Που «κρύβονται» τα χρήματα γιατρών, κλινικών, προμηθευτών που χρωστά ο ΕΟΠΥΥ;

σακκούλεςΚάπου σε κάτι υπόγεια πίσω από γραφεία και σακούλες σκουπιδιών θα πρέπει μάλλον να …ψάξουν όσοι περιμένουν να εισπράξουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη του ΕΟΠΥΥ. Που βρίσκεται η διαδικασία

Σε υπόγεια δημοσίων υπηρεσιών, μέσα σε σακούλες σκουπιδιών βρίσκονται ακόμη τα δικαιολογητικά αλλά και τα τιμολόγια των ιδιωτών που περιμένουν να πληρωθούν από τον ΕΟΠΥΥ τα ληξιπρόθεσμα χρέη. Οφειλές που προέρχονται κυρίως από τα Ταμεία που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ και τα σχετικά έγγραφα και τιμολόγια είναι στοιβαγμένα σε υπόγεια και διαδρόμους μέσα σε σακούλες σκουπιδιών. Και αυτό επειδή το προσωπικό δεν επαρκεί για να κάνει την εκκαθάριση.

 

Και αν δε γίνει η καταμέτρηση και οι υπολογισμοί, ρευστό δε δίνεται…

 

 

 

Χαρακτηριστικό είναι ότι τα τιμολόγια και τα αποδεικτικά που έχουν αποσταλεί από τους φορείς οι οποίοι περιμένουν να πληρωθούν, έχουν τσουβαλιαστεί εδώ και  καιρό σε σάκους, χαρτόνια αλλά και σε σακούλες σκουπιδιών.

 

 

 

Το προσωπικό δεν επαρκεί ή δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει την εκκαθάριση (ΥΠΑΔ). Συνέπεια είναι να ελαχιστοποιούνται μέρα με τη μέρα οι πιθανότητες για αποπληρωμή.

 

 

Είναι ενδεικτικό ότι οι υπάλληλοι των αρμοδίων υπηρεσιών (ΥΠΑΔ) είναι …χαμένοι πίσω από σκουπιδοσακούλες.

 

 

 

Και όλα αυτά την ώρα που έχουν δοθεί κονδύλια από το υπουργείο Οικονομικών και έχουν εκδοθεί και εγκύκλιοι για τη διευκόλυνση της διαδικασίας. Εκτός αυτού βέβαια η τρόικα εδώ και καιρό έχει επισημάνει ότι πρέπει να γίνει άμεσα εκκαθάριση και εξόφληση.

 

 

 

 

Να σημειωθεί ότι η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχε δηλώσει ότι θα γίνουν συμβάσεις με ιδιωτικές εταιρείες προκειμένου να εκκαθαριστούν οι οφειλές, κάτι όμως που μέχρι στιγμής δεν έχει πραγματοποιηθεί. Και το ζήτημα είναι ότι γιατροί, κλινικές, φαρμακοποιοί, προμηθευτές και άλλα πάροχοι του ΕΟΠΥΥ περιμένουν ακόμη και από το 2010 και 2011 να δουν το χρώμα του χρήματος.

 

 

Πάντως ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των ιδιωτικών κλινικών αλλά και των γιατρών ότι θα προχωρήσει άμεσα η διαδικασία ενώ ο ίδιος θα φροντίσει να επικοινωνήσει με τους διοικητές των  Ταμείων ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες. Βέβαια όπως όλα δείχνουν δε θα αποφευχθεί ένα νέο κούρεμα στις παλαιές οφειλές που μπορεί να αγγίξει και το 20%.

 

 Να σημειωθεί ότι η εικόνα στα νοσοκομεία είναι σαφώς καλύτερη αφού εκεί οι προμηθευτές έχουν ήδη λάβει το μεγαλύτερο μέρος των οφειλών

 

Ήδη έχει καταβληθεί το 84% των υποχρεώσεων των Νοσοκομείων του ΕΣΥ δηλαδή 967 εκατ. ευρώ από συνολικές υποχρεώσεις 1,15 δισ. ευρώ.
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
http://iatropedia.gr/

One thought to “Που «κρύβονται» τα χρήματα γιατρών, κλινικών, προμηθευτών που χρωστά ο ΕΟΠΥΥ;”

  1. Με αλητες της πολιτικης ζωης ,τυπου Καμμενου ( και παραθετω τον λογο που τον αποκαλω ετσι ) :

    http://www.iefimerida.gr/news/122245/τσοπανίδου-σε-καμμένο-εμένα-λέτε-ψεύτρα-πρέπει-να-σας-πετάξω-έξω-από-το-στούντιο-με-τις-

    ,δεν προκειται να δουμε χρηματα ποτε !!!

    Ο αρχιαπατεωνας αυτος ,αντι να ζητησει συγγνωμη και να προσπαθησει να δικαιολογησει τις ανοησιες που ξεστομισε θελησε να βγει και απο πανω ,υποστηριζοντας οτι δεν ειναι δημοσια η δηλωση για το λυντσαρισμα που εγινε στο προαυλιο απεναντι σε δεκαδες ματια και αυτια !!!
    Δηλαδη θα τρελλαθουμε τελειως με αυτον !
    Αλλα αυτο ειναι το αποτελεσμα οταν στηριζεις τις τυχες σου σε αχρηστους .Σε γνησια τεκνα της μεταπολιτευσης με λειψη παιδεια ,με νταηλικι και που “γουσταρει και καλα” τα χαϊλικια (ταξιδια ,σινιε ρουχα ,καλο φαγητο κ.λ.π) .
    Χαρακτηριστικο παραδειγμα ημιμαθους ανθρωπου και πολιτικου που θελει να ερθει στα πραγματα ,αλλα χωρις να ξερει τι θα κανει με αυτα !!!
    Απο την αλλη ,βεβαια ,εχεις το λαο που ειναι και αυτος τεκνο της ιδιας εκπαιδευσης και ετσι δημιουργουνται οι τελειες συνθηκες αποτυχιας μιας χωρας να ατενισει το μελλον με ελπιδα και αυτοπεποιθηση …

    Παντως για τα χρηματα που περιμενουμε ,με αυτους που τα διαχειριζονται ,ενα εχω να περιμενω .
    Αφου συζητανε και για περαιτερω κουρεμα στο τελος θα μας κουρεψουνε “γουλι” και θα ησυχασουμε !!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *