Νέα από Αρκαδία. Φροντίδα αδέσποτων ζώων

ARKADIA18-150x1501Εντυπωσιακή η αύξηση των αδέσποτων ζώων ανά τας οδούς και τας ρύμας της Τρίπολης. Εντυπωσιακή και η έκρηξη της ζωοφιλίας στις μέρες μας, της οποίας οι απαιτήσεις για θεσμικά μέτρα προστασίας των ζώων ικανοποιούνται ταχύτατα και αναντίρρητα. Μέσα στο κέντρο της πόλης, σε πλατείες ή στενά δρομάκια, είναι πολλάκις αδύνατο να βαδίσει κανείς χωρίς τεταμένο άγχος για την αποφυγή των αηδιαστικών περιττωμάτων. Όμως το πρόβλημα είναι οι αγέλες των αδέσποτων σκυλιών που λυμαίνονται (κυριολεκτικά) όλες αυτές τις περιοχές και γειτονιές: φόβος και τρόμος των κατοίκων.

Στην ίδια την πλατεία Πετρινού μπορεί να μετρήσει κανείς, οποιαδήποτε ώρα, πλήθος αδέσποτων σκυλιών, συνήθως ήσυχων, κάποτε όμως επιθετικών. Συνηθέστατο, πια, και το φαινόμενο, σε πολλές γωνιές της Τρίπολης, να περνούν διαβάτες δίπλα από τους κάδους σκουπιδιών και να πετάγονται πλήθος οι γάτες που ψάχνουν εκεί μέσα για τροφή.

Κάποτε είχε αποφασιστεί από το δημοτικό συμβούλιο η περισυλλογή αυτών των ζώων σε καθορισμένο χώρο με σκοπό τον εμβολιασμό και την στείρωσή τους και εν τέλει τη φροντίδα τους, όπως συμβαίνει σε ολόκληρο τον πολιτισμένο κόσμο. Δεν έγιναν και σπουδαία πράγματα. Από ότι μαθαίνουμε περισυνελέγησαν κάποια από αυτά τα ζώα, έτυχαν της δέουσας ιατρικής περίθαλψης, αφέθηκαν όμως ελεύθερα και έκτοτε κυκλοφορούν μαζί με όλα τα άλλα χωρίς να γνωρίζει κανείς πια είναι εμβολιασμένα και πια όχι, πια πρέπει να πλησιάσει για να δείξεις την αγάπη του και πια να αποφύγει για λόγους προστασίας της σωματικής του ακεραιότητας.

Κακά τα ψέματα, τα αδέσποτα ζώα συνιστούν απειλή για τη δημόσια υγεία, βάναυσο βασανισμό για τους πολίτες, θέαμα τριτοκοσμικής αθλιότητας. Στο δήμο έλαχε ο κλήρος, γιατί αυτός είναι ο κατά νόμον αρμόδιος, σε συνεργασία με φιλοζωικές οργανώσεις, να μεριμνήσει επ αυτού. Τώρα που η πόλη, με την ανάπλασή της, αλλάζει όψη και βγάζει τους δημότες πιο συχνά στους δρόμους από ότι στο παρελθόν, επιβάλλεται να κυκλοφορούν χωρίς το φόβο της επίθεσης από κάποιο αδέσποτο ζώο αλλά και τα άτυχα αυτά ζώα επιβάλλεται να έχουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, μέσα από τη φροντίδα της οργανωμένης πολιτείας. Είναι ζήτημα πολιτισμού, όπως και να το κάνουμε.

 

 

 

 

Κλειστό το Πανεπιστήμιο

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με ψήφισμά της «εκφράζει εντονότατη ανησυχία για την επαπειλούμενη διαθεσιμότητα του διοικητικού προσωπικού των ΑΕΙ, η οποία, εκτός από την ανθρώπινη διάσταση των προβλημάτων που θα δημιουργήσει, θα οδηγήσει τα Ελληνικά Πανεπιστήμια σε πλήρη αδυναμία λειτουργίας». Δεδομένου ότι το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου παραμένει ένα από τα πιο υποστελεχωμένα ιδρύματα της χώρας, με βάση τόσο τα ποσοτικά όσο και τα ποιοτικά κριτήρια που τίθενται στην Ελλάδα και διεθνώς και ενδεχόμενη μείωση του διοικητικού προσωπικού θα έχει οδυνηρές συνέπειες, όχι μόνο για την επιτευχθείσα ποιότητα του εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου, αλλά και για τη στοιχειώδη λειτουργία του ως Ακαδημαϊκού Ιδρύματος, γι αυτό και

η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε ένδειξη στήριξης των δίκαιων αιτημάτων των συναδέλφων διοικητικών υπαλλήλων, αποφασίζει ομοφώνως να αναστείλει τη λειτουργία του Ιδρύματος από 16 έως 20 Σεπτεμβρίου 2013.

Μετεγκατάσταση

Η πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ του Φιλοτεχνικού Ομίλου Τρίπολης καλούν σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση τα μέλη τους, την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου στις 8 μ.μ. στα εντευκτήρια του Ομίλου , με θέμα τη διατήρηση ή μετεγκατάσταση των εντευκτηρίων του Ομίλου λόγω των οικονομικών συγκυριακών δυσκολιών.

Περιοδείες ΣΥΡΙΖΑ

Από τον ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας ανακοινώνεται ότι αντιπροσωπεία του με επί κεφαλής τον βουλευτή του Νομού Κώστα Ζαχαριά, θα επισκεφτεί χώρους δουλειάς στην Τρίπολη και κοινοτικά διαμερίσματα του Δήμου Τρίπολης. Το πρόγραμμα έχει ως εξής: Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου Από 6:00 μ.μ, επισκέψεις στα Κοινοτικά Διαμερίσματα Βλαχέρνας, Λεβιδίου και Κανδήλα. Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου Από 9:30 π.μ. επισκέψεις σε χώρους δουλειάς στην Τρίπολη. Στις 7:00 μ.μ. επίσκεψη στη Βλαχοκερασιά. Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου Από 9:30 π.μ. επισκέψεις σε χώρους δουλειάς στην Τρίπολη.

Η Οργάνωση Μελών του Δήμου Τρίπολης θα πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου στις 7:00 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αρκαδίας με θέμα: Πολιτική Απόφαση Κεντρικής Επιτροπής – Προγραμματισμός Δράσης.

Μεταπτυχιακά

Το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου προτίθεται να λειτουργήσει για το ακαδημαϊκό έτος 2013‐2014, Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) στην Επιστήμη και την Τεχνολογία Υπολογιστών,

το οποίο θα απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) στο πεδίο της Επιστήμης και της Τεχνολογίας των Υπολογιστών στη θεματική κατεύθυνση Τεχνολογίες Αιχμής και Ερευνητικά Θέματα Υπολογιστών. Η συγκεκριμένη κατεύθυνση απευθύνεται σε φοιτητές που επιθυμούν να εξειδικευτούν σε συγκεκριμένα ερευνητικά θέματα αιχμής και να θέσουν τις βάσεις για την περαιτέρω ερευνητική τους ενασχόληση με την επιστήμη των υπολογιστών. Η ελάχιστη χρονική διάρκεια σπουδών για την απονομή του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) είναι τρία (3) εξάμηνα.

Δικαίωμα στη μάθηση

Πιασμένοι από το χέρι των γονιών ή μόνοι. Ανετοι ή αγχώδεις. Εξοπλισμένοι με όλα τα απαραίτητα ή ξυπόλητοι. Καλοντυμένοι ή φορώντας απλώς ένα κομμάτι ύφασμα. Με λεωφορείο ή με βάρκα. Με τα πόδια ή αγκαλιά. Σε καλογυαλισμένα θρανία ή στο χώμα. Στο γραφείο ή στο πάτωμα. Την ώρα της διαδρομής ή κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Οι παραπάνω εικόνες, που έρχονται στο μυαλό μας τις μέρες αυτές, μαθητών από διαφορετικές γωνιές του πλανήτη μας υπενθυμίζουν απλώς ότι τίποτα ακόμα και σήμερα για κάποιους δεν είναι αυτονόητο. Ούτε καν το δικαίωμά τους στην μάθηση. Ας το θυμόμαστε πού και πού.

Περί αλλεργίας

Ο Δήμος Τριπόλεως και η Ελληνική Εταιρεία Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσιολογίας σας προσκαλούν σε διάλεξη με θέμα “Το αλλεργικό παιδί στο σχολείο” με ομιλητή τον Dr. Δημήτρη Μήτσια, Αλλεργιολόγο Παίδων και Ενηλίκων, Επιστημονικό συνεργάτη της Αλλεργιολογικής Μονάδας Β’ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών. Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στις 11:00 στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο και θα ακολουθήσει δωρεάν αλλεργιολογικός έλεγχος.

Χαμογελάτε

Κάθεται ο σύζυγος και διαβάζει αμέριμνος την εφημερίδα του, όταν ξαφνικά τον πλησιάζει η γυναίκα του και του ρίχνει ένα χαστούκι.

– Τι κάνεις, παιδί μου, είσαι τρελή; Τι σου έκανα;

– Βρήκα στο σακάκι σου αυτό το χαρτάκι με γραμμένο πάνω το όνομα Μελίντα και έναν αριθμό, του λέει έξαλλη εκείνη.

– Μωράκι μου, παρεξήγησες. Μελίντα είναι το όνομα του αλόγου στο οποίο στοιχημάτισα χθες στον ιππόδρομο και τα νούμερα από κάτω είναι ο αριθμός του λαχείου.

– Αχ αγάπη μου, είμαι μια τρελή. Χίλια συγνώμη! Την άλλη μέρα ο σύζυγος διαβάζει πάλι την εφημερίδα του, όταν έρχεται η γυναίκα του και τον χτυπάει στο κεφάλι με ένα τηγάνι.

– Καλά, το έχεις χάσει τελείως; Τι έπαθες πάλι;

– Τηλεφώνησε το άλογο.

 

 

 

One thought to “Νέα από Αρκαδία. Φροντίδα αδέσποτων ζώων”

  1. Κινδυνο για την δημοσια υγεια δεν αποτελουν τα ταλαιπωρα αυτα ζωα που οι …καθως πρεπει συμπολιτες μας τα πεταξαν εξω απο το σπιτι τους γιατι η κορουλα ή ο κανακαρης τους δεν τα γουσταρε πλεον .

    Κινδυνο για την κοινωνια ολοκληρη αποτελουν ολοι αυτοι οι δηθεν ,οι αχρειοι τριτοκοσμικοι που ωρυονται να θανατωθουν τα ζωα που ΕΞΑΙΤΙΑΣ τους βρισκονται εκει εξω !!!
    Ολοι αυτοι οι απολιτιστοι που το παιζουν καπως και νομιζουν οτι δεν τους καταλαβαμε !!
    Και που ειναι αυτη η εκρηξη ζωοφιλιας ;;;Ζωοφιλια χωρις πολιτισμικο υποβαθρο ;;;
    Ας κανω οτι δεν προσεξα την προταση γιατι αλλιως θα βαλω τα γελια …

    Ελεος πια !!!
    Αυτους να μαζεψετε ,μπορειτε !;!;!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *