Δ. Βαρνάβας.Σχετικά μέ τη διαστρέβλωση των ποσοστών συμμετοχής των γιατρών στις απεργίες

βαρναβαςΟι νοσοκομειακοί γιατροί αποφάσισαν να κατέλθουν σε τριήμερη απεργία στις 17, 18 και 19 Σεπτεμβρίου, δηλώνοντας την κατηγορηματική τους αντίθεση στη διάλυση του ΕΣΥ, τις εκκενώσεις Νοσοκομείων, τις διαθεσιμότητες, τις ελλείψεις υλικών και τα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ που σημαίνουν εκατοντάδες θανάτους συνανθρώπων μας», επισημαίνει σε δήλωσή του ο Δ. Βαρνάβας, πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών. Όπως προσθέτει: Στις κινητοποιήσεις συμπορευόμαστε με τους εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Στο τέλος της εβδομάδας θα συναντηθούμε μαζί τους ώστε να συνεκτιμήσουμε την κατάσταση και να χαράξουμε την τακτική μας για κινητοποίηση διαρκείας, προκειμένου η χώρα ν΄ απαλλαγεί από το βρόγχο του μνημονίου και μια κυβέρνηση αδίστακτη, η οποία διαλύει κάθε δημόσιο αγαθό. Επειδή η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας επιδίδεται και πάλι σε διαστρεβλωτικές δηλώσεις σχετικά με το ποσοστό συμμετοχής των γιατρών στην απεργία θα επαναλάβουμε τα εξής προφανή:

Μετά τρία χρόνια μνημονίων τα Νοσοκομεία έχουν αποψιλωθεί από ιατρικό δυναμικό. Τα κενά σήμερα ξεπερνούν τις 6500, ενώ υπάρχουν εκατοντάδες Τμήματα που έχουν μείνει πλέον με έναν ή δύο γιατρούς. Αυτοί οι γιατροί, εκτός του καθημερινού έργου, πρέπει να εφημερεύουν μέχρι και 11 φορές το μήνα προκειμένου να καλύπτουν τα επείγοντα περιστατικά.

Είναι προφανές πως οι γιατροί εφόσον εφημερεύουν είναι αδύνατον να απεργούν. Ας μην επιχαίρει λοιπόν ο κ. Γεωργιάδης επειδή οι νοσοκομειακοί γιατροί επιδεικνύουν υπευθυνότητα και τοποθετούν στις απεργίες μεγάλο αριθμό εφημερευόντων, ώστε τα Νοσοκομεία να λειτουργούν με ασφάλεια τις μέρες που υπάρχει κοινωνική ένταση. Οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν πρόκειται να επιδοθούν σε παιχνίδια εντυπωσιασμού, ούτε πρόκειται να θέσουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές προκειμένου να επιδείξουν «επιτυχημένες απεργίες» απέναντι στην αποτυχημένη πολιτική του κ. Γεωργιάδη και της κυβέρνησης.

http://left.gr/news/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.