Νέα από Αρκαδία. Ενθαρρυντική κινητικότητα

ARKADIA18-150x1501Η κινητοποίηση του ΣΔΟΕ και των φορολογικών αρχών τους τελευταίους μήνες δείχνει ότι κάτι αλλάζει στο μείζον και διαχρονικό πρόβλημα της ανοχής απέναντι στη φοροδιαφυγή.

Η ιδιότυπη ασυλία που υπήρξε επί δεκαετίες στους φοροκλέπτες είναι κάτι που δεν μπορούσε να συνεχιστεί. Δεν είναι μόνο η τρόικα ή το ΔΝΤ που ζητούσαν και ζητούν ακόμα την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, από εκείνους που επέμεναν και επιμένουν να μην πληρώνουν φόρους.

Την ανάγκη δραστικής πάταξης της φοροδιαφυγής επιβάλλει το αίσθημα της κοινωνικής δικαιοσύνης. Τη στιγμή που ματώνει ο ελληνικός λαός, όταν στον ιδιωτικό τομέα μετρά δεκάδες χιλιάδες ανέργους και υποαπασχολούμενους, την ώρα που δημόσιοι υπάλληλοι οδηγούνται σε διαθεσιμότητα και συνταξιούχοι δεν έχουν πια χρήματα για τα φάρμακά τους, η ελάχιστη ανοχή απέναντι σε εκείνους που επιμένουν να κλέβουν το κράτος θα αποτελεί συνενοχή…

Κάθε ευρώ που κλέβει κάποιος από την Εφορία, μετατρέπεται σε χρέος πολλαπλάσιο για τους υπόλοιπους και συγχρόνως υπονομεύει την εθνική προσπάθεια εξόδου της χώρας από την κρίση.

Καθημερινά πλέον ακούμε στις ειδήσεις και διαβάζουμε στον τύπο ότι κλιμάκια του ΣΔΟΕ Πελοποννήσου επιχειρούν εφόδους σε of shore εταιρείες όπου εκ παραδόσεως οργιάζει η φοροδιαφυγή. Από τις τελευταίες σχετικά εφόδους και αυτή της Καλαμάτας, όπου από μία και μόνο of shore καταβλήθηκαν για την πενταετία 2007 – 2011 μαζί με τις προσαυξήσεις πάνω από 437.000 ευρώ, ενώ από τη δεύτερη που έκαναν φύλλο και φτερό οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ καταβλήθηκαν για το ίδιο χρονικό διάστημα άλλα 72.000 ευρώ. Έτσι, με δύο μόνο ελέγχους συγκεντρώθηκαν περίπου 510.000 ευρώ, ενώ πέρυσι το κράτος εισέπραξε από όλες τις υπεράκτιες με ακίνητα που πλήρωσαν φόρο μόλις 345.000 ευρώ. Δεν είναι και λίγα τα χρήματα αυτά.

Γι αυτό λέμε ότι στην Περιφέρειά μας η κινητικότητα που υπάρχει στο θέμα είναι σημαντικά ενθαρρυντική και προδιαγράφει αντίστοιχη πορεία στο μέλλον. Η πραγματική πρόοδος όμως θα είναι όταν, πανελληνίως πια, η πραγματοποίηση των φορολογικών ελέγχων και η επιβολή των ποινών που προβλέπει ο νόμος δεν θα αποτελούν είδηση. Αλλά καθημερινή πρακτική.

Δημοτικά ραδιόφωνα

Περίπου 700 εργαζόμενοι, τεχνικοί, δημοσιογράφοι και διοικητικοί υπάλληλοι από τα δημοτικά ραδιόφωνα θα συμπεριληφθούν στη λίστα των 2.000 υπαλλήλων που θα τεθούν σε κινητικότητα και εν τέλει θα απολυθούν. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος» το υπουργείο Εσωτερικών φαίνεται πως ακολουθεί για τα δημοτικά ραδιόφωνα τη λύση που προκρίθηκε για την αμυντική βιομηχανία, με την εν λειτουργία αναδιάρθρωση τους, προκειμένου από εκεί να προκύψει προσωπικό που θα ενταχθεί στη δεξαμενή της κινητικότητας. Βάσει του χρονοδιαγράμματος, η αναδιάρθρωση πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου και οι εργαζόμενοι που υπηρετούν στα ραδιόφωνα με μόνιμη σχέση εργασίας και έχουν μεταταχθεί εκεί από άλλες θέσεις των δήμων θα μπουν σε καθεστώς κινητικότητας. Την πόρτα της εξόδου αναμένεται να δουν, βάσει των εισηγήσεων που δέχεται η κυβέρνηση, όσοι έχουν σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου

Θαλάσσιες χελώνες

Φωλιές με αυγά από θαλάσσιες χελώνες εντοπίστηκαν από κατοίκους της περιοχής, στο Παλιόχανο. Τη Δευτέρα άνθρωποι του Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα – Μουστού βρέθηκαν στο σημείο και τοποθέτησαν πινακίδες προκειμένου να προστατευτούν οι φωλιές και μέχρι σήμερα υπάρχει συχνός έλεγχος. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί εκτιμούν πως η θαλάσσια περιοχή του Αστρους και γενικότερα ο Αργολικός Κόλπος, φιλοξενεί αρκετές Caretta caretta, αφού η ανεύρεση ενός τέτοιου νεκρού ζώου, είναι συχνό φαινόμενο στις παραλίες της περιοχής μας.

Η θαλάσσια χελώνα καρέτα (Caretta caretta), που είναι το μόνο είδος θαλάσσιας χελώνας που αναπαράγεται στην Ελλάδα, εμφανίστηκε στον πλανήτη εκατομμύρια χρόνια πριν, αλλά στις μέρες μας κινδυνεύει με εξαφάνιση. Κυριότερες απειλές, για την θαλάσσια χελώνα καρέτα, είναι τόσο οι προπέλες των σκαφών όσο και η ρύπανση από σκουπίδια και πλαστικές σακούλες. Πηγή: astrosnews.gr

Δημοτικός λαχανόκηπος

Με αφορμή τη μεγάλη συμμετοχή πολιτών στο Δημοτικό Λαχανόκηπο Τρίπολης το τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου σε συνεργασία με τους γεωπόνους του Δήμου διοργάνωσε την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013 μια βραδιά γευσιγνωσίας των βιολογικών προϊόντων του Δημοτικού Λαχανόκηπου.Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα , γεύτηκαν βιολογικά προϊόντα και διασκέδασαν με παραδοσιακή μουσική. Ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης συνομίλησε με τους δικαιούχους του Δημοτικού Λαχανόκηπου οι οποίοι και του εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για αυτό το εγχείρημα καθώς όπως δήλωσαν, μέσα από αυτή τη διαδικασία, ξεχνούν τα προβλήματά τους, επιστρέφουν στη φύση και παράλληλα καλλιεργούν τρόφιμα για την οικογένειά τους.

Δια βίου μάθηση

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας και το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζουν την λειτουργία του Κέντρου δια βίου Μάθησης. Το εν λόγω έργο συγχρηματοδοτείται από το ΕΚΤ (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο. Κατά την τρέχουσα εκπαιδευτική περίοδο 2013- 2014 δύναται η δημιουργία τμημάτων για τα παρακάτω προγράμματα: Αγγλικά για το χώρο εργασίας (Α2-Β1) (25 ώρες) Γαλλικά για τον τουρισμό (Α1-Α2) (25 ώρες) Περιβάλλον και καθημερινή ζωή (25 ώρες) Πληροφορική: Επεξεργασία Κειμένου – Διαδίκτυο (Ι) (50 ώρες) Για την κατάταξη των ενδιαφερομένων σε τμήματα απαιτείται η υποβολή αίτησης υποψηφίου και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία υποβολής. Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης. Στο τέλος κάθε εκπαιδευτικού προγράμματος χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης

Ξενώνας Δολιανών

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας διακηρύσσει τη διενέργεια επαναληπτικής, πλειοδοτικής, φανερής και προφορικής δημοπρασίας, για την εκμίσθωση του δημοτικού ακινήτου (ξενώνας) στον οικισμό Άνω Δολιανών Τ.Κ. Δολιανών, συνολικής επιφάνειας 862,59 τ.μ. Το προς εκμίσθωση ακίνητο είναι πλήρως εξοπλισμένο και έτοιμο για λειτουργία διαθέτει δε ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό, έπιπλα και σκεύη δωματίου, ιματισμό, έπιπλα και εξοπλισμό εστίασης, που θα παραδοθούν προς χρήση στον «μισθωτή».

Η δημοπρασία θα διεξαχθεί στις 27 Σεπτεμβρίου ημέρα Παρασκευή και ώρα 10.00 π.μ. έως 11:00 π.μ., στα γραφεία της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας στο Αστρος ενώπιον της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου.

Συνεδρίαση ΠΕΔ

Την ερχόμενη 17 Σεπτεμβρίου 2013, στις 7 το απόγευμα., στην Τρίπολη, στο Παλιό Δημαρχείο θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ Πελοποννήσου προκειμένου να συζητήσει και να λάβει αποφάσεις για πολλά θέματα, κυριότερα των οποίων είναι αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων, ενέργειες της ΠΕΔ σχετικά με την επικείμενη ένταξη των ασκούντων εμπορική δραστηριότητα σε χωριά κάτω των 2.000 κατοίκων στην ασφάλιση του ΟΑΕΕ και σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της ΠΕΔ Πελοποννήσου και του Δήμου Καλαμάτας

Χαμογελάτε

Μπαμπά, μπαμπά … Τι είναι αυτό που φαίνεται εκεί μέσα στη θάλασσα;

Υπερωκεάνιο παιδί μου .

Αλήθεια; Και πως γράφεται;

Τώρα που το βλέπω καλύτερα , μάλλον καράβι είναι..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *