Η μετάταξη άργησε… μια μέρα! Πότε θα φθάσουν στις νέες θέσεις οι εργαζόμενοι του ΕΣΥ

μεταταξειςΜε καθυστέρηση θα φθάσουν όπως όλα δείχνουν οι «διαθέσιμοι» εργαζόμενοι των νοσοκομείων στις νέες τους θέσεις. Τι προβλέπουν οι κυβερνητικές αποφάσεις για όλη τη διαδικασία της κινητικότητας.

Αρχικά επρόκειτο να φθάσουν στις νέες τους θέσεις μέσα σε 15 μέρες. Λίγο αργότερα οι δεσμεύσεις του Άδωνι Γεωργιάδη πήραν…παράταση και έγιναν κάπου στις 26 Σεπτεμβρίου. Τώρα όπως δείχνουν οι ημερομηνίες που έχει ορίσει η κυβέρνηση, οι εργαζόμενοι που έχουν μπει στο καθεστώς της κινητικότητα δεν αναμένεται να επιστρέψουν στα νοσοκομεία πριν τα μέσα με τέλη Οκτωβρίου, στην καλύτερη περίπτωση.

Άλλωστε θα χρειαστούν αρκετές ημέρες για να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία της υποβολής των αιτήσεων, της μοριοδότησης από την πλευρά των διοικήσεων των νοσοκομείων και στη συνέχεια η όλη επεξεργασία των στοιχείων από το ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με το σχετικό ΦΕΚ που εξεδόθη:

 

– Δίδεται αρχικά προθεσμία δέκα πέντε (15) ημερών από τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, να υποβάλουν, στη Διεύθυνση Διοικητικού /Προσωπικού της υπηρεσίας στην οποία κατείχαν οργανική ή προσωποπαγή θέση, Αίτηση − Υπεύθυνη Δήλωση για τη μετάταξη ή μεταφορά τους καθορίζοντας τη σειρά προτίμησης των φορέων που επιθυμούν να μεταταχθούν / μεταφερθούν, καθώς και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τα οποία τυχόν δεν περιλαμβάνονται στα προσωπικά τους μητρώα.

 

– Στη συνέχεια οι Διευθύνσεις Διοικητικού / Προσωπικού των ως άνω Φορέων εντός προθεσμίας δέκα (10) ημερών από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των Αιτήσεων − Υπεύθυνων Δηλώσεων των υπαλλήλων, να συντάξουν με ευθύνη τους πίνακες συνδρομής κριτηρίων των ως άνω υπαλλήλων και να τους αποστείλουν στο ΑΣΕΠ.

 

– Θα ακολουθήσει η διενέργεια του απαιτούμενου ελέγχου νομιμότητας από την προβλεπόμενη επιτροπή και τα αποτελέσματα θα αποσταλούν στους φορείς υποδοχείς (νοσοκομεία), από τους οποίους εκδίδεται η απόφαση μετάταξης ή μεταφοράς του υπαλλήλου από το οικείο όργανο διοίκησης.

 

Να σημειωθεί ότι στο διάστημα αυτό οι εργαζόμενοι που είναι σε καθεστώς διαθεσιμότητας λαμβάνουν το 75% του μισθού τους έστω κι αν εντέχνως διαρρέεται από το υπουργείο Υγείας ότι λόγω …γραφειοκρατικών διαδικασιών του δημοσίου, οι μισθοί τους δε θα κοπούν ποτέ.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου. iatropedia.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *