Αδωνις: Το Μνημόνιο τελείωσε, ξεχάστε την Τρόικα. Έλα υπουργέ που δεν μάς ξεχνά αυτή!!

γεωργιαδης«Ξεχάστε την Τρόικα. Το Μνημόνιο τέλειωσε» υποστηρίζει ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξη εφ’όλης της ύλης που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Μόλις τελειώσει ο χρόνος, θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα και θα γίνει και η όποια διευθέτηση είναι να γίνει στο χρέος μας και θα αποκτήσει η χώρα μερική πρόσβαση στις αγορές» αναφέρει ο υπουργός Υγείας.

«Ο διαχωρισμός σε μνημόνιο και αντιμνημόνιο θα είναι πια άνευ σημασίας. Αυτή η εποχή του μνημονίου τελειώνει, είμαστε στις τελευταίες μέρες αυτής της εποχής. Τώρα πρέπει να πάμε στη νέα εποχή».

«Οι στόχοι είναι για να διατηρούν την οικονομική ευστάθεια του συστήματος. Μπορείς να έχεις εθνικό σύστημα Υγείας χωρίς λεφτά; Ξεχάστε την τρόικα. Ήταν λάθος του πολιτικού μας συστήματος που έβαλε μπροστά την τρόικα, πιστεύω κυρίως για να προστατευτεί το ίδιο και τα έκανε χειρότερα. Δεν είναι το πρόβλημά μου εμένα ούτε ο Thomson, ούτε ο Mors. Ο Thomson και ο Mors και ο Mattias εκπροσωπούν τους πιστωτές μας, τους μοναδικούς ανθρώπους στον πλανήτη, που ενδιαφέρονται να μας δώσουν λεφτά, γιατί, όπως έχετε καταλάβει, ούτε Ρώσοι υπήρχαν ποτέ, ούτε Κινέζοι, ούτε …φούφουτοι.

Άρα αυτά άστε τα για τον Καμμένο και τους άλλους, που λένε αυτές τις ανοησίες. Στον πραγματικό κόσμο, οι μόνοι που μας έδιναν λεφτά, είναι αυτοί και μ’ αυτούς μιλάμε. Αλλά αυτοί γιατί είναι εδώ; Γιατί έχουν αγωνία να επιστρέψουν τα λεφτά σε αυτούς απ’ όπου τα πήραν. Αυτό τους ενδιαφέρει. Εμάς, όμως, δεν μας ενδιαφέρει αυτό. Εμάς μας ενδιαφέρει να φτιάξουμε αυτό τον τόπο και να μπορεί να επιβιώνει μόνος του, χωρίς να έχει ανάγκη κανέναν».

Ο υπουργός Υγείας κάνει λόγο για «πολιτική υποκρισία» και για «φαρισαίους υποκριτές» με αφορμή τα στοιχεία περί πρωτογενούς πλεονάσματος.

«Έχει βγάλει η κυβέρνηση τα στοιχεία και εμφανίζει ένα πολύ μεγάλο πρωτογενές πλεόνασμα 3 δισ. Και φαίνεται ότι θα έχουμε ένα πολύ μεγάλο πλεόνασμα του χρόνου. Ποιοι είναι οι πολιτικοί που αντιδράσανε περισσότερο αμφισβητώντας την αξιοπιστία αυτών των στοιχείων; Ο Τσίπρας, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Μιχαλολιάκος, η Χρυσή Αυγή, και ο Καμμένος. Γιατί; Τι τους ενώνει; Το αντιμνημόνιο».

 

Και προσθέτει: «Αν πράγματι θέλεις να φύγει η τρόικα από την Ελλάδα, δεν πρέπει η Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές; Πρέπει. Μπορεί να επιστρέψει η Ελλάδα στις αγορές αν δεν έχει πρωτογενές πλεόνασμα; Όχι. Άρα, αυτοί οι καλοί άνθρωποι, οι φαρισαίοι υποκριτές, οι οποίοι θέλουν να φύγει η τρόικα από την Ελλάδα, έχουν συμφέρον να παρουσιάζουν το πρωτογενές πλεόνασμα μεγαλύτερο ή μικρότερο; Καταλαβαίνετε τι κάνουν; Ενώ από τη μία πουλάνε στον ελληνικό λαό φούμαρα ότι θέλουν να φύγει η τρόικα, από την άλλη αντί να πουν όχι, δεν είναι 3 δισ. το πρωτογενές πλεόνασμα, είναι 10 δισ. το πρωτογενές πλεόνασμα, γιατί μόνο αν έχουμε πρωτογενές, φεύγει η τρόικα».

 

Πηγή:iefimerida.gr

 

2 thoughts to “Αδωνις: Το Μνημόνιο τελείωσε, ξεχάστε την Τρόικα. Έλα υπουργέ που δεν μάς ξεχνά αυτή!!”

  1. “Ξεχάστε το μνημόνιο…Το μνημόνιο τελείωσε!!!”
    Μία εβδομάδα πριν τα γερμανικά αλλά και τα ελληνικά ΜΜΕ μιλούσαν γιά χρηματοδοτικό κενό 40-50 δις ευρώ την διετία 2015-2016 το οποίο θα απαιτήσει νέα δανειοδότηση (δηλαδή νέο μνημόνιο) της χώρας μας!! Τελικά ποιός έχει δίκιο;
    “Μόλις τελειώσει ο χρόνος θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα…”
    Πως προκύπτει το πρωτογενές πλεόνασμα; Από την μη εκτέλεση δαπανών του προυπολογισμού 1,3 δις ευρώ που αφορούσαν το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και οι οποίες δεν εκτελέστηκαν(δεν δόθηκαν δηλαδή από το κράτος δηλαδή) γιά να διατυμπανίζουν τα δικά τους ΜΜΕ περί πλεονάσματος; Από τους απλήρωτους προμηθευτές;Από την μη πληρωμή ληξιπροθέσμων οφειλών; Από την μη απόδοση του επιστρεφόμενου ΦΠΑ;Από την στάση πληρωμών του ΕΟΠΠΥ;Από την μη αποστολή των εκκαθαριστικών με επιστροφή φόρου προς τους δικαιούχους; Από τον ΦΑΠ 2011-2012-2013-2014 που ταχυδρομούν στους φορολογουμένους; Από το διαρκές κόψιμο συντάξεων και εφάπαξ;Από το ποσοστό 30% της ανεργίας στην χώρα μας και τον ξενιτεμό των νέων ιδίως επστημόνων μας;
    Οσο γιά το ότι “φεύγει η τρόικα από την χώρα μας…” εδώ είναι που σου έρχεται να βάλεις τα γέλια! Εδώ πλέον η περίπτωση χρήζει ψυχιατρικής εκτιμήσεως! Ενώ είναι γνωστό τοις πάσι ότι δέσαν χειροπόδαρα την χώρα με δάνεια γιά πολλές δεκαετίες δεσμεύοντας τις πλουτοπαραγωγικές της πηγές!
    Ολα αυτά δείχνουν πλεόνασμα της ..(συγχωρέστε με γιά την λέξη..)βλακείας που υπάρχει στο μυαλό του ..φερόμενου ως Υ.Υγείας της χώρας μας.
    Δείχνουν και κάτι άλλο όμως.Οτι πλέον χάθηκε κάθε ίχνος τσίπας και ντροπής από τους κυβερνώντες.

  2. Κωστη ,

    Κατ’ αρχην για να χασεις κατι πρεπει να το κατεχεις !!!
    Και ολοι αυτοι που επανδρωνουν τα ανωτερα αξιωματα της χωρας δεν ειχαν ποτε τετοιους ενδοιασμους !!!
    Ακολουθησαν παντα τα πιο σκοτεινα μονοπατια για να ανελθουν εκει !

    Αυτο που ειναι ανησυχητικο ειναι οτι ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ο λαος (εκτος ελαχιστων εξαιρεσεων που δεν κανουν τη διαφορα) ειναι μια μαζα αποχαυνωμενων υποκειμενων που πιστευει τα περι αναπτυξης ,πλεονασματος και αλλες αηδιες που ξεστομιζουν τα φερεφωνα της Γερμανιας !
    Και “πολυθρονιζεται” με το σκεπτικο οτι σε μερικα χρονια θα επανελθουμε στο 2009 και την ευμαρεια που ειχαμε τοτε !

    Ακουσα μια κουβεντα .
    ” Η δημοκρατια δεν ειναι το πολιτευμα που χρειαζεται η Ελλαδα αυτη τη χρονικη στιγμη .Γιατι δεν διαθετει πολιτες που καταλαβαινουν τα δικαιωματα και τις υποχρεωσεις που εχουν απεναντι στο συμπολιτη και την πολιτεια ” .

    Πλημμυρισε η χωρα απο “μορφωμενους-αξεστους” που ,μεγαλωμενοι σε αυτο το αρρωστο κλιμα ,χρησιμοποιουν τη γνωση τους για να βελτιωσουν την ικανοτητα τους στην απατη και οχι για το γενικοτερο καλο !!!

    Και μετα απορεις γιατι εχουμε αυτους τους ηγετες .

    Μα αυτοι μας αξιζουν !!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *