Άδωνις Γεωργιάδης. Ε.Δ.Ε. για το περιστατικό στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Ρίου.

ριο νοσοκ.Ένα πανεπιστημιακό νοσοκομείο της περιφέρειας, εκείνο του Ρίου, φέρεται να αρνήθηκε να παραλάβει περιστατικό 72χρονου ασθενή ο οποίος διακομιζόταν με πιθανό ανεύρυσμα κοιλιακής αοσρτής από το νοσοκομείο της Αμαλιάδας, καθώς το πανεπιστημιακό νοσοκομείο βρισκόταν σε “μικρή εφημερία” και δεν εφημέρευαν οι δύο αγγειοχειρουργοί τους οποίους διαθέτει. Ο ασθενής εξέπνευσε μέσα στο νοσοκομείο Αμαλιάδας.

Προκειμένου να διαλευκανθούν πλήρως οι λόγοι για τους οποίους η διοίκηση του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ρίου δεν εκάλεσαν επειγόντως στο ίδρυμα έναν από τους δύο αγγειοχειρουργούς του νοσοκομείου, προκειμένου να αυτός αναλάβει εσπευσμένως το επείγον περιστατικό, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης διέταξε την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου να διενεργηθεί ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ) στο ίδρυμα.

Το ygeia360.gr μίλησε με πολύ ψύχραιμους νοσοκομειακούς γιατρούς της Πάτρας, οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά το σύνολο των δραματικών γεγονότων και τονίζουν με έμφαση ότι πρωταρχικές ευθύνες φέρει το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) του υπουργείου Υγείας, το οποίο όφειλε, όπως οι ίδιοι μας εξηγούν, να οργανώσει αεροδιακομιδή του ασθενή, αφού επρόκειτο για πολύ επείγον περιστατικό. Αντιθέτως, συνεχίζουν οι ίδιοι, το ΕΚΕΠ του υπουργείου Υγείας ενεπλάκη σε μία ατέρμονη διαδιικασία τηλεφωνημάτων σε διάφορα νοσοκομεία της Πελοποννήσου και της Αθήνας, συγκέντρωσε αντιφατικές και ασαφείς πληροφορίες, καθυστέρησε χαρακτηριστικά και ουδεμία εντολή ήταν σε θέση να διατυπώσει, με αποτέλεσμα ο άτυχος 72χρονος να χάσει τη ζωή του νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο Αμαλιάδας…

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *