Συνάντηση του Υπουργού Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, με τον τ. Πρόεδρο και μέλος του ΚΔΣ του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κ. Ανδρέα Μαρτίνη.

ntynanΟ Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, είχε σήμερα συνάντηση με τον τ. Πρόεδρο και μέλος του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κ. Ανδρέα Μαρτίνη, ο οποίος του παρέδωσε τις αμετάκλητες παραιτήσεις 10 μελών του Κ.Δ.Σ. του Οργανισμού – του ιδίου συμπεριλαμβανομένου.

Εκ παραλλήλου, όπως επισημαίνεται σε σχετική επιστολή που επέδωσε ο κ. Μαρτίνης στον κ. Γεωργιάδη, ζητείται από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας η ανάληψη πρωτοβουλίας για το ορισμό νέου Κ.Δ.Σ. στον Οργανισμό, ώστε να διασφαλισθεί η νομιμότητα και η ομαλότητα των διαδικασιών. 

Κατόπιν των ανωτέρω, βάσει του καταστατικού και δεδομένου ότι τα εναπομείναντα μέλη είναι λιγότερα των 18, αίρεται η τυπική νομιμότητα της σύνθεσης του Κ.Δ.Σ. και ως εκ τούτου ξεκίνησαν ήδη οι διαδικασίες για τη συγκρότηση νέου Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου ώστε να μην υπάρξει κενό διοίκησης.

Επισυνάπτονται:

–       επιστολή του κ. Μαρτίνη στον Υπουργό Υγείας

–       επιστολή του κ. Μαρτίνη στον Πρόεδρο του Κ.Δ.Σ. του Ε.Ε.Σ. κ. Αλέξανδρο Παπαδημητρίου

–       Απόσπασμα Πρακτικού του Κ.Δ.Σ. του Ε.Ε.Σ. 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *