Νέα από Αρκαδία. Όχι στην ταλαιπωρία

ARKADIA18-150x1501Είναι πέραν πάσης λογικής η λειτουργία κάποιων υπηρεσιών οικονομικού ενδιαφέροντος, ιδίως εκείνες που αφορούν στην είσπραξη των φόρων. Τη στιγμή που το κράτος έχει στεγνώσει από ρευστό και επείγεται να μαζέψει τους φόρους του , βουλιάζει στην ασυνέπεια και προκαλεί τους πολίτες , απειλώντας τους ότι αν δεν είναι συνεπείς θα τιμωρηθούν. Που το βρήκε γραμμένο, όταν το ίδιο δεν είναι σε θέση να κάνει το αυτονόητο, να στείλει δηλαδή εγκαίρως στους φορολογούμενους τα σημειώματα με τις υποχρεώσεις τους, να τους καλεί να τα ανακαλύψουν μόνοι τους, γιατί αν δεν το κάνουν θα τιμωρηθούν με επιπλέον φορολογία; Που το βρήκε γραμμένο να τους καλεί εντός δέκα πέντε ημερών από την ηλεκτρονική αποστολή των φορολογικών τους δηλώσεων, να προσέλθουν για εξέταση των πιστοποιητικών της δήλωσης ενώ αυτό δεν έχει ανοίξει το σύστημα ώστε οι οικείες εφορίες να κάνουν τον έλεγχο; Αναρωτήθηκε κανείς από τους ανευθυνοϋπεύθυνους αν όλοι οι πολίτες έχουν υπολογιστή στο σπίτι τους ή αν είναι σε θέση να τον χρησιμοποιούν; Σκέφτηκε κανείς ότι υπάρχουν ηλικιωμένοι που δεν έχουν καμιά σχέση με υπολογιστές ; Πώς γίνεται όταν ένα πλήθος υπηρεσιών του δημοσίου πνίγονται ακόμα στη γραφειοκρατία και στη χαρτούρα, να απαιτείς από τους πολίτες να γίνουν ειδήμονες εδώ και τώρα στην τεχνολογία;

 

Κάθε καθυστέρηση στην είσπραξη φόρων από τους ελεγκτικούς και εισπρακτικούς μηχανισμούς αυξάνει το δημόσιο χρέος και υπονομεύει την εθνική προσπάθεια εξόδου της χώρας από την κρίση.

 

Καθημερινά βομβαρδιζόμαστε με τις ειδήσεις για τα κλιμάκια του ΣΔΟΕ που αποβιβάζονται στα νησιά και στις τουριστικές περιοχές, για τις εφόδους στα μαγαζιά της νύχτας, όπου εκ παραδόσεως οργιάζει η φοροδιαφυγή. Καταιγισμός ρεπορτάζ για πρόστιμα που καταλογίζονται, για μαγαζιά που σφραγίζονται, για καλλιτέχνες και επιχειρηματίες που ελέγχονται για το «πόθεν έσχες». Δεν ξέρουμε, όμως, αν και τι μπαίνει καθημερινά στα ταμεία από την αβελτηρία κάποιων υπηρεσιών σαν αυτές που παραπάνω αναφέραμε.

 

Είναι πρόκληση στην κοινή λογική αλλά και σε κάθε αίσθημα δικαίου, την ώρα που οι πολίτες ξεζουμίζονται από τους αλλεπάλληλους φόρους, να τους προκαλείς και να τους ταλαιπωρείς με την ασυνέπεια και την ανοργανωσιά σου. Είναι ώρα να καταλάβουν οι κάθε λογής υπεύθυνοι, ότι όσο υποχρεωμένοι είναι οι πολίτες να εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους άλλο τόσο υποχρεωμένοι -ίσως και περισσότερο – είναι οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες να είναι υπεύθυνοι , αποτελεσματικοί και οργανωμένοι . Ο ρόλος τους είναι να υπηρετούν και όχι να ταλαιπωρούν …

 

 

 

 

 

 

 

Τις πταίει;

 

Στην Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας, προ ετών, που δεν ενέκρινε την πίστωση για αλλαγή της μεθόδου κατασκευής του έργου Κουμπίλα – Λουλούδι στο δρόμο Τρίπολη – Αστρος, και συνεπεία τούτου την μη ολοκλήρωσή του, επέρριψε τις ευθύνες ο πρώην προϊστάμενος της ΔΕΚΕ Πελοποννήσου κ. Γ. Παπαηλίου. Σύμφωνα με όσα είπε χθες ο κ. Παπαηλίου αν είχε γίνει δεκτή η πρόταση του, που βασιζόταν σε επιστημονικές απόψεις ειδικών, και είχε επίσης γίνει δεκτή η πρόταση του τότε εργολάβου που ήθελε το έργο να εκτελεστεί με άλλη μέθοδο και με μικρή συμπληρωματική πίστωση, ο δρόμος θα ήταν έτοιμος εδώ και τρία χρόνια. Όμως η Διαχειριστική Αρχή δεν το δέχθηκε με αποτέλεσμα να ακυρωθεί η παλιά εργολαβία, το έργο να βαλτώσει και στη συνέχεια η αιρετή Περιφέρεια να το επαναδημοπρατήσει. Τέλος, όσον αφορά το πρόσφατο ατύχημα, τούτο το απέδωσε, χωρίς να έχει ιδίαν αντίληψη του περιστατικού, μια και ο ίδιος δεν έχει πάει στο σημείο εκείνο, σε λάθος ή αβλεψία ενώ υπεύθυνο καθαρά θεώρησε τον ανάδοχο του έργου.

 

Επάνω Χρέπα

 

Το Γραφείο Γενικού Τουρισμού του ΚΤΕΛ Αρκαδίας δρομολογεί λεωφορείο την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου για την παρακολούθηση της ακολουθίας του Εσπερινού του Τιμίου Σταυρού στην Ιερά Μονή Επάνω Χρέπας. Τιμή Εισιτηρίου: 5€ Ώρα αναχώρησης: 17:30μ.μ. από Πλατεία Κολοκοτρώνη

 

Μαθήματα μουσικών οργάνων

 

Για 5η συνεχόμενη χρονιά η Φιλαρμονική Τρίπολης θα παρέχει δωρεάν εκμάθηση σε όλα τα μουσικά όργανα σε παιδιά ηλικίας από 10 ετών και πάνω. Οι εγγραφές είναι δωρεάν και γίνονται Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη 18:30-21:00 στο κτίριο της Φιλαρμονικής (Ματζούνειο).

 

Σίτιση φοιτητών

 

Το Τμήμα Φοιτητικών Θεμάτων πανεπιστημίου Πελοποννήσου ενημερώνει κάθε ενδιαφερόμενο ότι παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για δωρεάν σίτιση μέχρι και την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου του 2013, προς διευκόλυνση των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

 

Η νέα προθεσμία αφορά όλους τους φοιτητές του πανεπιστημίου, εκτός από τους πρωτοετείς, οι οποίοι θα υποβάλλουν την αίτησή τους για τη σίτιση, κατά την ορισμένη περίοδο εγγραφών τους στα Τμήματα Υποδοχής.

 

3η Σεπτέμβρη

 

Με αφορμή την 39η επέτειο από την ίδρυση του Κινήματος (3η Σεπτέμβρη), η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας διοργανώνει ανοικτή πολιτική εκδήλωση αύριο Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη στο ξενοδοχείο «Μαίναλον» (Πλατεία Άρεως, Τρίπολη) στις 7.30μμ. Στην εν λόγω εκδήλωση θα συμμετέχει ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ κ Νίκος Ανδρουλάκης. Το «παρών» θα δώσει κι ο εκπρόσωπος Τύπου ΠΑΣΟΚ κ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Τέλος, θα τιμηθεί ο πρώτος Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας κ. Δημοσθένης Δαββέτας.

 

Υψηλές επισκέψεις

 

Επίσημη επίσκεψη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα πραγματοποιήσει σήμερα Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013 η Υπουργός Ομοσπονδιακών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και ΜΜΕ του Κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Dr. Angelica Schwall – Düren, καθώς και αντιπροσωπεία της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα. Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής εξωστρέφειάς της και διεθνών συνεργασιών που αναπτύσσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στις οποίες εντάσσονται και οι διμερείς σχέσεις με το Κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, το μεγαλύτερο πληθυσμιακά και δυναμικότερο οικονομικά ομόσπονδο κρατίδιο της Γερμανίας. Βασικοί τομείς της συνεργασίας αυτής θα είναι η προώθηση των αγροτικών προϊόντων, ο τουρισμός, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, η επαγγελματική κατάρτιση, η προσέλκυση επενδύσεων και οι πολιτιστικές ανταλλαγές.

 

Χαμογελάτε

 

Θέμα: Ένα γράμμα της ξανθιάς μάνας, στην ξανθιά κόρη

 

Γειά σου, κορούλα μου.

 

Αν λάβεις αυτο το γράμμα, τότε, σημαίνει, ότι έφτασε, αν δεν έφτασε, γράψε μου και θα σου το ξαναστείλω. Σου γράφω αυτό το γράμμα σιγά-σιγα, γιατί ξέρω, ότι δε μπορείς διαβάζεις γρήγορα.

 

Έχουμε καλό καιρό. Την προηγούμενη βδομάδα έβρεξε μόνο 2 φορές: στην αρχή της εβδομάδας, 3 μέρες και στο τέλος της εβδομάδας, 4 μέρες. Όσον αφορά το παλτό που ήθελες, ο κύριος Βασίλης είπε, ότι, αν το στείλουμε με τα κουμπιά του, σε ένα δέμα, θα βγει, λόγω βάρους, πολύ ακριβό, οπότε τα έκοψα. Ξαναράψ ‘τα. Τα έχω βάλει στην αριστερή τσέπη. Ο μπαμπάς σου βρήκε καινούργια δουλειά. Να φανταστείς, στο καινούργιο του πόστο, έχει 400 άτομα από κάτω του. Κουρεύει το γκαζόν στο νεκροταφείο. Η αδερφή σου, η Λίλα, παντρεύτηκε, πρόσφατα και περιμένει παιδί. Δεν ξέρουμε το φύλο, ακόμα, γι’ αυτό δεν μπορώ να σου πω, αν θα γίνεις θεία ή θείος Αν θα είναι κορίτσι, λέει, ότι θέλει να το ονομάσει όπως λένε και μένα. Αν και λίγο περίεργη απόφαση, να ονομάσει κάποιος το παιδί του “μαμά”. Έτυχε και ένα περιστατικό με τον αδερφό σου τον Αλέξη: Κλείδωσε το αμάξι και άφησε τα κλειδιά του αμαξιού μέσα. Αναγκάστηκε να γυρίσει σπίτι (10 χλμ!), για να πάρει το 2ο κλειδί και να έρθει πίσω να μας βγάλει από το αμάξι. Αν πετύχεις την ξαδέρφη σου, τη Νάντια, δωσ’ της χαιρετίσματα. Αν, πάλι, δεν την πετύχεις, μην της πεις τίποτα.

 

Η μαμά σου. Υ.Γ.: Ήθελα να σου στείλω μερικά χρήματα, αλλά έκλεισα, ήδη, τον φάκελο.

 

 

One thought to “Νέα από Αρκαδία. Όχι στην ταλαιπωρία”

  1. Απορω που απορειτε !!!

    Αυτη τη χωρα δεν θελει η συντριπτικη πλειοψηφια του λαου που αρνειται πεισματικα να αλλαξει νοοτροπια ;;;

    Αυτος ο λαος ξερει μονο να απαιτει και να μην παραδεχεται ποτε οτι εχει και υποχρεωσεις !!!
    Αυτο το κρατος ,το χωρις σεβασμο προς τον πολιτη απο τετοιους πολιτες δημιουργηθηκε και γιγαντωθηκε !!!

    Λετε να το αφησουν να καταρρευσει τοσο ευκολα ;
    Δεν το νομιζω !!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *