Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.)

Διοίκηση ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
Διεύθυνση Αναπηρίας & Κοινωνικής Εργασίας
ΚΕ.Π.Α.

Από 1η Σεπτεμβρίου 2011 καταργήθηκαν όλες οι υγειονομικές επιτροπές πιστοποίησης αναπηρίας που λειτουργούσαν στους Φ.Κ.Α., στις Νομαρχίες και το Δημόσιο, με εξαίρεση τις Ανώτατες Υγειονομικές Επιτροπές, Στρατού (Α.Σ.Υ.Ε.), Ναυτικού (Α.Ν.Υ.Ε.), Αεροπορίας (Α.Α.Υ.Ε.) και την Ανώτατη Υγειονομική Επιτροπή της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίες εξακολουθούν να ασκούν τις αρμοδιότητές τους.
Σύμφωνα με τον Νόμο 3863 του 2010 δημιουργήθηκε το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), υπαγόμενο στη Διεύθυνση Αναπηρίας και Ιατρικής της Εργασίας της Διοίκησης ΙΚΑ.ΕΤΑΜ, για την εξασφάλιση της ενιαίας υγειονομικής κρίσης όσον αφορά στον καθορισμό του βαθμού αναπηρίας των ασφαλισμένων όλων των ασφαλιστικών φορέων, συμπεριλαμβανομένου του Δημοσίου, καθώς και των ανασφάλιστων, για τους οποίους απαιτείται η πιστοποίηση της αναπηρίας.
Έργο των Υγειονομικών Επιτροπών (του ΚΕ.Π.Α.) είναι: α) Ο καθορισμός του ποσοστού αναπηρίας για σύνταξη αναπηρίας. β) Ο χαρακτηρισμός ατόμων ως ΑΜεΑ. γ) Ο καθορισμός ποσοστού αναπηρίας για όλες τις κοινωνικές και οικονομικές παροχές ή διευκολύνσεις, για τις οποίες απαιτείται γνωμάτευση αναπηρίας και τις οποίες δικαιούνται από την πολιτεία τα άτομα με αναπηρία.

Προκειμένου ο ενδιαφερόμενος πολίτης να εξετασθεί από Υγειονομική Επιτροπή του ΚΕ.Π.Α. πρέπει να συμπληρώσει σχετική αίτηση σύμφωνα με τις οδηγίες. Το έντυπο αίτησης, άλλες συμπληρωματικές οδηγίες για την διαδικασία κατάθεσης αίτησης, (απαιτούμενα δικαιολογητικά και άλλες γενικές πληροφορίες) καθώς και τις διευθύνσεις που βρίσκονται οι γραμματείες ΚΕ.Π.Α. που λειτουργούν σε όλη την Χώρα θα βρείτε στα αρχεία που ακολουθούν.
Τα παραπάνω έντυπα μπορείτε επίσης να τα προμηθεύεστε από τις γραμματείες ΚΕ.Π.Α. οι οποίες λειτουργούν σε 45 Υποκαταστήματα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (Μονάδες Ασφάλισης) της Χώρας.

Στις Υγειονομικές Επιτροπές του ΚΕ.Π.Α. θα εξετασθούν:

α) Νέες υποθέσεις, όπου για πρώτη φορά κρίνονται οι ενδιαφερόμενοι από Επιτροπές Αναπηρίας,
β) Εκκρεμείς υποθέσεις, όπου ήδη έχουν κατατεθεί δικαιολογητικά αλλά δεν πραγματοποιήθηκε εξέταση μέχρι 31/8/2011 και δεν έχει εκδοθεί Γνωμάτευση.
γ) Εκκρεμείς υποθέσεις, όπου έχει αποσταλεί από τον ασφαλιστικό φορέα ο σχετικός φάκελος προς την Υγειονομική Επιτροπή αλλά δεν διεκπεραιώθηκε η εξέταση από Υγειονομική Επιτροπή. (πχ παρατάσεις συντάξεων Αναπηρίας)

H διαδικασία

Ο ενδιαφερόμενος υποχρεούται να υποβάλει απαραίτητα Αίτηση Αξιολόγησης, με όλα τα Δικαιολογητικά, όπως αυτά αναφέρονται στις σχετικές οδηγίες, σε μία από τις 45 Γραμματείες ΚΕ.Π.Α της επιλογής του.
Εφόσον τα Δικαιολογητικά του (Φάκελος) κριθούν από Ιατρό Προελέγχου ως πλήρη, γίνεται η κατάθεση Αίτησης και παραλαμβάνει Αποδεικτικό κατάθεσης Αίτησης. Σε διαφορετική περίπτωση δεν παραλαμβάνεται η Αίτηση από την Γραμματεία ΚΕ.Π.Α και επιστρέφονται όλα τα Δικαιολογητικά. Ο Ιατρός Προελέγχου υποδεικνύει στον αιτούντα τα απαιτούμενα Δικαιολογητικά.
Ενημερώνεται από την Κεντρική Γραμματεία ΚΕ.Π.Α, μέσω Ταχυδρομείου (πρόσκληση) για την ημερομηνία και ώρα προσέλευσης του στην Υγειονομική Επιτροπή.
Μετά λίγες ημέρες παραλαμβάνει από την Γραμματεία ΚΕ.Π.Α, όπου υπέβαλε αρχικά την αίτηση του, την Γνωμάτευση της Υγειονομικής Επιτροπής
Χρησιμοποιεί την Γνωμάτευση του ΚΕ.Π.Α γιά κάθε Νόμιμη χρήση και μπορεί να παίρνει αντίγραφα για όλο τον χρόνο που ισχύει η Γνωμάτευση.

ΚΕ.Π.Α. Αυτά που πρέπει να γνωρίζετε για την πιστοποίηση αναπηρίας

https://www.isarkadias.gr κλικ ΕΔΩ

56 thoughts to “Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.)”

  1. πριν 2 χρονια εκανα στεφανιογραφια μπαλονακι δεν εδωσα σημασια αλλα τωρα επιδυνοθηκε η υγεια μου και κατεθεσατα δικαιολογιτικα που μου ζητησανε απο το τεβε ασφαλισμενος στο τεβε για να περασω επιτροπη στις 2-9-2011 και επεσα πανω στην αλαγη του νομου . σας παρακαλω να μου πειτε ποτε θα περασω απο επιτροπη γενικα τον χρονο τις αναμονης.???? ευχαριστω.

  2. ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΟΤΑΝ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ.
    ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ?
    ΔΕΧΕΤΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ.
    ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΖΗΤΟΥΝ ΣΕ ΠΛΑΙΑΣΙΟ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΑΝΩ, Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΔΕΝ ΤΑ ΥΠΟΒΑΛΕΙ..

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ

  3. Επειδή σημερα αρνήθηκα να υποβάλω τα προσωπικά μου στοιχεία μετα απο επικοινωνία με το ΚΕΠΑ τα μόνα στοιχεία που πρέπει να δώσετε ειναi το ΑΜΚΑ και το ΤΣΑΥ.

  4. Μπορούμε να καταθέσουμε γνωματεύσεις και απο ιδιώτες γιατρούς? Ρωτάω επειδή η αναπηρία του συζύγου μου προκύπτει απο τρεις ειδικότητες [νευροχειρούργο, ορθοπεδικό,οφθαλμίατρο] και τα ραντεβου στο ΙΚΑ και τα κρατικά νοσοκομεία είναι μετά απο δύο μήνες. Ευχαρίστώ

  5. Οσον αφορά τον χρόνο αναμονής από τη στιγμή που που μαζεύονται 15 περιπτώσεις με κοινό πρόβλημα υγείας ορίζεται από τα κεντρικά της Αθήνας επιτροπή.Σε αλλη περίπτωση δεν υπερβαίνει τις 40 μέρες.
    Τα στοιχεία που χρειάζονται από τον γιατρό ο οποίος γράφει την ιατρική έκθεση είναι το τσαυ και το αμκα αλλιώς δεν δεν δέχεται το σύστημα την καταχώρηση.
    Ο γιατρός που γράφει την ιατρική έκθεση πρέπει να είναι ο γιατρός του βασικού προβλήματος υγείας και ότι γράφει να ΄στοιχειοθετείται από απο εξετάσεις,εισαγωγές σε νοσηλευτικά ιδρύματα κοκ
    Δεν έχει σημασία αν θα είναι γιατρός του ΙΚΑ του ΕΣΥ η ιδιώτης αρκεί να υπάρχει το γνήσιο της υπογραφής του.
    Ο γιατρός που γράφει την ιατρική έκθεση πρέπει να αναφερει και τα υπόλοιπα προβληματα υγείας αρκεί να υπάρχει από πίσω και η γνωμάτευση αυτής της ειδικότητας.Κάποιος που έχει το βασικό του πρόβλημα είναι καρδιολογικό αλλά έχει και νευρολογικό μπορεί ο καρδιολόγος να γράψει και το νευρολογικό αναφέροντας και τα στοιχεία του νευρολογου.πχ Με βάση την γνωμάτευση του νευρολογου ΤΑΔΕ υπάρχει και αυτό το πρόβλημα..Το σωστό είναι όλα τα προβλήματα υγείας να αναφέρονται στην κύρια ιατρική έκθεση.
    Ελπίζω να απάντησα σε κάποια από τα ερωτήματα.

  6. Ανήκω ήδη στα ΑΜΕΑ λόγω ακρωτηριασμού αριστερού μηρού στο ύψος των τροχαντήρων και έχω ήδη περάσει απο την Ανωτάτη στρατιωτική υγειονομική επιτροπή του 401 στρατιωτικού νοσοκομείου στις 12 Νοεμβρίου 1987, όπου καθορίστηκε ποσοστό αναπηρίας μου 80%.
    Επειδη από τότε μέχρι τώρα η υγεία μου έχει επιβαρυνθεί και από άλλους παράγοντες (καρδιακά εμγράγματα, αγγειοπλαστικές κλπ), θέλω να ζητήσω την επανεξέτασή μου από την αρμόδια επιτροπή για τον επαναπροσδιορισμό του ποσοστού αναπηρίας μου. Παρακαλώ να με ενημερώσετε πως μπορεί να γίνει αυτό και τι δικαιολογητικά χρειάζονται.
    Με εκτήμηση,
    Ν. Αναγνωστόπουλος

  7. Δεν έχω λάβει απάντηση στο ερώτημά μου. Πότε να περιμένω?
    Ν. Αναγνωστόπουλος

  8. πως μπορω να βεβαιωθω για τη γνησιότητα δηλωμενης αναπηριας η οποια έχει υποβληθει απο συναδελφο για αποσπαση σε περίπτωση αμφιβολιων?

  9. Πάσχω από μανιοκατάθλιψη και έχω νοσηλευθεί στην Γ΄ Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ πέντε [5] φορές. Η πρώτη νοσηλεία μου μετά από απόπειρα αυτοκτονίας διήρκησε από 10/3/1998 έως 23/4/1998. Έκτοτε ακολούθησαν οι εξής νοσηλείες: από 30/7/1998 έως 15/9/1998, από 22/5/2002 έως 1/7/2002 μετά από νέα απόπειρα αυτοκτονίας, από 25/8/2006 έως 2/10/2006 και από 1/9/2009 έως 29.9.2009. Στα μεσοδιαστήματα των νοσηλειών παρακολουθούμαι τακτικά από την Υπηρεσία Εξαρτήσεων της παραπάνω Κλινικής. Παρόλη τη θεραπεία η κατάστασή μου σύμφωνα με γνωματεύσεις του θεράποντα ιατρού μου [Αναπληρωτή Καθηγητή] δεν έχει σταθεροποιηθεί πλήρως παρουσιάζοντας κατά περιόδουςυποτροπές με καταθλιπτική συμπτωματολογία αλλά και περιόδους με υπομανιακή συμπεριφορά. Όλα αυτά τα χρόνια λαμβάνω διαρκώς φαρμακευτική αγωγή. Από την επιτροπή του ΟΑΕΕ [2010] κρίθηκε η περίπτωσή μου ως αναπηρία με ποσοστό 67% και παίρνω από το ταμείο μου [Ταμείο Νομικών] προσωρινή σύνταξη αναπηρίας η οποία λήγει στις 29/2/2012. Εν όψει του ότι θα καταθέσω τα σχετικά έγγραφα στην ΚΕΠΑ για να εξετασθώ, για επιβεβαίωση της αναπηρίας μου, μετά από το παραπεμπτικό του ταμείου μου, θέλω να ερωτήσω εάν χρειάζεται να νοσηλευθώ πάλι στην άνω Κλινική ή αρκεί νέα Γνωμάτευση του θεράποντος ιατρού μου που θα περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία που απαιτεί ο νόμος. Ευχαριστώ.

  10. Κύριε Χίου.Αυτό που ρωτάτε υπεύθυνα μπορεί να σας το απαντήση η γραμματεία του ΚΕΠΑ.και ο ιατρός που κάνει τον προέλεγχο.

  11. Καλησπέρα
    Είχα σεμίνωμα όρχεως (καρκίνο όρχεως) πριν από 7 χρόνια. Η εγχείρηση έγινε στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμό από γιατρό, ο οποίος απεβίωσε. Αυτή τη στιγμή με εξετάζει (follow up) κάποιος ογκολόγος ιδιώτης γιατρός. Έχω στα χέρια μου την παθολογοιστολογική εξέταση από το Νοσοκομέιο. Τι άλλο θα χρειαστώ?
    1) Δεν έχω καταλάβω ποιος είναι ο θεράπον ιατρός μου (αυτός που με εγχείρησε ή αυτός που με παρακολουθεί?)
    2) Τι σημαίνει παραπεμπτικό από το φορέα ασφάλισής μου? Ζητάω κάτι τέτοιο από το φορέα ασφάλισής μου (ΕΤΑΑ – ΤΣΜΕΔΕ)?
    Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις.

  12. χαίρετε. Πάσχω από κακοήθη αιματολογική νόσο και μου έχει δοθεί ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω από Α/β. Υγ.Επιτροπή το 2009 που ισχύει για 3 χρόνια, συγκεκριμένα λήγει το Μάιο του 2012. Μετά την ίδρυση του ΚΕΠΑ, ισχύει ακόμη για το εναπομείναν χρονικό διάστημα; ή πρέπει να πάω άμεσα, χωρίς να περιμένω να έρθει ο Μάιος, για να επαναπροσδιοριστεί το ποσοστό αναπηρίας; είμαι συνάδελφος γιατρός και περιμένω με ανυπομονησία την απάντησή σας. Ευχαριστώ

  13. καλημερα σασ!
    Εκανα τα χαρτια μου για επαναξεταση στο Πειραιοσ 181 και μου ιπανε οτι το πολη ενα μηνα θα εχω απαντηση ποτε να παω επιτροπη,
    Περασε εν μηνα.
    Θτε εχω απαντηση, ουτε σηκονουν τα τηλεφονα.
    Τη να κανω????????

  14. ΓΕΙΑ ΣΑΣ . ΑΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ.ΠΕΡΑΣΜΕ ΤΟ 14 ΜΗΝΩΝ ΓΙΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΠΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΣΤΙΣ 18 ΝΟΕ. ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ
    ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΜΕ Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΡΑΠΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΤΟΥ ΟΤΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΠΟΦΑΝΘΕΙ ΔΙΟΤΙ ΗΤΑΝ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 2 ΕΤΩΝ . ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΙΑ 3 ΔΕΚ
    ΚΑΛΑ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΚΑΛΟΥΣΑΝ ΔΕΝ ΕΒΛΕΠΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ 14ΜΗΝΩΝ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ (ΕΙΧΕ 17 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΚΑΝΕΙ ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΡΔΙΑΣ.-ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕΞΑΝΑΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΛΩΣ ΕΛΗΓΕ ΤΕΛΗ ΟΚΤ.) ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ .ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΚΕΠΑ

  15. Καλησπέρα σας, υποβλήθηκα πριν 5 χρόνια στην μοναδική επέμβαση στον κόσμο με Ατρησία του Ισθμού της Αορτής, από τον καρδιοχειρουργό Magdy Yacoumb , και πάσχω και από σοβαρή Πνευμονική Ίνωση, Φέτος μπήκα στη τριτοβάθμια εκπαίδευση με την ειδική κατηγορία του 5%, Τα Υπουργεία Υγείας και Παιδείας δεν με δέχτηκαν με την Πάθηση μου, χειρουργειθείσα Ατρησία του Ισθμού της Αορτής, δια τον λόγο ότι θέλανε παραπάνω εξετάσεις-πειραματικές ( καθετηριασμό, οισοφαγικό υπερηχογράφημα, κ.α.) πολύ επικίνδυνες στην περίπτωση μου, ενημέρωσα όμως τον γιατρό μου, και μου είπε να μην αφήσω κανέναν να κάνει πειράματα πάνω μου. Οπότε και έστειλα νέα δικαιολογητικά την επόμενη χρονιά με την Πάθηση της Σοβαρής Πνευμονικής Ίνωσης, και με δέχτηκαν στην ειδική κατηγορία του 5%. Κάποτε ρώτησα σε ένα Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο κάποιον Επιμελητή και υπεύθυνο τότε, για το ποσοστό αναπηρίας, και μου είπε ότι δεν παίρνω κάποιο ποσοστό έτσι ώστε να μου χορηγηθεί κάποιο επίδομα, ή κάποιο ελαφρυντικό σε εφορία κτλ. Δεν ήθελα να το ψάξω, διότι σιχαίνομαι την ταλαιπωρία και την γραφειοκρατεία που επικρατεί, όμως φέτος που έμαθα πόσες χιλιάδες επιδόματα και συντάξεις μαϊμού έπαιρναν κάποιοι επιτήδειοι, και κάναν τα κορόιδα, δεν θα το αφήσω και εγώ έτσι. Καλό κουράγιο λοιπόν συνοδοιπόροι. Και όπως λένε και σε ένα νησί σε κάποιο τραγούδι, Θάλασσα Μαύρη και Αγριεμένη απ’ του Ανέμου την Οργή, Πέρδικα Ύπουλα Τραυματισμένη η Θλιμμένη μου η Ζωή.

  16. πηρα σημερα την αποφαση με ποσοστο αναπηριας 67% παιρνω συνταξη,μπορει να απαντηση κανεις

  17. ΦΙΛΕ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕ 67% ΑΝΑΠΗΡΙΑ.ΕΙΝΑΙ 626 ΕΥΡΩ ΤΟ ΔΙΜΗΝΟ!

  18. καλησπερα μηπως ξερει καποιος να μου πει τι ποσοστο αναπηριας χρειαζετε απο το κεπα για να παρω συνταξη εκανα χειρουργειο στον θυρεοειδη ηταν καρκινος κακοηθης με μετασταση στον λεμφαδενα εγινε λεμφαδενικος καθαρισμος τραχηλου και ολικη θυρεοδοκτομη ευχαριστω

  19. exw perash proelegxo gia thn synexish ths syntaksews mou apo ton martio kserh kapios na mou ph pote 8a perasoume epitroph enhmerwnw oti exh ginh stash plhromhs kai twra 8a ginh kai diakoph ths asfalishs sto ika ti ginete vre paidia ti kanw an kserh kanhs as mou apanthsh eyxaristw polh

  20. EIMAI 55 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΕΧΩ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 4500 ΕΝΣΗΜΑ ΟΛΑ ΒΑΡΕΑ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ…ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΒΓΑΙΝΩ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΑ 58.ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΚΑΝΑ ΜΠΑΛΟΝΑΚΙ..ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΣΕ ΚΑΤΙ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΓΗΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΣΤΑ 58..ΑΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΤΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΟΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ?

  21. PREPEI DHLADH NA BGOUME STA KANALIA ?Ο ΠΑΤΕΡΑς ΜΟΥ ΕΧΕΙ 2 ΜΗΝΕς ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΙΡΟ ΠΟΘ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗ,ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΝ ΕΙΠΑΝΕ ΠΩς ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΘΑ ΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΠΕΡΑΣΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗ!ΠΕΡΝΟΘ ΜΕ ΤΗΛ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ Κ ΜΑς ΛΕΝΕ ΠΩς Η ΕΓΚΡΙΣΗ ΘΑ ΡΘΕΙ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ!ΟΚ!ΠΕΡΙΜΕΝΟΘΜΕ 2 ΜΗΝΕς ΤΗΛΕΦΩΝΟΝΤΑς ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΒΕΡΟΙΑ Κ ΑΘΗΝΑ Κ ΜΑς ΕΙΠΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΩς ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Κ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΜΠΕΙ 1 ΥΠΟΓΡΑΦΗ,,,ΠΕΡΙΜΕΝΟΘΜΕ ΑΛΛΕς 2 ΒΔΟΜΑΔΕς Κ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ……ΠΩς ΕΧΟΥΝ ΑΔΕΙΑ !!!!!!!!!!ΑΙΣΧΟς!!ΔΗΛΑΔΗ ΣΚΕΦΤΕΣΤΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΤΟΥ ΚΕΠΑ ΠΩς ΖΕΙ 1 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ 5 ΜΗΝΕς ΑΠΛΗΡΩΤΗ?ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΑΚΡΑ !ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕς Κ ΘΑ ΓΕΛΑΝΕ ΜΑΖΙ ΣΑς ΣΤΗ TV!AKOY EXOYN ADEIA!ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΑ ΚΕΠΑ ΑΘΗΝΑς 1 ΥΠΑΛΛΗΛΟς ΜΟΝΟ ΥΠΑΡΧΕΙ?ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ….

  22. γεια σας…
    πρόκειται για τον πατέρα μου. πριν ενα χρόνο υποβλήθηκε σε bypass και τον πρώτο χρόνο είχε πάρει ποσοστό αναπηρίας 80%. θέλει να ξανακάνει αίτηση για να πάρει πλεόν αναπηρική σύνταξη γιατί πλέον δεν μπορεί να εργαστεί. Μετά απο ένα χρόνο απο το χειρουργείο τι ποσοστό αναπηρίας μπορεί να πάρει;; υπάρχει κάποιος σχετικός νόμος που ορίζει τα ποσοστά αναπηρίας σε κάθε περίπτωση;;παίζει ρόλο ότι ειναι 63 ετών, και για να πάρει σύνταξη απο το ταμείο του(οαεε) πρέπει να κλεισει τα 65;;
    ευχαριστώ!

  23. καλησπέρα θα ήθελα να μάθω από την ημέρα που περνάς επιτροπή σε πόσο διάστημα θα πληρωθώ από το ΙΚΑ επιτροπή περνάω στης 28 -8- 2012

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ καλώ κουράγιο σε όλους μας

  24. katafesa xartia gia na perasou epitropi tou fevrariu 2012 akoma perimenou na me kalesoun pio mpri na mou pi poso xroniko diastima xreazete gia na perasou epitropi

  25. ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΟ ΚΑΡΔΙΑΣ Ο ΑΝΔΡΑΣ ΜΟΥ <>2/6/2011 ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗ,ΔΕ ΓΙΑ ΤΑ ΤΗΛ ΤΟΥ ΚΕΠΑ ΔΕΝ ΤΑ ΣΗΚΩΝΟΥΝ Η ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΜΙΛΑΕΙ

  26. αντιγραφω το παρακατω σχολιο.Σας παρακαλω ,μπορει καποιος που γνωριζει το θεμα ,οπως η παρακατω κυρια Κατερινα, να μου απαντησει αν οντως κανει και η εκθεση ιδιωτη γιατρου ,που ετσι μου ειπαν στο ΙΚΑ Γλυφαδας τον Μαιο του 2012 ,αρκει να βεβαιωθει το γνησιο της υπογραφης του απο ΚΕΠ;

    Ακομα και η αιτηση που κατεθεσα τον Ιουνιο ,αναφερει οτι μπορει και ιδιωτης να ειναι ο γιατρος (συγκεκριμμενα λεει ”ιδιωτης ,ΕΣΥ , ΙΚΑ ,ΕΟΠΥ).
    Σημερα που πηγα να δω αν ορισθηκε επιτροπη ,δεν βρισκουν ουτε καταγεγραμμενη στον υπολογιστη την αιτηση ,που την παρελαβαν κανονικα και μου δωσαν αριθμο πρωτοκολλου ,ουτε στις εκκρεμοτητες..

    Ανησυχω ,μηπως λαθος με ειχαν πληροφορησει οτι μπορει να προσκομιστει και γνωματευση ιδιωτη με θεωρημενο απο ΚΕΠ το γνησιο της υπογραφης.Αλλα τοτε ,πώς αναγραφοταν οτι γινεται και απο ιδιωτη ,στην αιτηση που κατεθεσα;

    Και αν τελος παντων ,λαθος ηταν γραμμενο αυτο στην αιτηση και λαθος με πληροφορησαν απο την γραμματεια ΚΕΠΑ ,πώς παρελαβαν την αιτηση;…

    υποτιθεται ο διοικητικος προελεγχος ,γινεται για να διαπιστωθουν αν ειναι τα πρεποντα τα δικαιολογητικα που υποβαλλονται κι αν ναι ,τοτε παραλαμβανονται και ακολουθει ιατρικος ελεγχος ,οπου αν υπαρχουν ελλειπη ιατρικα πιστοποιητικα ,ζητειται εγγραφως να προσκομιστουν και τα ελλειποντα.

    εχω τρελαθει….τοσος κοπος να συγκεντρωθουν τα πιστοποιητικα ,εξετασεις κλπ και να εχουν παει ολα χαμενα;παρακαλω ,βοηθηστε με.

    Αν δεν πηγαινα 4 μηνες μετα να δω πού βρισκομαι ,δεν θα ειχα παρει χαμπαρι οτι δεν εχει καταχωρηθει ηλεκτρονικα η αιτηση μου…

    ”Ο/Η κατερίνα λέει:
    28 Σεπτεμβρίου 2011 στις 8:18 μμ

    Οσον αφορά τον χρόνο αναμονής από τη στιγμή που που μαζεύονται 15 περιπτώσεις με κοινό πρόβλημα υγείας ορίζεται από τα κεντρικά της Αθήνας επιτροπή.Σε αλλη περίπτωση δεν υπερβαίνει τις 40 μέρες.
    Τα στοιχεία που χρειάζονται από τον γιατρό ο οποίος γράφει την ιατρική έκθεση είναι το τσαυ και το αμκα αλλιώς δεν δεν δέχεται το σύστημα την καταχώρηση.
    Ο γιατρός που γράφει την ιατρική έκθεση πρέπει να είναι ο γιατρός του βασικού προβλήματος υγείας και ότι γράφει να ΄στοιχειοθετείται από απο εξετάσεις,εισαγωγές σε νοσηλευτικά ιδρύματα κοκ
    Δεν έχει σημασία αν θα είναι γιατρός του ΙΚΑ του ΕΣΥ η ιδιώτης αρκεί να υπάρχει το γνήσιο της υπογραφής του.
    Ο γιατρός που γράφει την ιατρική έκθεση πρέπει να αναφερει και τα υπόλοιπα προβληματα υγείας αρκεί να υπάρχει από πίσω και η γνωμάτευση αυτής της ειδικότητας.Κάποιος που έχει το βασικό του πρόβλημα είναι καρδιολογικό αλλά έχει και νευρολογικό μπορεί ο καρδιολόγος να γράψει και το νευρολογικό αναφέροντας και τα στοιχεία του νευρολογου.πχ Με βάση την γνωμάτευση του νευρολογου ΤΑΔΕ υπάρχει και αυτό το πρόβλημα..Το σωστό είναι όλα τα προβλήματα υγείας να αναφέρονται στην κύρια ιατρική έκθεση.
    Ελπίζω να απάντησα σε κάποια από τα ερωτήματα.

  27. Ο γιος μου , 34 ετών σήμερα , κρίθηκε με απόφαση της ΑΣΥΕ το 2001 ως “ανίκανος πνευματικά γιά την άσκηση βιοποριστικού επαγγέλματος σε ποσοστό 70% ” λόγω αυτιστικής διαταραχής.
    Χρειάζεται να επανακριθεί από ΚΕΠΑ προκειμένου να πάρει αναπηρική σύνταξη ή προνοιακό επίδομα ;

  28. Απο 13 χρονον πασχο απο επιλιπτικες κρισεις και περνο το επιδομα της προνιας στης 31/5/2012 ελιξε το επιδομα το οποιο επερνα και αρχισα να μαζεβο τα χαρτια με εξετασεις και την γνοματευση που εδοσε οι νευρολογος ειμαι στην περιοχι τις βεριας στο νομο ημαθειας τα κατεθεσα 02/07/2012 με αριθμο προτοκολου 1036/02/2012 Στην υπαλιλο του Ι.Κ.Α Καρυτοπουλου θωμαι οταν επικινονισα και ροτησα εφοσον μου ειχαν πη πος οτι μετα απο 6 μηνες κανουν να μαζευτουν επιτροπες νευρολογον στης 31/10/2012 που επικινονισα μαζι τους μου ειπαν οτι οι περιπτοσεις αυτες ειναι πολι δισκολες και πος δεν ειπαρχουν Ιατρει θα ηθελα μονο μια απαντησει και αυτο θα με εικανοποιειση το ποτε θα περασο διοτη μου ειπε ποσ μπορι να κανο και χρονο να περασο επιτροπι???

  29. ξεχασα να σας αναφερο πος ειμαι ανικανος προς εργασια αυτο αναφερουν και οι επομενες επιτροπες και με βγαζουν 67 της εκατο αναπιρια.

  30. Κ.κατερινα αναφερατε στην Κ.ersi Πος πος το κεντρικο προβλημα οριζετε απο τα κεντρικα της αθηνας και κανη 40 μερες εγο ειδι εχο καταθεσει τα χαρτια μου απο τον ιουλιου και μενο στην βερια ποσο δηλ κερο θα κανη να με ειδοποιοισονε τηλεγραφος?

  31. Σηγνωμη κ κατερινα απο Τον Μαι τα εχο καταθεσει τα χαρτια πρεπει να περιμενο μπορι και χρονο οπος μου ειπαι οι υπαλιλος του ΚΕ.ΠΑ. Βεριας .διοτη δεν ειπαρχουν Ιατρι Νευρολογη και πρπει να περιμενουμε διοτι ειναι καπος δισκολη αυτη οι υδικοτιτα να βρεθη και να σταλθη απο την αθηνα και για τι εφοσον ειναι δισκολι δεν στελνουν απο την θεσαλονικι διοτι δεν ειμαι μονο εγο με προβλιμα νευρολογικο ειναι και αλλοι, πρεπει σονη και καλλα να ειναι απο την αθηνα μονο οι ειδικοτιτα παθολογον και καρδιολογον ειναι υπαρχτι?

  32. γεια σας! ο άντρας μου πάσχει από σοβαρή πνευμονική υπέρταση σε έδαφος αντιφοσφολιπιδικού συνδρόμου και συστηματικού ερυθηματώδους λύκου. Χειρουργήθηκε το 2011 στο Παρίσι (πνευμονική θρομβοενδαρτηριεκτομή). Το 2009 του είχαν αποδόσει ποσοστό αναπηρίας 67%, το οποίο έληξε στις 13 Νοεμβρίου. Καταθέσαμε τα νέα δικαιολογητικά στις 5 Νοεμβρίου, εμπρόθεσμα. Πότε περίπου θα περάσουμε επιτροπή? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  33. Γεια σας ! πάσχω από σκλήρυνση κατά πλάκας, έπαιρνα επίδομα παραπληγίας με ποσοστό 67% το οποίο έληξε 31/10. Έκανα την αίτηση, ένα μήνα πριν τη λήξη για να είμαι σίγουρα εμπρόθεσμη και μήπως επειδή ζητάω συνέχιση δεν καθυστερήσει πολύ μα περιμένω κι εγώ δύο μήνες τώρα να με καλέσουν για να περάσω επιτροπή, έχω αρχίσει να απογοητεύομαι με όλα αυτά που διαβάζω .Μας έχουν παρατήσει στο έλεος του Θεού ,δεν υπάρχει αυτό που γίνεται στην Ελλάδα εν έτη 2012…

  34. πασχω απο Σκληρυνση Κατα Πλακας, με ποσοστο αναπηριας 67%. Παιρνω επιδομα παραπληγιας απο 3-3-2003 (παραπαρεση). Συνταξιοδοτηθηκα τον Σεπτεμβρη του 2009 με 4050 ενσημα (που αντιστοιχει σε 10500, για τα ατομα με παραπληγια). τα ενσημα που εχω ειναι 2510 βαρεα, 60 απο ανεργεία και 1500 απο ειδικο προγραμμα επανειδικευσης και απανακαταρτησης για απολυμενους στα Μεταλλεια Κασσανδρας…Θα υπαρξει καποιο προβλημα που εχω 1500 ενσημα απο το προγραμμα

    Σασ\ς ευχαριστω

  35. πριν 3 μήνες έκανα τριπλό bypass δικαιούμαι αναπηρική σύνταξη με 3500 ένσημα στο ΙΚΑ

  36. Έκανα αίτηση στις 3 Μαρτίου.Πάσχω από παρεγκεφαλιδική αταξία.Επίσης κατέθεσα και άλλα χαρτιά τον Ιούνιο για το ανεύρυσμα μεσοκολπικού διαφράγματος. Περιμένω ακόμη να με καλέσουν.Τι θα γίνει ας ασχοληθεί κάποιος και μ’ εμάς.

  37. καλημερα. παιρνω συνταξη αναπηριασ κανοντασ δυο ολικεσ αρθρωπλαστικεσ ισχιων. απο το 2007 εχω περασει δυο επιτροπεσ οπου μου εδιναν 80/ τοισ εκατο. παραλληλα περασα δευτεροβαθμια μου εδωσαν 67 τοισ εκατο το οποιο κατεθεσα στο υπουργειο οικονομικων και με απαλλαξαν απο τα τελη κυκλοφοριασ λογω σοβαρων κινητικων προβληματων κατω ακρων. στη πορεια τησ ζωησ μου επαθα δυο εγκεφαλικα παροδικα επεισοδεια με αγωγη εφ ορου ζωησ.. παραλληλα διαγνωστηκε αποφρακτικη αρτηριοπαθεια με διαλειπουσα χωλοτητα μηριαισ αρτηριασ 90 τοισ εκατο. περνωντασ τωρα επιτροπη και με τοσα προβληματα υγειασ ειδα το ποσοστο μου αντι να αυξηθει να το κατεβαζουν στο 58 τοισ εκατο!!! θα ηθελα να μαθω αν πεφτει ο μισθοσ μου και τι παροχεσ χανω… εκανα αμεσωσ ενσταση για δευτεροβαθμια επιτροπη! θα μου ανεβασουν το ποσοστο? αν οχι…. πεστε μου τι κανω? παω δικαστηκα πλεον??? πωσ και γιατι αναιρουν αποφασεισ απο προηγουμενεσ ε επιτροπεσ???

  38. Κύριε (junaid) Είμαι γιατρός Ανεβάζω την ιστοσελλίδα του Συλλόγου. Δέν μπορώ να σας απαντήσω υπεύθυνα. Αλλά δίδονται οδηγίες σαφως για το τι πρέπει να κάνετε. Ο ενδιαφερόμενος υποχρεούται να υποβάλει απαραίτητα Αίτηση Αξιολόγησης, με όλα τα Δικαιολογητικά, όπως αυτά αναφέρονται στις σχετικές οδηγίες, σε μία από τις 45 Γραμματείες ΚΕ.Π.Α της επιλογής του. Οπως καταλαμβένεται δεν μπορώ να υποκαταστήσω τις αρμόδιες υπηρεσίες. Σάς εύχομαι πάντως νά πάρετε αυτό που πρέπει Φιλικά Γεώργιος.

  39. Καποιος απο το συλλογο να εξηγησει σε αυτους τους ταλαιπωρους ανθρωπους οτι δεν δινονται οδηγιες που αφορουν κρατικες υπηρεσιες απο τον Ιατρικο Συλλογο ,αλλα απο τα αρμοδια κρατικα οργανα .
    Το site του συλλογου ειναι για ανακοινωσεις και για εκφραση προβληματισμων και οχι για αναζητηση πληροφοριων που αφορουν την λειτουργια του συστηματος υγειας και τις δομες του ,ουτε και για αντληση πληροφοριων σχετικα με θεματα αναπηριας .

  40. Το 2005 υποβληθηκα σε εγχείρηση 3πλου by pass.Πέρασα επιτροπή το 2010 και μου βγάλανε ποσοστό 67%.Υπάρχει περιπτωση να μειωθεί το ποσοστό στην επανεξέταση; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  41. geia sas exw kata8esei ta xartia mou gia na perasw apo epitroph sthn patra apo twn proigoumeno genari tou 2012 gia na parw to epidoma parapligias pou mou dieloph. pote 8a kateboune h neurologi apo a8hna giati sth patra auto mou lene… euxaristw!!

  42. To 2010 τον Απρίλιο υποβλήθηκα σε επέμβαση CA μαστού και στη συνέχεια σε χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες. Έκτοτε ακολουθώ ορμονοθεραπεία και κάνω τον τακτικό έλεγχο με αξονικές εξετάσεις κλπ. Έχω γνωμάτευση της Α/θμιας Υγειονομικής Επιτροπής που πιστοποιεί ποσοστό αναπηρίας μου 67% και άνω και ισχύει για 3 έτη, δηλαδή έως τον Ιούνιο 2013. Επειδή στο ΚΕΠΑ Ιωαννίνων ( τόπος διαμονής μου ) γίνεται σκοτωμός καθημερινά, και δεν μπορώ να εξυπηρετηθώ, παρακαλώ να με ενημερώσετε αναλυτικά για τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσω για να με εξετάσει εκ νέου η Επιτροπή και να τα ετοιμάσω εγκαίρως, Ο λόγος είναι ότι χρειάζομαι χρόνο γι αυτό, γιατί πρέπει να μεταβώ στην Θεσσαλονίκη, όπου χειρουργήθηκα και νοσηλεύτηκα απο ιδιώτη γιατρό. Μόνο οι χημειοθεραπείες μου έγιναν στο Θεαγένειο ( Δημόσιο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο ). Εάν σύμφωνα με αυτά που τώρα ισχύουν θερείτε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μου πιστοποιήσουν το ίδιο ποσοστό αναπηρίας, θα ήθελα να το γνωρίζω εκ των προτέρων για να μήν υποβληθώ σε ταλαιπωρία και επιπλέον έξοδα που μου είναι δυσβάσταχτα. Η ιατρική όμως αλήθεια είναι ότι είμαι καρκινοπαθής υπό έλεγχο, όπως όλες οι γυναίκες που έχουν νοσήσει από καρκίνο μαστού. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  43. Κα Στελλα ( και λοποι ταλαιπωρημενοι συμπολιτες ) ,

    Ο ιστοτοπος του Ι.Σ.Αρκαδιας δεν ειναι αρμοδιο κρατικο οργανο να σας δωσει οδηγιες ή πληροφοριες για την παθηση σας ή τι ποσοστο αναπηριας θα σας χορηγηθει .
    Απευθυνθειτε στα κρατικα οργανα .

    Και αφου διαμενετε στα Ιωαννινα τι σχεση εχει ο Ι.Σ.Αρκαδιας ;;;

  44. Κατέθεσα αίτηση για προσδιορισμό ποσοστού αναπηρίας στις 09/03/2012 μετά από πρόσκληση του ΙΚΑ στο ΚΕΠΑ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ. Στις 31/05/2012 μου ζήτησαν εγγράφως να προσκομίσω συμπληρωματικά δικαιολογητικά, τα οποία στην συνέχεια μου ζήτησαν να έχω μαζί μου, όταν θα κληθώ να περάσω από επιτροπή. Είμαι παραπληγικός εκ γενετής, με ποσοστό αναπηρίας 80% καί λαμβάνω παραπληγικό επίδομα από το 1991 όταν για πρώτη φορά κατέθεσα αίτηση συνταξιοδότησης, μέχρι τον Απρίλιο 2012 που έληγε η πενταετία της τελευταίας γνωμάτευσης. Αδυνατώ να αντιληφθώ, γιατί δεν έχω ειδοποιηθεί ακόμη για να περάσω από επιτροπή, όταν με διαβεβαίωναν, πριν ένα σχεδόν χρόνο, ότι είναι θέμα δύο, το πολύ τριών μηνών. Το ΚΕΠΑ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ μετά από συνεχείς οχλήσεις, μου δήλωσε ότι έχω μπεί στο σύστημα από τις 02/08/2012 αλλά μέχρι στιγμής, παραμένω στην αναμονή. Γνωρίζει κανείς, μήπως πρέπει να κάνω κάτι περαιτέρω, γιατί ένα χρόνο απλήρωτος, έχω εξαθλιωθεί οικονομικά; Ευχαριστώ.

  45. Κε Καλουδη μου ,

    Δεν καταλαβες οτι οι Ιατρικοι Συλλογοι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ να δινουν πληροφοριες σχετικα με τα δικαιολογητικα που σας ζητουν Κρατικες υπηρεσιες !;!;!:!

    Και τι δουλεια εχει ο Ι.Σ.Αρκαδιας ;;;
    Αφου μενεις στη Ν.Φιλαδελφεια ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

  46. καλησπέρα σας,

    Ο πεθερός μου ήταν σήμερα να περάσει από επιτροπή για να ξαναπάρει αναπηρική σύνταξη. Όμως η επιτροπή δεν εμφανίστηκε. Γνωρίζει μήπως κανείς τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις? Τελευταία σύνταξη που του καταβλήθηκε ήταν του Ιουνίου του 2012 και πέρασε από προεπιτροπή 26/7/2012. Όπως σε όλους έτσι και για αυτόν τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Μια κατεύθυνση προς τα που να κινηθούμε θα ήταν πολύ χρήσιμη.

    Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!

  47. Προφανώς, δεν έγινε αντιληπτός ο λόγος της παρέμβασης μου…θα προσπαθήσω να γίνω πιό κατανοητός. Υπάρχει κάποιος, οπουδήποτε στην ελληνική επικράτεια, να έχει παρόμοια περίπτωση, η να γνωρίζει τις διαδικασίες προώθησης αντίστοιχης με την δική μου υπόθεσης; Καί εν πάσει περιπτώσει, ευχαριστώ γιά τον χρόνο σας…προφανώς αδυνατείτε να με διαφωτίσετε…μάλλον μπήκα σε λάθος ιστοσελίδα.

  48. Ακριβως !

    Η ιστοσελιδα που ψαχνετε πρεπει να ανηκει στο Υπ.Υγειας/Ε.Ο.Π.Υ.Υ και οχι σε καποιο Ιατρικο Συλλογο .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *