Άδωνις κατά δημοσιογράφων : “Είστε στρουμφάκια και ανακριτές”!

στουμφΜε προσβλητικούς χαρακτηρισμούς καταφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης κατά ιατρικών συντακτών που επιχείρησαν να του υποβάλλουν ερωτήσεις για τα φάρμακα.

Σε πεδίο διαμάχης μεταξύ υπουργού και δημοσιογράφων μετατράπηκε συνέντευξη Τύπου σήμερα στο υπουργείο Υγείας.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ενώ επρόκειτο να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για τα γενόσημα, με βάση τη σχετική επίσημη ενημέρωση από το γραφείο Τύπου του, τελικώς η συνέντευξη δεν έγινε άλλα ανακοινώθηκε το πρόγραμμα δωρεάς φαρμάκων από τον ΣΦΕΕ για τους ανασφάλιστους που υλοποιεί ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας (ΙΣΑ).

Στη συνέχεια ο υπουργός Υγείας δέχτηκε ερωτήσεις σχετικά με αντίστοιχο πρόγραμμα που είχε ανακοινωθεί πέρυσι και πάλι από τον ΙΣΑ με δωρεάν φαρμάκα από τη φαρμακοβιομηχανία.

αλλά αντέδρασε σε αυτές κατηγορώντας τους δημοσιογράφους ότι γκρινιάζουν και ότι είναι σαν: ” τον γκρινιάρη από τα στρουμφάκια που γκρινιάζουν για τα πάντα”.

Προς στιγμήν επικράτησε ένταση καθώς ο υπουργός δέχτηκε τη μήνη των συντακτών που επιθυμούσαν να υποβάλουν ερωτήσεις αλλά εκείνος επέμενε λέγοντας πως δε δέχεται ερωτήσεις.

Στο σημείο αυτό ο υπουργός υγείας υποστήριξε ότι μόνο στην Ελλάδα οι δημοσιογράφοι μένουν στις κακές ειδήσεις. Η απάντηση που έλαβε απο τους παρευρισκόμενους διαπιστευμένους συντάκτες είναι ότι οι δημοσιογράφοι οφείλουν να ασκούν κριτική στην εκάστοτε εξουσία.

Το λόγο πήρε αμέσως μετά ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης ο οποίος κατηγόρησε με την πλευρά του τους δημοσιογράφους ότι υποβάλλουν ερωτήσεις τύπου…ανακριτή.

Ακολούθησε αναστάτωση με έντονες αντιδράσεις από τους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους.

Οι σπόντες δε σταμάτησαν εκεί καθώς τα βέλη του πρόεδρου του ΙΣΑ στράφηκαν στην προηγούμενη ηγεσία λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το πρόγραμμα διανομής δωρεάν φάρμακων δεν προχώρησε γιατί τότε ” δεν είχαμε στο πλευρό μας τον υπουργό . Ίσως να μην τον ενδιέφερε” σημείωσε χαρακτηριστικά αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του Μάριου Σαλμά ο οποίος ήταν και αρμόδιος για τα φάρμακα.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

iatropedia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *