Νέα από Αρκαδία. Αλλαγή σελίδας

ARKADIA18-150x1501Όσα συμβαίνουν τις μέρες αυτές με το ΠΑΣΟΚ θυμίζουν τη φράση του Αντενάουερ: «Η Ιστορία είναι το σύνολο των πραγμάτων που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί». Πριν τρία χρόνια, στις 23 Απριλίου του 2010, η τότε κυβέρνηση, η πολιτική ζωή και κατ επέκταση ολόκληρη η χώρα έγιναν άνω κάτω, με την είσοδο στον αστερισμό της τρόϊκας και του ΔΝΤ. Με φόντο το πανέμορφο ακριτικό νησί και τις βαρκούλες να αρμενίζουν στα νερά του Αιγαίου, ο τότε πρωθυπουργός ανακοίνωνε το αίτημα για την υπαγωγή της χώρας μας στο Μηχανισμό Στήριξης.

Τα υπόλοιπα παραπέμπουν στο αυγό του Κολόμβου: φταίνε τα γεγονότα ή ο χειρισμός τους; Υπήρχαν «σκοτεινοί κύκλο», «μυστηριώδη κέντρα» «δολιοφθορείς της δημοκρατίας» ή απλώς δεν υπήρξε κοινή λογική στη διαχείριση των οικονομικών μας με αποτέλεσμα οι αρμόδιοι να θυμίζουν το παλιό σύνθημα στους τοίχους των Εξαρχείων «έχουν ένα πρόβλημα για κάθε λύση». Η ουσία είναι ότι η μία κρίση έφερε την άλλη, το ένα Μνημόνιο το άλλο και από μια άποψη, έκτοτε, τα πράγματα κινούνται προς όλες τις κατευθύνσεις.

 

Το ΠΑΣΟΚ σαν Κίνημα, σαν κυρίαρχη έκφραση της Δημοκρατικής Παράταξης, σαν ηγεμονικός πόλος της Κεντροαριστεράς, τελείωσε. Μπορεί να κρατάει το όνομα, αλλά δεν έχει τη χάρη. Δεν τελείωσαν όμως η Δημοκρατική Παράταξη, η Κεντροαριστερά και το Προοδευτικό Κίνημα. Και βεβαίως δεν τελείωσαν οι αγώνες για της ανάγκες της κοινωνίας. Αυτοί οι αγώνες, κοινωνικοί και πολιτικοί, είναι σίγουρο ότι θα αναδείξουν τις νέες ιδέες και τις νέες ηγεσίες.

 

Γι αυτό και είναι επιτακτική ανάγκη να βγουν όλοι από το καβούκι τους, να αφήσουν στην άκρη τις παραδοσιακές κομματικές πρακτικές και τακτικές που μας οδήγησαν ως εδώ, να δουλέψουν για ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης που θα στηρίζεται στο συλλογικό και όχι στο ατομικό συμφέρον. Οι δυνατότητες υπάρχουν, όπως υπάρχουν και οι δυνάμεις που μπορούν να υπηρετήσουν μια τέτοια στρατηγική. Αρκεί να μην εγκλωβιστούν, για μια φορά ακόμα, σε αδιέξοδες αντιπαραθέσεις ή σε εγωκεντρικούς ανταγωνισμούς.

 

Και κατά πορεία είναι βέβαιο πως θα εμφανιστεί στην πολιτική σκηνή ο παίχτης που θα ρισκάρει, που θα αλλάξει τις ισορροπίες, θα ηλεκτρίσει τον κόσμο και θα μετατρέψει την απογοήτευση σε πάθος και τη δυσπιστία σε εμπιστοσύνη. Όπως ο Ομπάμα στην αρχή της προεκλογικής του εκστρατείας με το ηλεκτροφόρο του “yes we can”, με την υπόσχεση να τα αλλάξει όλα, εκ θεμελίων, να γυρίσει σελίδα, να μας κάνει να πιστέψουμε σε μια αλλαγή. Οι κυνικοί λένε ότι στην πολιτική κάθε ελπίδα είναι απλώς προαναγγελία μιας απογοήτευσης. Αλλά έχουν άδικο. Η αναγέννηση της ελπίδας, η αυταπάτη, έστω, της προσδοκίας της αλλαγής αρκεί για να κάνει ένα βαρετό παίχνιο συναρπαστικό, να βγάλει τους ανθρώπους από τον μακρύ τους ύπνο και να προκαλέσει σημαντικές αλλαγές. Οψόμεθα.

 

 

 

 

 

 

 

Θα τον τιμήσουν

 

Τιμή στο Σάκη Τσιώλη την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου από αθλητικογράφους των Αθηνών ως το κορυφαίο προπονητή που άλλαξε το ρου του ποδοσφαίρου σε μια επαρχιακή ομάδα και αποτελεί πρότυπο ήθους και σεμνότητας. Συγχαρητήρια.

 

Ταξί σε πεζόδρομους

 

Το θέμα της κυκλοφορίας των ταξί στους πεζοδρομημένους χώρους της πόλης ετέθη στο προ ημερών τελευταίο δημοτικό συμβούλιο. Ως πρόφαση, η οποία μπορεί να αποτελέσει και το δούρειο ίππο της καταστρατήγησης για την ελεύθερη κυκλοφορία τους όλες τις ώρες, ετέθη το πρόβλημα των ασθενών που μεταφέρονται σε ιατρεία. Θέμα λεπτό που πρέπει να μελετηθεί ιδιαιτέρως για να μην μεταβληθούν οι πεζόδρομοι σε δρόμους κολάσεως. Η αναζήτηση κανονιστικής άλλων πόλεων είναι η μόνη ενδεδειγμένη λύση και πρόταση.

 

Τελικά η απόφαση που ελήφθη επιτρέπει την: «διέλευση ταξί που φέρουν ειδική σήμανση που χορηγείται από το δήμο που εξυπηρετούν άτομα με αναπηρία κινητική που διαθέτουν απαραίτητη βεβαίωση ή μονίμους κατοίκους της περιοχής που διαθέτουν ειδική άδεια.»

 

Κέντρο αποκατάστασης

 

Σύντομα, το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ πρόκειται να ξεκινήσει την λειτουργία του. Πρόκειται για ένα από τα πιο σύγχρονα κέντρα αποκατάστασης στην Ελλάδα, το οποίο διαθέτει 118 κλίνες σε συνολικό εμβαδόν 9.000 τμ σε 32 στρέμματα. Οι εγκαταστάσεις του σχεδιάστηκαν με γνώμονα τον σεβασμό στην αρχιτεκτονική αισθητική, την λειτουργικότητα και την εύκολη πρόσβαση. Το Κέντρο δημιουργήθηκε με επίκεντρο τον ασθενή και φιλοδοξεί να προσφέρει χρήσιμες ιατρικές υπηρεσίες στον ίδιο και στους οικείους του. Η διεπιστημονική ομάδα του Κέντρου, η οποία αποτελείται από τον θεράποντα ιατρό φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης ως γενικό συντονιστή, τις λοιπές ιατρικές ειδικότητες, τους φυσιοθεραπευτές, τους εργοθεραπευτές, τους λογοθεραπευτές, το γυμναστή, τον ψυχολόγο, τους νοσηλευτές, το διαιτολόγο και τον κοινωνικό λειτουργό, αναλαμβάνει την μετανοσοκομειακή περίθαλψη ασθενών μιας πληθώρας νευρολογικών και ορθοπεδικών παθήσεων.

 

Αποφάσεις ΕΛΜΕ

 

Στην προ ημερών Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Αρκαδίας και ενόψει της Γενικής Συνέλευσης των Προέδρων της ΕΛΜΕ που θα γίνει τη Δευτέρα 9/9/2013, αποφασίστηκαν τα εξής:

 

Στήριξη της πρότασης για 48ωρη απεργία στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου. Πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης στις 19 Σεπτεμβρίου για εκτίμηση της κατάστασης. 2. Εξουσιοδοτήθηκε ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Αρκαδίας να ψηφίσει στη Γ.Σ. των Προέδρων την πλησιέστερη πρόταση προκειμένου να επιτευχθεί η απαραίτητη πλειοψηφία. 3. Εξουσιοδοτήθηκε ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Αρκαδίας να μεταφέρει προς τη Γ.Σ. των Προέδρων την παρακάτω πρόταση: « Καμία συμμετοχή εκπαιδευτικών σε σχολικές δραστηριότητες, οι οποίες δε θίγουν την εκπαιδευτική διαδικασία και τους μαθητές και δε μας φέρνει σε αντιπαράθεση με τους γονείς, όπως αποχή από εκδρομές, εορταστικές εκδηλώσεις αγιασμούς κτλ.»

 

Εγγυητική επιστολή

 

Κατατέθηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο διεθνή διαγωνισμό για το έργο «ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» και η δεύτερη εγγυητική επιστολή προσωρινού αναδόχου από την εταιρεία ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

 

Το σύνολο των δύο εγγυητικών επιστολών ανέρχεται στο ποσό των 2.400.00 ευρώ.

 

Τάδε έφη

 

Μερικές σοφές παροιμίες από την Κίνα

 

Το δύσκολο πράγμα δεν είναι η γνώση, αλλά η πράξη.

Την πρώτη φορά είναι χάρη, τη δεύτερη κανόνας.

Μην απομακρύνεις μια μύγα από το κεφάλι του φίλου σου με ένα τσεκουράκι.

Η ζωή είναι κατά το ήμισυ αυτό που την κάνουμε να είναι και κατά το άλλο ήμισυ αυτό που την κάνουν οι φίλοι που επιλέγουμε.

Εκείνος που ρωτά είναι ανόητος για πέντε λεπτά, αλλά εκείνος που δε ρωτά παραμένει ανόητος για πάντα.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *