Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων 14-9-11

“Ε”: “30 τοποτηρητές της Ε.Ε. στα υπουργεία”. -Ηρθε ο Γερμανός «συγκυβερνήτης», που θα ελέγχει και θα παρεμβαίνει στη διακυβέρνηση – Ενώ η τρόικα θα παρακολουθεί on line την οικονομία μέσω του Γενικού Λογιστηρίου!

“Έπιασαν δουλειά οι «τοποτηρητές» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι οποίοι αναλαμβάνουν να βάλουν… τάξη στην ελληνική οικονομία. Μέχρι τα τέλη του μήνα, η 30μελής ειδική Ομάδα Δράσης θα εγκατασταθεί στα υπουργεία, ώστε να επιβλέψει την εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου και κυρίως να προτείνει λύσεις – μέτρα, όπου απαιτείται. Ο επικεφαλής της task force, Χορστ Ράιχενμπαχ, είχε σειρά επαφών χθες στην Αθήνα με κορυφαίους υπουργούς. Στο επίκεντρο της «συγκυβέρνησης» βρίσκονται οι ιδιωτικοποιήσεις, η αγορά εργασίας, οι επενδύσεις, η υγεία, η κοινωνική ασφάλιση, οι ΔΕΚΟ, η φορολογία και η δημοσιονομική διαχείριση. Παράλληλα, προωθείται η on line παρακολούθηση βασικών δημοσιονομικών μεγεθών της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα, μέσω του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους”.

Η ΑΥΓΗ: “Νέα πλειοψηφία για έξοδο από την κρίση”.

“Για την ανάγκη συγκρότησης ενός νέου συνασπισμού εξουσίας όλων των αριστερών, προοδευτικών και κοινωνικών δυνάμεων που αντιμάχονται σήμερα το Μνημόνιο και αποτελούν πλειοψηφικό ρεύμα στην ελληνική κοινωνία, μίλησε χθες από τη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας”.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Αντισυνταγματικά τα μέτρα!”.

“Διακηρύξεις «κενού περιεχομένου» αφού δεν θα έχουν το προσδοκώμενο αποτέλεσμα, δηλαδή την εισροή εσόδων στα κρατικά ταμεία και δραστική μείωση του μονίμου προσωπικού, αποτελούν σύμφωνα με κορυφαίους συνταγματολόγους οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για νέο φόρο στα ακίνητα και τις απολύσεις τακτικών υπαλλήλων”.

ΑΥΡΙΑΝΗ: “Κούρεμα 50% σε μισθούς και συντάξεις προβλέπει το σχέδιο Μέρκελ για συντεταγμένη χρεωκοπία”.

“Κούρεμα» στο κόστος μισθών και συντάξεων κατά 50%, ακόμα και 60%, απαιτεί η Τρόικα από την κυβέρνηση, επιλέγοντας ως συνταγή απεμπλοκής από την κρίση διάχυσης της ελληνικής κρίσης στην Ευρωζώνη τη γερμανική εκδοχή πτώχευσης της χώρας μας (κατά την επίσημη επιβεβαίωση του ίδιου του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Σόιμπλε), του μοντέλου της «συντεταγμένης και εντός ευρώ» χρεωκοπίας”.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “250.000 μόνιμους απολύουν από το Δημόσιο”.

“Στο σχέδιο εργασιακής εφεδρείας ήρθαν να προστεθούν χθες διαρροές από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για σχέδιο συρρίκνωσης κατά 30% και του σκληρού πυρήνα του κράτους, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι 250.000 δημόσιοι υπάλληλοι οδηγούνται στην απόλυση”.

ΕΘΝΟΣ: “Αποστρατεία εφέδρων και στους δήμους”.

“Σχέδιο περιστολής του μισθολογικού κόστους σε δήμους και δημοτικές επιχειρήσεις θέτει σε εφαρμογή η κυβέρνηση. Εντός Οκτωβρίου το πλεονάζον προσωπικό τους θα τεθεί σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας ή θα απολυθεί με διαδικασίες-εξπρές”.
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: “Ισλαμοποίηση της Ευρώπης!”.

‘Φοβερές και τρομερές αλλαγές στη «Γηραιά Ηπειρο»: γίνεται μετάβαση από τον Χριστιανισμό στο Ισλάμ, όπως κάποτε έγινε μετάβαση απ΄την Αρχαία θρησκεία στον Χριστιανισμό!”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “«Σερβίρει» απολύσεις σε υπουργεία και δήμους”.

“Καταργήσεις οργανικών θέσεων στα υπουργεία που θα άρουν τη μονιμότητα στο στενό δημόσιο τομέα προαναγγέλλει ο Ντ. Ρόβλιας. Απολύσεις στους ΟΤΑ προεξοφλεί ο Π. Κουκουλόπουλος: Οι χρεωμένοι δήμοι πρέπει να ελαφρύνουν προσωπικό, δεν γίνεται διαφορετικά”.

ΕΣΤΙΑ: “Ολέθρια λάθη μιας διετίας”.

“Επί δύο σχεδόν χρόνια, αφ΄ότου ανήλθε στην εξουσία η Κυβέρνησις του ΠΑΣΟΚ, η δημοσιονομική και οικονομική κατάστασις της χώρας χειροτερεύει διαρκώς. Παρά τα υποτιθέμενα μέτρα δημοσιονομικής εξυγιάνσεως, το έλλειμμα δεν μειώνεται και το δημόσιο χρέος αυξάνεται αλματωδώς”.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: “Στη δίνη των απολύσεων και ο στενός δημόσιος τομέας”.

“Στη δίνη των απολύσεων εισέρχεται πλέον και ο στενός δημόσιος τομέας, καθώς, μετά την εργασιακή εφεδρεία στον ευρύτερο, θα ακολουθήσουν διαδικασίες-εξπρές για τη συρρίκνωση κατά 30% και του σκληρού πυρήνα του κράτους”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Συναγερμός σε Ευρώπη και ΗΠΑ”.

“Υπό την πίεση των αγορών, που συνεχίζουν να δυσπιστούν για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη, οι ηγέτες της Ε.Ε. αλλά και οι ΗΠΑ δραστηριοποιούνται έντονα για την αναστροφή του κλίματος”.

Η ΝΙΚΗ: “Καταθέτες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης. Το σενάριο της «ελεγχόμενης» και της «ανεξέλεγκτης» χρεοκοπίας”.

“Την ώρα που κορυφώνεται η σεναριολογία στην Ευρώπη για το μέλλον της Ελλάδας, οι Ελληνες καταθέτες βρίσκονται αίφνης αντιμέτωποι με ένα νέο… μενού χρεοκοπίας, που προκαλεί σύγχυση και νευρικότητα, οδηγώντας ήδη αρκετούς σε εσπευσμένη απόσυρση των οικονομιών τους από τις τράπεζες”.

Ο ΛΟΓΟΣ: “«Γόρδιος Δεσμός» η διάσωση της Ελλάδας”.

“Εντείνεται η ανησυχία στην Αθήνα ότι το Βερολίνο και οι δανειστές επεξεργάζονται σενάρια συντεταγμένης χρεοκοπίας της χώρας, με την κυβέρνηση να περνάει πλέον στο άλλο άκρο και να δηλώνει αποφασισμένη να εφαρμόσει όλα τα μέτρα, αλλά και να λάβει και τα νέα που θα απαιτηθούν”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Γεύματα πείνας για παιδιά σε παιδικούς σταθμούς”.

“Η βαρβαρότητα της αντιλαϊκής πολιτικής και η στάση πληρωμών σε κοινωνικές δαπάνες στο όνομα αντιμετώπισης του χρέους, με ευθύνη και της κυβέρνησης και της Τοπικής Διοίκησης, έχουν δραματικές επιπτώσεις στα παιδιά”.

ΤΑ ΝΕΑ: “Εφεδρεία και στους δήμους”.

“Τον θεσμό της εργασιακής εφεδρείας θέλει να επεκτείνει και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση η κυβέρνηση. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εσωτερικών Πάρι Κουκουλόπουλο, το πρόγραμμα θα αρχίσει από τους δήμους που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και έχουν πλεονάζον προσωπικό”.

City Press: “Πιο κοντά στη χρεοκοπία”.

‘Το Βερολίνο πρωταγωνιστεί στην προετοιμασία του σχεδίου της ελεγχόμενης χρεοκοπίας. Bloomberg: Στο 98% η πιθανότητα στάσης πληρωμών της Ελλάδας. Η κυβέρνηση φαίνεται να έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά”.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: “Τρέχουν τώρα να βρουν λύση”.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: “Συναγερμός σε Ε.Ε.-ΗΠΑ για το ελληνικό «ζήτημα»”.

“Δυναμική παρέμβαση για την επίλυση της κρίσης στην ευρωζώνη με αφετηρία τη διευθέτηση του ελληνικού προβλήματος πραγματοποίησε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.Οι ΗΠΑ ζητούν από τους ηγέτες της Ευρώπης να επισπεύσουν τη λήψη αποτελεσματικότερων μέτρων διαχείρισης της κρίσης, η παράταση της οποίας επιτείνει την αδυναμία της παγκόσμιας οικονομίας”.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: ” «Κόκκινος» συναγερμός. Σε ανοιχτή γραμμή Ε.Ε. – ΗΠΑ για την Ελλάδα”.

“Αποφασιστική ήταν η νέα παρέμβαση του Αμερικανού προέδρου Μπ. Ομπάμα, που ζήτησε από τους Ευρωπαίους ηγέτες να λάβουν όλες εκείνες τις αποφάσεις που θα ανακόψουν την επιταχυνόμενη κρίση χρέους στην Ε.Ε. Με ειδική αποστολή στην Πολωνία για το Eurogroup της Παρασκευής ο Τ. Γκάιτνερ”.

ΚΕΡΔΟΣ: “Νέο διατλαντικό θρίλερ για το ελληνικό χρέος”.

‘Νέο διατλαντικό θρίλερ ανοίγουν τα επίμονα σενάρια περί ελεγχόμενης χρεοκοπίας της Ελλάδας, παρά την προσπάθεια που κατέβαλε χθες το Βερολίνο να κατεβάσει -σε ρητορικό έστω επίπεδο- τους τόνους. Σε μία κίνηση, δε, που καταδεικνύει την κρισιμότητα της κατάστασης ο Αμερικανός πρόεδρος στέλνει εσπευσμένα στην Ευρώπη και τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ κ. Τίμοθι γκάιτνερ για να μετάσχει στη συνεδρίασητ ου Eurogroup”.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Κρίσιμες διαβουλεύσεις για «τελευταία ευκαιρία»”.

“Δεσμεύσεις για επώδυνες διαρθρωτικές αλλαγές, που θα εξασφαλίσουν μόνιμη μείωση των κρατικών δαπανών περιλαμβάνουν οι διαβεβαιώσεις που θα παράσχει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά την τηλεδιάσκεψη που θα έχει σήμερα με την καγκελάριο, Α. Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο, Ν. Σαρκοζί”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *