ΙΣΑ. Αναγκαία η εξαίρεση των ανασφάλιστων και οικονομικά αδυνάτων αναπήρων από την κατάθεση παραβόλου για την αξιολόγηση από τα ΚΕΠΑ

ΙΣΑsmallΑξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Δια της παρούσης επιθυμούμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι δεχόμαστε διαμαρτυρίες ανασφάλιστων και οικονομικά αδυνάτων πολιτών, οι οποίοι επιθυμούν να καταθέσουν αίτηση για αξιολόγηση και καθορισμό του βαθμού αναπηρίας τους από τις Επιτροπές των Κέντρων Εκτίμησης Πιστοποιητικών Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), όμως αδυνατούν διότι για την διαδικασία αυτή απαιτείται η κατάθεση παραβόλου είσπραξης 46,17 ΕΥΡΩ.

Όπως γίνεται σαφές το ποσό αυτό είναι ιδιαιτέρως υψηλό για έναν ανασφάλιστο συμπολίτη μας, ο οποίος είναι ανάπηρος, γεγονός που του στερεί πολλές φορές τη δυνατότητα να εργασθεί. Ως εκ τούτου οι πολίτες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και δεν έχουν κάποιο εναλλακτικό εισόδημα δεν δύνανται να αξιολογηθούν από τις επιτροπές των ΚΕΠΑ και ως εκ τούτου να λάβουν αναπηρική σύνταξη, γεγονός που για ένα κράτος δικαίου είναι ανεπίτρεπτο.

Ενόψει των ανωτέρω και γνωρίζοντας την ευαισθησία σας για τα συγκεκριμένα θέματα, αιτούμαστε τη σχετική νομοθετική ρύθμιση, ώστε βάσει εισοδηματικών κριτήριων να δύναται να εξαιρεθεί του παραβόλου ο ανάπηρος συμπολίτης μας, ο οποίος αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τους απόρους.

Παρακαλούμε για την άμεση ανταπόκριση σας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                           ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *