Νέα από Αρκαδία. Όταν η αστυνομία απουσιάζει

ARKADIA18-150x1501Η προσφορά των ανδρών της δημοτικής αστυνομίας στην πόλη μας, όσο χρόνο λειτούργησε και πρόσφερε τις υπηρεσίες της, υπήρξε σημαντική. Καθάρισαν και απελευθερώθηκαν οι δρόμοι από τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, τα πεζοδρόμια επίσης, ενώ οι πεζοί είχαν την δυνατότητα της ελεύθερης μετακίνησης σε αυτά.  Καθημερινά, οι άντρες αυτής της υπηρεσίας  έκοβαν κλήσεις. Τα «αντιπαθητικά» ροζ χαρτάκια ανέμιζαν με… αυθάδεια στα παρμπρίζ των παρανομούντων αυτοκινήτων με αποτέλεσμα πολλοί σταμάτησαν να παρκάρουν αναιδέστατα στα τόσο βολικά πεζοδρόμια, στο κέντρο της πόλης. Πλην Λακεδαιμονίων, βέβαια, που δεν οροδούσαν προ ουδενός, αφού είχαν μπάρμπα στη Κορώνη και έσβηναν  τις κλήσεις στο Δημαρχείο.

Το αποτέλεσμα, ωστόσο,  ήταν σημαντικό: κάποιος έκανε τη δουλειά του σ’ αυτήν την πόλη με συνέπεια και διάρκεια. Η όλη εικόνα της πόλης  μέχρι την εξαγγελία της κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας ήταναδιανόητη πριν από ακριβώς ένα χρόνο.

Σήμερα, επιστρέψαμε εκεί όπου βρισκόμασταν πέρυσι. Δημοτικός αστυνομικός δεν υπάρχει στους δρόμους ούτε για δείγμα γι αυτό και γέμισαν κολώνες και οδοστρώματα από αυτοκόλλητα κλαρίνων πανηγυριών και άλλων διαφημιστικών εντύπων, όπως σαφώς κατήγγειλε στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο ο κ. Τζιούμης.   Βλέπετε από τη στιγμή που  εκλείπει ο «μπαμπούλας» της κλήσης, οι Τριπολίτες  δικαιώνουμε όσους πιστεύουν ότι ο σεβασμός στον νόμο είναι μια πολύ σχετική υπόθεση.

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, η Δημοτική Αστυνομία καταργείται τυπικά στις 23 Σεπτεμβρίου. Αναρωτιόμαστε: δεν θα έπρεπε οι υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας να βρίσκονται στις θέσεις τους και να εργάζονται, καθώς αμείβονται για υπηρεσίες που θεωρητικά θα έπρεπε να προσφέρουν; Πιθανότατα εκτιμούν ότι η συντόμευση της διάλυσης της υπηρεσίας τους εκθέτει την κυβέρνηση, καθώς οι δήμοι χάνουν πολύτιμα έσοδα από την ελεγχόμενη στάθμευση και στα κέντρα των πόλεών μας επέστρεψε το γνωστό χάος.

Μπορεί να επικαλεστούν την καλοκαιρινή τους άδεια και τα ρεπό που τους οφείλονται. Γεγονός είναι ότι συμβάλλουν στην εικόνα διάλυσης επιδεικνύοντας μηδενικό πατριωτισμό και γυρνώντας την πλάτη στους πολίτες που δεν τους φταίνε σε τίποτα. Αντίθετα, αν αυτές τις ημέρες οι δρόμοι και οι πλατείες μας γέμιζαν με άνδρες και γυναίκες της υπό κατάργηση δημόσιας υπηρεσίας, είμαστε βέβαιοι  ότι οι πολίτες θα εκτιμούσαν πολλαπλά την προσφορά τους. Και θα εξέθεταν την κυβέρνηση με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Ενώ σήμερα μας δίνουν το δικαίωμα να συνηθίσουμε την απουσία τους.

 

 

 

 

Καρκίνος μαστού

Η Ελληνική Εταιρεία Απεικόνισης   Μαστού που  συστάθηκε εδώ κι ένα χρόνο  με στόχο την επιστημονική κατάρτιση και εξέλιξη των ακτινολόγων που ασχολούνται με την απεικόνιση του μαστού στη χώρα μας, διοργανώνει στην Τρίπολη ημερίδα, αύριο Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου, ώρα 6 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου. Σκοπός, η ενημέρωση και αφύπνιση των γυναικών για την σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού. Επίσης η ημερίδα περιλαμβάνει ενημέρωση του κοινού, ψηλάφηση μαστού, όσων γυναικών επιθυμούν και υπερηχογραφικό έλεγχο, όπου κριθεί αναγκαίο, καθώς και εκτέλεση μαστογραφιών δωρεάν στα ιδιωτικά ιατρεία της Τρίπολης, σε οικονομικά αδύναμες γυναίκες.

Δωρεά ασθενοφόρου

Το Δ.Σ του Συλλόγου Φίλων Κέντρου Υγείας Αστρους ενημερώνει για την αγορά και δωρεά ενός  ασθενοφόρου  οχήματος, αξίας 67650 ευρώ,  μάρκας CITROEN JUMPER diesel 150Hp από την εταιρεία ΗΛΚΑ. Η διασκευή του οχήματος έγινε εξ΄ ολοκλήρου στην Ιταλία, ενώ στις 20 Αυγούστου 2013 υπεγράφη από τον Πρόεδρο του συλλόγου Γιάννη Πατούρα η συμβολαιογραφική πράξη δωρεάς του προς το Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης για χρήση αποκλειστικά στο Κέντρο Υγείας Αστρους. Σημειώνεται ότι επιπλέον θα αγοραστούν ένας αυτόματος φορητός απινιδωτής και ένας απινιδωτής με monitor για το ασθενοφόρο συνολικής αξίας 8314 ευρώ. Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα γίνει η παραλαβή του και για να τεθεί σε κυκλοφορία πρέπει να περάσει επιτροπή καταλληλότητας του ΕΚΑΒ και να εκδώσει άδεια και πινακίδες κυκλοφορίας.

Όχι σε αυξήσεις

Τριάντα επτά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Ζαχαριάς κατέθεσαν ερώτηση στους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σχετικά με την πρόθεση της κυβέρνησης για υιοθέτηση των συστάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για απαράδεκτες αλλαγές στην τιμολογιακή πολιτική για την ενέργεια, ώστε “να γίνει η αγορά ενέργειας πιο θελκτική” για επίδοξους αγοραστές. Για τον ΣΥΡΙΖΑ η ενέργεια είναι βασικό δημόσιο αγαθό, περιουσία όλων των Ελλήνων πολιτών και συνιστά καθοριστικό παράγοντα του βιοτικού επιπέδου. Ενδεχόμενες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ,  θα αυξήσουν τον αριθμό των πολιτών που θα στερούνται αυτό το κοινωνικό αγαθό και θα δυσκολέψουν την αγροτική δραστηριότητα. Γι αυτό και το κόμμα αυτό δεν θα επιτρέψει την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση, διάλυση και διάσπαση της ΔΕΗ.

Μαγούλιανα

Την Τρίτη 3 Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη στα Μαγούλιανα του Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιαννακούρα για να εξεταστούν από κοντά τα θέματα που συζητήθηκαν με τον σύλλογο της περιοχής, στην συνάντηση της προηγούμενης εβδομάδας στην Τρίπολη.

Έγινε ξενάγηση στο χώρο του Αργυροκάστρου, του ψηλότερου κάστρου της Πελοποννήσου, όπου εντοπίστηκαν οι πρώτες άμεσες ανάγκες και οι εργασίες που απαιτούνται για την δημιουργία του παρατηρητηρίου οι οποίες περιλαμβάνουν την παροχή ρεύματος, την ασφαλτόστρωση του δρόμου μήκους ενός χιλιομέτρου και την κατασκευή  των πρώτων ξύλινων στεγάστρων για το παρατηρητήριο.

Ο κ. Γιαννακούρας δεσμεύτηκε για την πρόταση προς ψήφιση του έργου στο επόμενο κιόλας περιφερειακό συμβούλιο.

Ξένα σκουπίδια

Καταγγελία από το δημοτικό σύμβουλο κ. Κακλαμάνο είχαμε στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο για αυτοκίνητα αγνώστου προελεύσεως που αδειάζουν  ξένα σκουπίδια στον σκουπιδότοπο της Αγίας Τριάδας, τη στιγμή που οι δημότες αυτής της πόλης πληρώνουν μεγάλα ποσά για να τα μεταφέρουν εκτός νομού. Στην ερώτηση του δημάρχου για αριθμό πινακίδων ο ερωτών σύμβουλος αρνήθηκε να απαντήσει λέγοντας πως δεν θα κάνει τον αστυνόμο ενώ ο κ. Ταλούμης, ως υπεύθυνος των σκουπιδιών διευκρίνισε πως πιθανόν να είναι άτομο που έχει την άδειά του. Σε κάθε περίπτωση συμπλήρωσε πως ο χώρος θα αστυνομευτεί καλύτερα.

Αντιπολεμικό ψήφισμα

Ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης, διάβασε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νικολάου με το οποίο ζητείται η καταδίκη της μελετώμενης επέμβασης στη Συρία από τους Αμερικανούς.  Αντ αυτού αποφασίστηκε από το Σώμα η σύνταξη άλλου ψηφίσματος, κοινά αποδεκτού από όλους. Ο κ. Νικολάου συμφώνησε με την προσθήκη τούτο να γίνει «…γρήγορα πριν αρχίσει ο πόλεμος».

Τάδε έφη

Σοφές παροιμίες της Κίνας

Ένα φυλακισμένο σκυλί γαβγίζει στα τσιμπούρια του. Ένα σκυλί που κάνει. κυνήγι ούτε που τα προσέχει.
Μη φοβάστε να κινείστε αργά. Να φοβόσαστε μόνο την ακινησία.
Ένα διαμάντι με ένα ελάττωμα αξίζει πολύ περισσότερο από ένα βοτσαλάκι χωρίς ατέλειες.
Δώσε σ’ έναν άντρα ένα ψάρι, και τον ταϊζεις για μια μέρα. Μάθε τον πώς να ψαρεύει, και τον ταϊζεις για μια ζωή.
Εκείνος που καβαλά την τίγρη ποτέ του δεν μπορεί να κατέβει.
Η εμπειρία είναι μια χτένα που η φύση μας δίνει όταν είμαστε φαλακροί.

2 thoughts to “Νέα από Αρκαδία. Όταν η αστυνομία απουσιάζει”

  1. Δεν χρειάζονται …δημοτικοί αστυνομικοί,όπως δεν χρειάζονται …..σχολικοί φύλακες,δεν χρειάζονται …………..καθηγητές στα σχολεία ούτε …….. γιατροί στα νοσοκομεία!!!!
    Το δόγμα κανένας ..εργαζόμενος..σε πλήρη εφαρμογή!!!
    Ανεργία 30%- Αλλά μην ανησυχείτε κλείστε θέση γιά την ….ανάπτυξη που …..έρχεται!!! κατά τον φερόμενο ως πρωθυπουργό της Ελλάδος!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *