Αυστραλία: Έγκυος μετά από αφαίρεση ωοθηκών λόγω καρκίνου!

χειρουργειοΕπτά ολόκληρα χρόνια μετά την αφαίρεση των ωοθηκών της, λόγω καρκίνου, μία 24χρονη από το Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας κατάφερε να… μείνει έγκυος και μάλιστα πρόκειται να φέρει στον κόσμο δίδυμα κοριτσάκια, χάρη σε μία πρωτοπόρο μέθοδο αυστραλών επιστημόνων.

Οπως γράφει ο Guardian, όταν αποφάσισε να κάνει την επέμβαση, η νεαρή γυναίκα, που σήμερα είναι έγκυος 25 εβδομάδων, είχε ζητήσει από τους γιατρούς να καταψύξουν μέρος του ωοθηκικού ιστού πριν την αφαίρεση της δεύτερης ωοθήκης της.

Μετά από χρόνια, οι γιατροί, με επικεφαλής την καθηγήτρια Κέιτ Στερν, τοποθέτησαν αυτό τον ιστό στην κοιλιακή χώρα της γυναίκας.

Μετά από επτά μήνες ήπιας θεραπείας με έναν κύκλο ορμονών που χρησιμοποιούνται σε εξωσωματικές γονιμοποιήσεις, αναπτύχθηκαν δύο ωοθήκες στα σημεία όπου είχαν γίνει δύο μεταμοσχεύσεις του ιστού, μία το 2010 και άλλη μια το 2012. Από τη διαδικασία τελικά προέκυψαν δύο ωάρια, τα οποία οι γιατροί γονιμοποίησαν εξωσωματικά και στη συνέχεια τα μετέφεραν στην μήτρα της γυναίκας.

Οι εξετάσεις με υπέρηχο δείχνουν ότι η εγκυμοσύνη προχωρεί κανονικά. Πάντως η Στερν παραδέχθηκε πως η πιθανότητα επιτυχίας εξαρχής ήταν πολύ μικρή.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *