Νέα από Αρκαδία. Αξιολόγηση και κατανομή

ARKADIA18-150x1501Δεν υπάρχει αμφιβολία  πως  η αξιολόγηση και ανακατανομή του προσωπικού των δήμων θεωρείται ως η  αναγκαία και ικανή συνθήκη για να μπορέσουν οι δήμοι υπό τις δύσκολες συνθήκες που περνάει η χώρα να ανταποκριθούν στοιχειωδώς στις ανάγκες των πολιτών, αλλά και να περιορίσουν τη σπατάλη των περιορισμένων πόρων. Το ίδιο και του προσωπικού της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,  μέρος του οποίου  είχε στοιβαχθεί σε σχολεία χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο δουλειάς.

Για δεκαετίες η Τοπική Αυτοδιοίκηση ήταν το πεδίο άσκησης των πελατειακών πολιτικών που γέμισαν τους δήμους, τις νομαρχίες, τις περιφέρειες με χιλιάδες υπαλλήλους, χωρίς κανέναν σχεδιασμό και προγραμματισμό. Και  αρκούσε το μπιλιέτο από τον δήμαρχο ή τον δημοτικό σύμβουλο για να διοριστεί κάποιος στον δήμο σε οποιαδήποτε θέση, καθώς έτσι κι αλλιώς μετά από λίγο καιρό ένα άλλο μπιλιετάκι θα εξασφάλιζε την αργομισθία ή τη μετάταξη σε ένα «καθαρό» πόστο.

Δεν συνέβαινε το ίδιο με τους εκπαιδευτικούς, όπου υπήρχε το εμπόδιο της επετηρίδας, πλην όμως το παραθυράκι  του διορισμού πολλών στη σειρά ατόμων προκειμένου να φθάσουμε στον  ημέτερο και χωρίς η επετηρίδα να καταστρατηγηθεί,  έσχε ως αποτέλεσμα την συσσώρευση πληθώρας εκπαιδευτικών της αυτής ειδικότητας σε σχολεία που δεν είχαν  καν ανάγκη του διορισμού  αυτού.  Και που φυσικά ουδέποτε παρουσιάστηκαν αφού εν τω μεταξύ φρόντισαν για την απόσπασή τους σε άλλα σχολεία. Έτσι παρουσιάστηκε  το πρωτοφανές φαινόμενο η περιοχή της Γορτυνίας να γεμίσει με γυμναστές περισσότερους από τους γυμναζόμενους μαθητές, ενώ υστερούσε δραματικά σε άλλες ειδικότητες.

Αυτή η ανισοκατανομή, σε συνδυασμό με την αναξιοκρατία και την πλήρη έλλειψη αξιοκρατίας οδήγησε σε ένα σύστημα εντελώς αντιπαραγωγικό, αλλά γι’ αυτόν το λόγο και βαθύτατα διεφθαρμένο.

Όλες οι αλλαγές και ρυθμίσεις που τώρα προγραμματίζονται δεν πρέπει να γίνουν μόνο και μόνο με επιδίωξη την περιστολή των δαπανών και τη μείωση προσωπικού και κυρίως δεν πρέπει να δοθεί η λανθασμένη εντύπωση ότι πρόκειται για κάποια «εξωφρενική» απαίτηση της τρόικας Το να δουλέψουν οι δήμοι και τα σχολεία ορθολογικά, με οικονομία πόρων και δυναμικού, συντονισμένα και με προγραμματισμό, δεν αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση, αλλά καθήκον απέναντι στον ελληνικό λαό.

 

 

Γέφυρα Αστρους

Σε αστοχία υλικού αποδίδεται η μερική αποκόλληση τμήματος του ειδικού μηχανήματος Caro Varo), με το οποίο τοποθετούνται τα προκατασκευασμένα δοκάρια στις γέφυρες, στο τμήμα Κουμπίλα – Λουλούδι του δρόμου Τρίπολης  Αστρους. Αυτό ανακοινώθηκε από τη Διεύθυνση Συγκοινωνιακών Έργων  της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την διευκρίνιση ότι  θα υπάρξει μικρή καθυστέρηση στην ολοκλήρωσή του και το έργο θα παραδοθεί εντός του τρέχοντος έτους.

Νέος Γ.Γ στη Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Ένας  πρώην βουλευτής της ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία, ο Σπήλιος Λιβανός,  προορίζεται ως διάδοχος  του Μανώλη Αγγελάκα,  γενικού γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου. Γεννημένος στην Αθήνα το 1967, απόφοιτος του Λυκιείου του Κολλεγίου Αθηνών το 1986, με σπουδές στα οικονομικά και τις πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης και  μεταπτυχιακές σπουδές στις διεθνείς σχέσεις και τη συγκριτική πολιτική ανάλυση στα βρετανικά πανεπιστήμια Ρέντινγκ και Μπρίστολ αντίστοιχα αναλαμβάνει το υπεύθυνο αυτό πόστο. Το όνομά του είχε απασχολήσει την επικαιρότητα  τον Φεβρουάριο του 2012 όταν  «εκ παραδρομής» -όπως ισχυρίστηκε- δεν δήλωσε στο πόθεν έσχες για το 2009-2010 ένα εκατ. ευρώ.

Ταξίδι πολιτισμού στον χρόνο

Η Ένωση Αρκάδων Χαλανδρίου διοργανώνει τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου στις 20.00 στο θέατρο της Ρεματιάς Χαλανδρίου εκδήλωση «Αρκαδία – ταξίδι πολιτισμού στον χρόνο». Μια βραδιά γεμάτη ήχο και φως με προβολή ντοκιμαντέρ, παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια. Συμμετέχουν: Η χορευτική ομάδα του ιδρύματος Π. Ζήση, η παραδοσιακή χορωδία του Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου «Ελληνορθόδοξη Παράδοση» και  το εργαστήρι χορού «Χορικά».  Κείμενα θα διαβάσει η ηθοποιός Ελένη Ερήμου με ελεύθερη είσοδο.

Δραματοθεραπεία

« Διεθνές Συνέδριο Δραματοθεραπείας & Παιγνιοθεραπείας» το 3ο κατά σειράν  συνδιοργανώνει το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, η Ένωση Δραματοθεραπευτών και Παιγνιοθεραπευτών Ελλάδας (ΕΔΠΕ) και  το Ινστιτούτο  Δραματοθεραπείας «ΑΙΩΝ».

Θα  πραγματοποιηθεί στο Ναύπλιο 11, 12   και στην Επίδαυρο  13 Οκτωβρίου 2013, τελεί δε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και υποστηρίζεται από το Δήμο Ναυπλιέων, τη Δ’ Εφορία Αρχαιοτήτων, το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδας) του Πανεπιστημίου Harvard στο Ναύπλιο και άλλους τοπικούς Δημόσιους και Ιδιωτικούς φορείς.

«Ολυμπιακές Σπουδές…».

Στην έγκριση χορήγησης υποτροφίας  σε δύο αποφοίτους του τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με έδρα τη Σπάρτη, για την παρακολούθηση του προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών  με τίτλο «Ολυμπιακές Σπουδές, Ολυμπιακή παιδεία, Οργάνωση και  Διαχείριση Ολυμπιακών Εκδηλώσεων» προχώρησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου μετά από εισήγηση της αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Ντία Τζανετέα.

Η υποτροφία των 7000 € ανά φοιτητή καλύπτει τα έξοδα  διαμονής διατροφής και διδάκτρων  για τρία εξάμηνα ( από Σεπτέμβριο 2013 μέχρι Ιούνιο του 2014 και από Σεπτέμβριο 2014 μέχρι Φεβρουάριο 2015)  Το κόστος της δαπάνης θα βαρύνει τον προϋπολογισμό της Π.Ε. Λακωνίας οικ. έτους 2013 Ε.Φ.4072 και Κ.Α.Ε. 2425.0001, όπου υπάρχει εγγεγραμμένη πίστωση ύψους 14000€ και έχει πραγματοποιηθεί η ανάληψη του ποσού με Α.Δ.Α ΒΛ4Ζ7Λ1-Μ1Ω. Στο τέλος του μεταπτυχιακού προγράμματος θα προσκομισθεί στην αρμόδια υπηρεσία, από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου , βεβαίωση επιτυχούς ολοκλήρωσης του.

Σανατόριο Βυτίνας

Προς αξιοποίηση μέσω ηλεκτρονικών δημοπρασιών μπαίνουν πολλά ιστορικά διατηρητέα κτήρια που σήμερα ρημάζουν ανά την επικράτεια. Μεταξύ αυτών και η Μάνα του Στρατιώτη στη Βυτίνα, δωρεά της αδελφής του Παύλου Μελά, που χτίστηκε το 1930 και που λειτουργούσε μέχρι το τέλος του Β’ Παγκοσμίου πολέμου ως Σανατόριο, για να περιέλθει στο δημόσιο το 1957. Το κυρίως ακίνητο είοναι τετραώροφο, έχει επιφάνεια 2500 τ.μ. με βοηθητικό χώρο 250 τ.μ.

Ευχές

Με πίστη στον εαυτό του και στην επιστημονική του κατάρτιση ο Τάσος Κατζάβελος, που πήρε την ειδικότητα του Ακτινολόγου, ρίχνεται από σήμερα στο στίβο της επαγγελματικής καταξίωσης. Βοηθός του και σύμβουλός του ο πατέρας του Κώστας Κατζάβελος, που για χρόνια στέκεται στο μετερίζι αυτό, υπηρετώντας την επιστήμη και την ανθρωπιά.  Καλοτάξιδος.

Χαμογελάτε

Ένας  άντρας κάνοντας  την προσευχή του ζητά ολόψυχα από το θεό να του φτιάξει μια  γέφυρα μέχρι την Κρήτη, ώστε να πηγαίνει με το αμάξι του όποια ώρα θελήσει. Ο Κύριος άκουσε την προσευχή του και του απαντά: – Το αίτημα σου είναι καθαρά τεχνοκρατικό. Φαντάσου τις δαπάνες ενός τέτοιου εγχειρήματος. Τα χιλιάδες στηρίγματα που θα χρειάζονταν και θα έφταναν τα βάθη του Αιγαίου! Το τσιμέντο και το ατσάλι που θα χρειαζόταν! Μπορώ να το κάνω αλλά μου είναι δύσκολο να εκπληρώσω την επιθυμία σου για ένα ζήτημα τόσο πεζό. Μπορείς να σκεφτείς κάτι άλλο;

Ο άντρας αφού σκέφθηκε  για πολύ, πολύ ώρα, τελικά λέει:
– Θεέ μου, εύχομαι να μπορούσα να καταλάβω τις γυναίκες. Θέλω να ξέρω πώς νοιώθουν μέσα τους, τι έχουν στο μυαλό τους όταν δε μιλούν, γιατί κλαίνε, τι εννοούν όταν λένε “όχι” και πώς μπορώ να κάνω μια γυναίκα αληθινά ευτυχισμένη.
Μετά από λίγα λεπτά σκέψης ο θεός του λέει:
– Θέλεις δύο λωρίδες ή τέσσερις σε εκείνη τη γέφυρα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *