Skip to main content

Οι πιο παράξενες γέννες που έγιναν ποτέ

 

genna6Έχουμε συνδυάσει στο μυαλό μας την εικόνα της γέννας με ένα περιβάλλον ήρεμο, καθαρό, με τη μητέρα να πονάει αλλά να είναι ευτυχισμένη και τον πατέρα να τρελαίνεται και να γεμίζει ευρώ τις νοσοκόμες, μόλις μάθει τα χαρούμενα νέα, αλλά τα πράγματα δεν είναι πάντα έτσι. Πως θα σας φαινόταν εάν μαθαίνατε ότι μια γυναίκα γέννησε κατά τη διάρκεια ενός αγώνα καράτε, στον οποίο συμμετείχε. Θα πιστεύατε ότι μια άλλη γυναίκα γέννησε ενώ έτρεχε σε μαραθώνιο, ή κάποια άλλη γέννησε δίδυμα ενώ ήταν ήδη ένα μήνα…νεκρή. Διαβάστε για τις πιο παράξενες γέννες που έγιναν ποτέ. 

 

Η Άμπερ Μίλερ ήταν ήδη στην 39η εβδομάδα της κύησης όταν αποφάσισε να λάβει μέρος στον ετήσιο μαραθώνιο του Σικάγο. Ξεκίνησε κανονικά τον αγώνα. Φορούσε ένα ροζ σορτσάκι και αθλητικά παπούτσια, ενώ η φαρδιά μπλούζα της τόνιζε την μεγάλη κοιλίτσα. Έτρεξε κανονικά και διατηρούσε έναν καλό ρυθμό. Άλλωστε η υγιεινή ζωή που έκανε (ούτε κάπνιζε ούτε έπινε, πρόσεχε τι έτρωγε) την βοηθούσε σε αυτό. Λίγες εκατοντάδες μέτρα πριν τη γραμμή του τερματισμού άρχισαν οι πόνοι της γέννας. Απτόητη η Άμπερ συνέχισε. Μόλις τερμάτισε είχαν ήδη σπάσει τα νερά. Τελικά γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι μέσα στο ασθενοφόρο που υπήρχε για τον μαραθώνιο. Για την ιστορία να σας πούμε ότι τερμάτισε σε 6 ώρες 25 λεπτά και 50 δεύτερα.

Η 17χρονη Πάμελα Βούγκτς, ήταν έγκυος στον 7ο μήνα, αλλά η κοιλιά της δεν πρόδιδε κάτι τέτοιο. Ήταν σχεδόν επίπεδη. Η Πάμελα ήταν αθλήτρια στο κικ- μπόξινγκ και καθημερινά έκανε προπονήσεις για να λάβει μέρος στους τοπικούς αγώνες της Πολιτείας της. Την ημέρα των αγώνων η Πάμελα ανέβηκε στο ρινγκ έκανε ζέσταμα και ετοιμάστηκε να αντιμετωπίσει την αντίπαλο της. Οι κλωτσιές και οι άμυνες από τις δυο αθλήτριες γινόντουσαν με ασύλληπτη ταχύτητα. Ο αγώνας ήταν αμφίρροπος. Κάποια στιγμή όμως η Πάμελα έχασε την αυτοσυγκέντρωση της γιατί ένιωσε ένα βάρος χαμηλά, όπως είπε αργότερα. Εκείνο το απειροελάχιστο δευτερόλεπτο που η Πάμελα χαλάρωσε την άμυνα της, το εκμεταλλεύτηκε η αντίπαλος της και της κατάφερε δυο ισχυρές κλωτσιές. Μια στη μύτη και μια στο πάνω μέρος της κοιλιάς κάτω από τον θώρακα. Αμέσως άρχισε να αιμορραγεί, τόσο στο πρόσωπο όσο και χαμηλά. Το αίμα έτρεχε από τα πόδια της και όλι τα έχασαν. Ο αγώνας διεκόπη και εσπευσμένα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ήταν έγκυος και τελικά κατάφεραν να φέρουν στη ζωή ένα υγιέστατο κοριτσάκι. Η Πάμελα ακόμη και σήμερα αρνείται ότι ήξερε πως ήταν έγκυος και έλαβε μέρος σε αγώνες. Ο πατέρας της και παππούς της μικρής δήλωσε πως πάντοτε η κόρη του ήταν γεματούλα. “Την είχαμε δει να φουσκώνει αλλά υποθέσαμε ότι ήταν από την περίοδο της. Ποτέ δεν καταλάβαμε ότι ήταν έγκυος”

Η 26χρονη Κριστίν Μπόλντεν απολάμβανε τη βόλτα της σε ένα ήσυχο δρόμο στο Μίτσιγκαν, παρέα με τον φίλο της και τον τρίχρονο γιο της. Ήταν έγκυος στην 25 εβδομάδα και μάλιστα με δίδυμα και σχεδίαζε μόλις γεννήσει να παντρευτεί. Κάποια στιγμή ανάμεσα στα γέλια του ζευγαριού, η Κρίστιν ένιωσε μια ξαφνική ζαλάδα και έντονο πόνο στο κεφάλι. Σε δευτερόλεπτα κατέρρευσε μπροστά στα έντρομα μάτια των αγαπημένων της ανθρώπων. Του γιου της και του φίλου της. Στο νοσοκομείο οι γιατροί διέγνωσαν ανεύρυσμα στον εγκέφαλο. Η Κρίστιν παρέμεινε στην εντατική για 5 ημέρες. Τότε οι γιατροί ανακοίνωσαν στους συγγενείς της ότι είναι εγκεφαλικά νεκρή. Από κοινού αποφάσισαν όμως να την συντηρήσουν για 4 ακόμη εβδομάδες στα μηχανήματα. Γέννησε 2 υγιέστατα αγοράκια. Τον Νικόλα και τον Αλεξάντερ, ονόματα τα οποία είχε διαλέξει πριν πάθει το ανεύρυσμα. Μόλις τεέίωσε η επέμβαση, οι γιατροί αποσύνδεσαν τα μηχανήματα…

Η 31 ετών Νίνφα Ραμίρεζ, επέστρεφε από το μαιευτήριο στο σπίτι της. Ο γιατρός της, την διαβεβαίωσε ότι εκείνη την εβδομάδα δεν υπάρχει περίπτωση να γεννήσει. Η γέννα μετατέθηκε για την επόμενη γιατί το παιδί δεν ήταν ακόμη έτοιμο να βγει. Η Νίνφα επέστρεφε έντονα τσαντισμένη γιατί το μητρικό της φίλτρο της έλεγε ότι θα γεννήσει άμεσα. Η Νίνφα σταμάτησε στο παντοπωλείο κάτω από το σπίτι της να αγοράσει φρούτα και γάλα και στη συνέχεια μπήκε στην είσοδο της πολυκατοικίας της. Πάτησε το κουμπί του ασανσέρ και περίμενε να μπει στον ανελκυστήρα για να πάει στον διαμέρισμα του 5ου ορόφου που έμενε, στο Μπρονξ. Μεταξύ 1ου και 2ου ορόφου ένιωσε τους πόνους και πριν προλάβει να καταλάβει τι γίνεται. Ολόκληρο το οικοδομικό τετράγωνο που έμενε έπαθε Μπλακ Άουτ. Το ασανσέρ έμεινε και εκείνη ήταν κλεισμένη μέσα. Άρχιζε να φωνάζει να την ακούσουν. Ταυτόχρονα οι πόνοι γινόντουσαν ολοένα και πιο συχνοί και πιο έντονοι. Μέχρι να έρθει η πυροσβεστική υπηρεσία να την απεγκλωβίσει αλλά και το ασθενοφόρο, η Νίνφα γέννησε μόνη της μέσα στο ασανσέρ, ένα υγιέστατο κοριτσάκι 4 κιλών και 100 γραμμαρίων.

Η 25χρονη Μιο Λινγκ ταξίδευε από το Κουβέιτ στις Φιλιππίνες. Θα πήγαινε να επισκεφτεί τους δικούς της και να τους ανακοινώσει ότι ήταν ήδη στις ημέρες της και ότι θα γεννούσε. Η πτήση με το αεροπλάνο της εταιρίας Emirates, ήταν ιδανική. Η Μιο και ο σύζυγος της είχαν λίγο άγχος λόγω του φόβου μιας πτήσης αλλά όλα κυλούσαν φυσιολογικά. Κάποια στιγμή και ενώ το αεροσκάφος βρισκόταν πάνω από το Βιετνάμ, η Μίο σηκώθηκε από τη θέση της για να πάει στην τουαλέτα. Τα λεπτά περνούσαν και ο άνδρας της άρχισε να ανησυχεί. Την ηρεμία της πτήσης διέκοψαν τα ουρλιαχτά πόνου της Μίο, μέσα από την τουαλέτα. Οι επιβάτες έντρομοι γύρισαν τα κεφάλια τους προς τα πίσω όπου βρισκόταν η τουαλέτα ενώ ο σύζυγος της μαζί με τις αεροσυνοδούς πετάχτηκαν και άνοιξαν την πόρτα με βία. Η Μίο είχε γεννήσει ένα υγιέστατο παιδάκι μέσα στην τουαλέτα του αεροπλάνου. Για καλή τους τύχη στην ίδια πτήση βρισκόντουσαν και 2 μαίες που ταξίδευαν και εκείνες προς Φιλιππίνες. Πήραν το παιδάκι του καθάρισαν το στόμα και τη μύτη από τα υγρά και λίγη ώρα μετά μητέρα, πατέρας και γιος, απολάμβαναν την πτήση προς τους παππούδες.Το όνομα του παιδιού θα είναι ΕΚ (έι κέι) που είναι τα αρχικά της εταιρίας.

Η 25χρονη Ρουμάνα Βικτόρια Λάκατους, ήθελε απεγνωσμένα να γεννήσει ένα παιδί. Ήθελε να γίνει μητέρα. Το είχε συζητήσει με τον σύζυγο της και ήταν και εκείνος θετικός. Υπήρχε μόνο ένα μικρό πρόβλημα. Η Βικτόρια ζύγιζε ακριβώς 240 κιλά και οι γιατροί από τη στιγμή που έμεινε έγκυος την είχαν υπό αυστηρή επιτήρηση. Μετά από 9 μήνες ήρθε η στιγμή να γεννήσει. Δεν μπορούσε να μετακινηθεί όμως για να πάει στο μαιευτήριο. Τελικά με τη βοήθεια 3 πληρωμάτων της πυροσβεστικής και 3 πληρωμάτων ασθενοφόρων από το Βουκουρέστι, την πήραν από το σπίτι και την μετέφεραν στο νοσοκομείο όπου και γέννησε με καισαρική τομή ένα υγιές κοριτσάκι 2 κιλών και 900 γραμμαρίων. Ο σύζυγος της (που να σημειωθεί ζυγίζει 70 κιλά) δήλωσε ευτυχισμένος, ενώ η ίδια η Βικτόρια μετά τη γέννα της έχει επιδοθεί σε αυστηρότατη δίαιατα για να γίνει μια “φυσιολογική γυναίκα και μητέρα” όπως δηλώνει η ίδια.

http://iatropedia.gr/articles/read/3235

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *