Αδ. Γεωργιάδης: Σε 15-18 μέρες θα έχουν τοποθετηθεί στις νέες τους θέσεις οι 1.641 εργαζόμενοι που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα

διαθεσιμοτηταΜέσα σε 15-18 μέρες θα έχουν τοποθετηθεί στις νέες τους θέσεις οι 1.641 εργαζόμενοι στον χώρο της υγείας που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα καθώς από την Πέμπτη ξεκινά η διαδικασία προκήρυξης για την κάλυψη 1.754 θέσεων. Όπως ενημέρωσε τους βουλευτές που συμμετέχουν στις Επιτροπές Κοινωνικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ήδη το τριμελές συμβούλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ενέκρινε την Τετάρτη το σχετικό σχέδιο.
Ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε με κατηγορηματικό τρόπο ότι καμία απόλυση δεν πρόκειται να γίνει στον χώρο της Υγείας: «Στις 1.754 θέσεις χωρούν και οι 1.641 που τίθενται σε διαθεσιμότητα. Και το λέω αυτό για να τελειώσει πια η ιστορία περί κινδύνου θέσεων και απολύσεων. Οι ανάγκες αξιολογήθηκαν, μετρήθηκαν, είναι 100 παραπάνω τα κενά. Όσοι από αύριο θα τεθούν σε διαθεσιμότητα θα πάνε σε αυτές τις θέσεις. Άρα απολύσεις δεν έχουμε».
Ο υπουργός εκτίμησε παράλληλα ότι η διαδικασία της κινητικότητας στον χώρο της υγείας θα έχει εξοικονόμηση δαπανών που θα φθάνουν τα 32 εκατ. ευρώ ετησίως, ενώ διευκρίνισε γιατί η κυβέρνηση επέλεξε τη διαδικασία αυτή και όχι της μετακίνησης ή της μετάταξης: «Χρησιμοποιώντας το εργαλείο της κινητικότητας μετακινούμε μέσα σε 15 μέρες το προσωπικό που χρειάζεται στα νοσοκομεία. Από την έναρξη της διαδικασίας, με την αξιολόγηση τους από το ΑΣΕΠ μέχρι την τοποθέτηση τους, στοχεύουμε να μην ξεπεράσει τις 15 με 18 μέρες η τοποθέτηση στις νέες τους θέσεις».
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=528740

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *