Στο στόχαστρο το 30% των μονίμων του Δημοσίου.Σε απόφαση-βόμβα προχωρεί η κυβέρνηση

Σε απόφαση-βόμβα προχωρεί η κυβέρνηση, με στόχο τον περιορισμό άμεσα και κατά 30% του σκληρού μόνιμου πυρήνα του Κράτους. Μετά την εργασιακή εφεδρεία στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και κάτω από τις αφόρητες πιέσεις των δανειστών για δραστική περικοπή των δημοσίων δαπανών, η κυβέρνηση προφανώς δεν έχει άλλη επιλογή.

Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς είναι εντελώς ανέφικτη η μείωση του ελλείμματος στο 1,5% του ΑΕΠ το 2012 για την οποία έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση έναντι των δανειστών.

Με δεδομένο ότι το έλλειμμα κατά το 2011 θα υπερβεί το 7,5% που ήταν το όριο που θέτει η Τρόικα, καθίσταται σαφές πώς ο μόνος τρόπος συρρίκνωσης αυτών των διαφορών θα αφορά αποκλειστικά τις δημόσιες δαπάνες.

Κατόπιν τούτου, η συγχώνευση υπηρεσιών, η συρρίκνωση τους και βεβαίως στο δια ταύτα η απόλυση δημοσίων υπαλλήλων με διάφορους τρόπους αποτελεί το μείζον ζήτημα το οποίο απασχολεί αυτήν την στιγμή την κυβέρνηση.

Το εγχείρημα αφορά την αναδιάρθρωση 1500 και πλέον διευθύνσεων υπουργείων όπως και χιλιάδων άλλων τμημάτων, την κατάργηση της πληθώρας των Ειδικών Γραμματειών, την συγχώνευση οργανισμών και εποπτευομένων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.

Τα παραπάνω συναρτώνται και από την δημοσιοποίηση των λεπτομερειών επί του Ενιαίου Μισθολογίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η μείωση των μισθών ανωτέρων μονίμων υπαλλήλων ενδεχομένως να φθάσει σε μηνιαία βάση τα 1500 ευρώ.

Σχεδιάζεται επίσης η οργάνωση εθελουσίας εξόδου δημοσίων υπαλλήλων, ιδιαίτερα εκείνων που βρίσκονται ένα βήμα πριν από την συνταξιοδότηση. Το σύνολο των θέσεων εργασίας που αναμένεται να περικοπούν αγγίζουν τις 250.000.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=378282&cid=6

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *