Διάλογο για την ψυχική Υγεία ξεκινά το υπουργείο Υγείας

ΥΥΚΑ1Συζήτηση για να ολοκληρωθεί η μετάβαση από την ιδρυματικού τύπου περίθαλψη στην κοινοτική φροντίδα μέσα από ένα ολοκληρωμένο δίκτυο υπηρεσιών ψυχικής υγείας, είχε σήμερα η υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή, η οποία συναντήθηκε με εκπροσώπους των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων του νομού Αττικής και Θεσσαλονίκης καθώς και με εκπροσώπους των Υγειονομικών Περιφερειών στις οποίες υπάγονται τα Ψυχιατρεία.

Στη συνέχεια, η υφυπουργός Υγείας συνάντησε εκπρόσωπους των καταργηθέντων με το Ν. 4052/2012 Ψυχιατρικών Νοσοκομείων (πρώην ΨΝ Τρίπολης, Κέρκυρας, Πέτρα Ολύμπου) καθώς και εκπρόσωπους των εργαζομένων των υφιστάμενων Ψυχιατρικών Νοσοκομείων (ΨΝΑ «Δαφνί», ΨΝΑ «Δρομοκαΐτειο, ΓΝ Παπανικολάου – ΨΝ Θεσσαλονίκης) οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Υγείας.

Η συνάντηση αποτελεί την αρχή ενός διαλόγου που θα συνεχιστεί στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης, τόνισε η κ. Μακρή, η οποία διαβεβαίωσε ότι το Μνημόνιο Συνεργασίας Andor – Λυκουρέντζου θα τηρηθεί ως προς τα χρονικά διαγράμματα και επί της ουσίας.

Από τα στελέχη των νοσοκομείων ζήτησε συνεργασία στη διαμόρφωση επιμέρους παραμέτρων, και συμμετοχή σε ένα κύκλο διαδοχικών συναντήσεων εργασίας που θα οδηγήσει σε γρήγορες αλλά όχι βιαστικές σχετικές αποφάσεις.

Προς αυτήν την κατεύθυνση προγραμματίζεται η έναρξη του διαλόγου, για την ερχόμενη εβδομάδα στο υπουργείο Υγείας, με τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών και τους διοικητές των τριών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων Αθήνας- Θεσσαλονίκης, καθώς και με τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *