Νέα από Αρκαδία. Η ευκαιρία του τουρισμού

ARKADIA18-150x1501Το γεγονός ότι  η Ελλάδα ωφελείται τα μέγιστα από την πολιτική κρίση που κυριαρχεί στην ευρύτερη ζώνη της Νοτιοανατολικής Μεσογείου είναι αναμφισβήτητο. Οι άλλοτε δυναμικοί ανταγωνιστές μας στον τουρισμό και στις επενδύσεις, Αίγυπτος, Συρία, Τουρκία κλπ.  αντιμετωπίζουν σοβαρά εσωτερικά προβλήματα ή βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση. Και κατά τα φαινόμενα δεν θα ειρηνεύσουν γρήγορα.

Κατά τα ψέματα, οι ιδιαίτερες αυτές συνθήκες ενίσχυσαν το τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα, διεύρυναν τη σύνθεσή του και βελτίωσαν τις προοπτικές ανάπτυξης του τουριστικού τομέα. Όσοι παρακολουθούν από κοντά τις γεωπολιτικές συνθήκες στην ευρύτερη περιοχή προβλέπουν ότι η αναταραχή δεν θα περάσει εύκολα και θα διατηρηθεί επί χρόνια.
Πράγμα που σημαίνει ότι η Ελλάδα και κατ επέκταση η Αρκαδία μπορεί να κερδίσει μεγάλο μερίδιο από τη χαμένη τουριστική αγορά της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Αρκεί να λάβει εγκαίρως  τα μέτρα της, να ενισχύσει τις υποδομές και να βελτιώσει τις υπηρεσίες της. Ήδη η φετινή αύξηση του τουριστικού ρεύματος ανέδειξε αδυναμίες και προβλήματα και στην ευρύτερη περιοχή της Κυνουρίας. Η έλλειψη αποχετευτικού δικτύου του βιολογικού καθαρισμού στο Αστρος, η υλοποίηση του οποίου, άγνωστο γιατί, έχει κολλήσει στα γρανάζια της αναποτελεσματικότητας της κρατικής μηχανής, με τα βυτία να πηγαινοέρχονται και τις  δυσάρεστες οσμές να πνίγουν τον επισκέπτη, η διαχείριση των απορριμμάτων, γενικότερα, που αργοσέρνεται όσον αφορά την υλοποίησή της, τα νερά του Ανάβαλου που ακόμα χάνονται στον Αργολικό κόλπο και η εκμετάλλευση των οποίων θα έδινε ανάσα ζωής στην δοκιμαζόμενη από την ξηρασία περιοχή της Αργολίδας και της Κυνουρίας, ο δρόμος Τρίπολης Αστρους που όλο τελειώνει και ακόμα ατελείωτος είναι, και πολλά άλλα έργα υποδομής που απουσιάζουν, είναι απαραίτητο να ολοκληρωθούν…

Αν θέλουμε ο τουρισμός να εξελιχθεί στη μεγάλη βιομηχανία μας, με σημαντικά οικονομικά οφέλη για όλους,  είναι απαραίτητο η κεντρική εξουσία  να στέρξει στην υλοποίηση των παραπάνω,  να αναβαθμίσει τα τοπικά λιμάνια, κάτι που επιχειρείται με το λιμάνι του Αστρους  και να βελτιώσει τις υπηρεσίες υγείας σε όλα τα τουριστικά μέρη . Ο τουρισμός προσφέρει την ευκαιρία. Ας μην την χάσουμε ακόμη μια φορά…

 

 

 

 

 

«Μy Greek Drama»

Το βιβλίο  «Μy Greek Drama» με το οποίο έκανε  το ντεμπούτο της στην συγγραφή η κ Γιάννα Αγγελοπούλου πρόκειται να παρουσιαστεί από την ίδια και στην πόλη μας στις 14 Οκτωβρίου 2013. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Δημήτρης Ταλαγάνης ετοιμάζει τα της επίσημης παρουσίασης του βιβλίου  στο Πνευματικό Κέντρο.  Πρόκειται, για το χρονικό της Ολυμπιακής ανάτασης αλλά και της προσωπικής της διαδρομής στη δημόσια σφαίρα. «Η ζωή, ο έρωτας και η Ολυμπιακή προσπάθεια μιας γυναίκας να φέρει την δόξα στην πατρίδα της» είναι η περιγραφή του περιεχομένου, όπως αναφέρεται στο amazon.

Πτώση βάσεων

Σε σχολές που ούτε καν είχαν ονειρευτεί  υποψήφιοι των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, μετά την κατακόρυφη πτώση των βάσεων, κατόρθωσαν να μπουν. Η πτώση αυτή ήταν εμφανής και στις σχολές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με  το Οικονομικό τμήμα της Τρίπολης να πέφτει από  τα  13.811 μόρια το 2012 στα 11.567 μόρια ενώ  στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών η βουτιά να αγγίζει τα  10.732 μόρια. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ένας σημαντικός αριθμός υποψηφίων, περίπου 25,  από τα λύκεια της  Τρίπολης, επέλεξε και επέτυχε σε σχολές της πόλης μας.  Η οικονομική κρίση έβαλε το χεράκι της…

Κωνσταντινόπουλος κατά ΤΧΣ

Την άμεση κατάθεση αναλυτικού καταλόγου των λειτουργικών εξόδων του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ζητεί, με αίτηση κατάθεσης εγγράφων, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Η αίτηση έχει υποβληθεί στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος καλείται να διαβιβάσει στη Βουλή τα έξοδα διοίκησης του ΤΧΣ, τις αμοιβές των συμβούλων, των ελεγκτών και των δικηγόρων του ΤΧΣ καθώς και τους λοιπούς μισθούς και αμοιβές του συνόλου του προσωπικού. Ο κ. Κωνσταντινόπουλος θυμίζει ότι «το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ιδρύθηκε με στόχο να διατηρεί τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος της χώρας μέσω της οικονομικής στήριξης της κεφαλαιακής επάρκειας των πιστωτικών ιδρυμάτων. Ωστόσο το ΤΧΣ κατέστησε σαφές ότι έχει απώλειες της τάξης των 5,4 δις ευρώ στην προσπάθεια του να ενισχύει το τραπεζικό σύστημα και να αποτρέψει ενδεχόμενο κατάρρευσή του».

Παράνομες υδροδοτήσεις

Καταγγελίες για παράλληλες – διπλές παροχές νερού ύδρευσης σε κατοίκους του Λουκά καταφθάνουν στην εφημερίδα μας. Τι σημαίνει αυτό; Πέρα από την κανονική παροχή με το υδρόμετρο υπάρχει και παρακαμπτήρια, χωρίς ρολόι, απ’ όπου και αντλείται η μεγαλύτερη ποσότητα. Τούτο φαίνεται πως είναι σε γνώση των τοπικών αρμοδίων, οι οποίοι για άγνωστο λόγο αδιαφορούν να ελέγξουν και να αποκαταστήσουν την νομιμότητα.  Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στη Μηλιά όπου αετονύχηδες αφαιρούν το υδρόμετρο και γεμίζουν τα πηγάδια τους ελεύθερα, επανασυνδέοντάς το στη συνέχεια. Και εμείς εδώ στην πόλη λέμε το νερό νεράκι.

Ατύχημα

Εργατικό ατύχημα συνέβη το μεσημέρι της Παρασκευής  στα ορυχεία του Λιγνιτικού Κέντρου Μεγαλόπολης  όπου φορτηγό της ΔΕΗ έπεσε από άγνωστη αιτία σε κενό 30-40 μέτρων ενώ εκτελούσε μεταφορές στα ορυχεία! Ο άτυχος 45χρονοις εργαζόμενος παγιδεύτηκε  στην καμπίνα και χρειάστηκε πολύς χρόνος για τον απεγκλωβισμό του. .

Εν τω μεταξύ, λόγω του τραγικού γεγονότος που συνέβη στην πόλη της Μεγαλόπολης, με τον  προ ημερών θανάσιμο τραυματισμό τεσσάρων ατόμων σε τροχαίο,  οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Δήμου  όπως  η  Θεατρική παράσταση « Η τύχη της Μαρούλας» για τις 30-8-2013 και το  5ο  Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών  για τις 31-8-2013 , αναβλήθηκαν.

Ποδηλατικός γύρος

Ο Δήμος Τρίπολης, ο Ποδηλατικός Όμιλος Τρίπολης και ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Τριπόλεως θα υποδεχθούν τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι, στην Πλατεία Πετρινού, μπροστά στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο, τον ποδηλάτη από το Αργος κ. Σπύρο Καρατζούλη, ο οποίος θα πραγματοποιήσει τον ποδηλατικό γύρο της Πελοποννήσου με σκοπό την υποστήριξη του Δήμου Αργους Μυκηνών στην  εξάπλωση της χρήσης του ποδηλάτου. Γι αυτό,  όσοι επιθυμούν, μπορούν να ποδηλατήσουν μαζί του, συντροφεύοντάς τον κατά την είσοδο – έξοδο από την Τρίπολη ή σε κάποια άλλα τμήματα της διαδρομής του. Το οδοιπορικό αυτό, που θα συμπεριλάβει και τις 12 πόλεις της Πελοποννήσου, θα ξεκινήσει στις 2 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 8 Σεπτεμβρίου. Σημείο εκκίνησης/τερματισμού η πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Αργος.

Χαμογελάτε

Φιλοσοφικές σκέψεις
Εύκολη: αντρικός όρος που χαρακτηρίζει τις γυναίκες που έχουν τη σεξουαλική ηθική του άντρα.
Η ζωή στη Γη μπορεί να είναι ακριβή, αλλά περιλαμβάνει και δωρεάν ταξίδι γύρω από τον ήλιο.
Τράπεζα είναι το ίδρυμα που σου δανείζει λεφτά αν μπορείς να αποδείξεις ότι δεν σου χρειάζονται.
Όταν κάνεις το καλό, ζήτα απόδειξη, μην τυχόν και ο παράδεισος δουλεύει σαν την εφορία.
Οι στατιστικές λένε ότι ένας στους τέσσερις Έλληνες υποφέρει από κάποια διανοητική διαταραχή. Σκέψου τους τρεις καλύτερους φίλους σου. Αν είναι υγιείς, τότε έχεις εσύ το πρόβλημα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *