Δηλώσεις κατά την επίσκεψη των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Ανάπτυξης και Υγείας στο ΚΕΠ Μοσχάτου- Ταύρου για τα εγκαίνια του προγράμματος HealthVoucher.

2-9-2013, Health Voucher (3)Δηλώσεις των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστή Χατζηδάκη, Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη, του Υφυπουργού Υγείας, Αντώνη Μπέζα, του πρ. Υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζου και του Δημάρχου Μοσχάτου- Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου κατά την επίσκεψη στο ΚΕΠ Μοσχάτου-Ταύρου για την παρουσίαση του “Εισιτηρίου Ελεύθερης Πρόσβασης” σε Υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Healthvoucher).

Άδωνις Γεωργιάδης: «Σε συνέχεια μιας πολύ μεγάλης προσπάθειας και μιας πολύ καλής ιδέας που είχε η προηγούμενη πολιτική ηγεσία με επικεφαλής τον κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο και σε πλήρη συντονισμό όλα τα συναρμόδια υπουργεία μεταξύ μας, το Διοικητικής Μεταρρυθμίσεως για τη χρήση από τους πολίτες τών ΚΕΠ και φυσικά το Υπουργείο Ανάπτυξης για τη χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ, κάνουμε μια συντονισμένη προσπάθεια για να βοηθήσουμε εκείνους τους συμπολίτες οι οποίοι χάνουν την ασφαλιστική τους κάλυψη, μέσα στην πολύ δύσκολη εποχή που ζούμε.

Στοχεύουμε να αξιοποίησουμε όσο γρηγορότερα μπορούμε, όσο περισσότερα ευρωπαϊκά χρήματα μπορούμε, για να παρέχουμε στους συμπολίτες μας ιατρικές εξετάσεις. Και το κυριώτερο, όπως έχει δομηθεί το σύστημα –και πολύ καλά το σχεδίασε ο κ. Λυκουρέντζος- μπορούμε, όσο βρίσκουμε περισσότερα χρήματα, να αρχίσουμε να βάζουμε περισσότερα πράγματα πάνω στο σύστημα για να καλύπτουμε τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες του πληθυσμού σε υπηρεσίες υγείας. Στόχος της κυβερνήσεως είναι στο τέλος, να μην αφήσουμε κανέναν συμπολίτη μας που έχει ανάγκη υπηρεσιών υγείας, χωρίς κάλυψη. Και το εισιτήριο υγείας, το healthvoucher, θα είναι πολύ χρήσιμο σε αυτήν την προσπάθεια.

Θέλω να ευχαριστήσω πρώτα τον πρ. Υπουργό Υγείας για την εξαιρετική του προσπάθεια, αλλά και τους δύο συναρμόδιους υπουργούς, οι οποίοι πραγματικά, όποτε τους χρειαστήκαμε ήταν παρόντες. Και βεβαίως τον υφυπουργό,  τον κ. Μπέζα, καθώς ο ΕΟΠΥΥ έχει διαθέσει όλες του τις δυνάμεις για να γίνει αυτο πραγματικότητα.

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι αρωγός στην προσπάθεια των Υπουργείων Υγείας και Ανάπτυξης προκειμένου να διατεθεί από σήμερα, 2 Σεπτεμβρίου, το Health Voucher, σε όλους τους ανασφάλιστους  Έλληνες πολίτες, οι οποίοι πληρούν τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις που έχει θέσει ο νόμος.

Θέλω να τονίσω με την ευκαιρία αυτή ότι τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών έχουν κερδίσει εδώ και χρόνια την εμπιστοσύνη των πολιτών. Και χρέος του Υπουργείου μας είναι να τα αναβαθμίσουμε ολοένα και περισσότερο, έτσι ώστε όσο το δυνατόν περισσότερες υπηρεσίες να μπορούν να παρέχονται από τα ΚΕΠ.

Αυτή είναι η πρόθεσή μας, αυτό θα κάνουμε και με αυτόν τον τρόπο σηματοδοτούμε ότι η ατζέντα του Υπουργείου μας είναι πολύπλευρη: Είναι μία ατζέντα η οποία δεν εξαντλείται στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων της χώρας απέναντι στους πιστωτές, αλλά ως κύριο μέλημά της έχει την όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Τα ΚΕΠ έχουν αποδείξει διαχρονικά ότι μπορούν να επιτελέσουν αυτό το ρόλο και χρέος μας είναι να τα ενισχύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο».

Κωστής Χατζηδάκης: «Κανένα πρόγραμμα από μόνο του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το συνολικό κοινωνικό πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας σήμερα, αλλά το καθένα από την πλευρά του δίνει κάποιες ανάσες. Το κουπόνι υγείας για τους ανασφάλιστους, το πρόγραμμα για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς για τις νέες μητέρες, το πρόγραμμα για τους άνεργους για την κοινωφελή εργασία σε δήμους και άλλους φορείς.

Θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας με το νέο ΕΣΠΑ το οποίο θα έχει περισσότερες δράσεις για το Κοινωνικό Ταμείο, περισσότερες κοινωνικές δράσεις. Οι δράσεις αυτές θα έχουν μεγαλύτερο μερίδιο στο καινούργιο ΕΣΠΑ. Επίσης υπογραμμίζω ότι το νέο ΕΣΠΑ θα είναι εμπροσθοβαρές ως προς τις κοινωνικές δράσεις. Με κατεύθυνση του ίδιου του Πρωθυπουργού το 2014-15 θα δοθούν πολύ περισσότερα χρήματα σε τέτοιες δράσεις ανακούφισης, έτσι ώστε να περιορίσουμε όσο μπορούμε τον κοινωνικό πόνο».

Αντώνης Μπέζας: «Το Υπουργείο Υγείας κάνει μια μεγάλη προσπάθεια σε συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ, για να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο δίκτυο υγειονομικής προστασίας για τους ανέργους και τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας. Είναι μια πρότυπη πρωτοβουλία η οποία διασφαλίζει ένα ελάχιστο επίπεδο παροχών πρωτοβάθμιας υγείας, προσπάθεια που θα συνεχιστεί ώστε να διευρύνουμε το φάσμα των συμπολιτών μας που καλύπτονται.

Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα παρέχεται η δυνατότητα σε πάνω από 200.000 συμπολίτες μας να έχουν δωρεάν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, έως τρεις επισκέψεις σε γιατρούς, έως επτά επισκέψεις σε περίπτωση εγκυμοσύνης και η δυνατότητα να επιλέξουν με βάση τις συνταγές των ιατρών τους από ένα σετ επτά διαγνωστικών πράξεων.

Επαναλαμβάνω ότι είναι μια πολύ σημαντική πιλοτική πρωτοβουλία που θα μας δείξει τον δρόμο για να προχωρήσουμε και στο μέλλον».

Ανδρέας Λυκουρέντζος: «Αξίζει έπαινος στον Υπουργό Υγείας, κ. Γεωργιάδη, και στους Υπουργούς, Κυριάκο Μητσοτάκη, Κωστή Χατζηδάκη και Αντώνη Μπέζα, διότι μπήκε σήμερα σε διαδικασία υλοποίησης μια επιλογή κορυφαίας σημασίας για τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας, το εισιτήριο υγείας.

Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στις συνεργάτριες και τους συνεργάτες μου στο Υπουργείο Υγείας, διότι συνέλαβαν, σχεδίασαν και έθεσαν σε φάση εφαρμογής την ιδέα του εισιτηρίου υγείας.

Τέλος, να ευχαριστήσω προσωπικά τον Υπουργό, κ. Γεωργιάδη, διότι, η ευγενική του πρόσκληση να είμαι παρών σήμερα εδώ, είναι μία πράξη τιμής και αναγνώρισης μιας συλλογικής προσπάθειας που έγινε κατά τη θητεία μου στο Υπουργείο Υγείας και έθεσε τις βάσεις για τις αναγκαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις τις οποίες ο Υπουργός επιχειρεί σήμερα με τόλμη και αποφασιστικότητα. Ευχαριστώ και εύχομαι «καλή επιτυχία» στο όλο έργο».

Ανδρέας Ευθυμίου: «Να καλωσορίσω κι εγώ τους Υπουργούς στο Δήμο Μοσχάτου- Ταύρου, ένα Δήμο που ζει πολύ πιο έντονα την ελληνικη τραγωδία που ζει η ελληνική κοινωνία. Θεωρώ ότι είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε στους συμπολίτες μας κι εδώ φαίνεται και ο ρόλος της τοπικής Αυτοδιοίκησης και οι Υπουργοί καταλαβαίνουν ότι στηρίζοντας την Τ.Α. στηρίζουμε την κοινωνία με τον καλύτερο τρόπο. Θεωρώ ότι το πρόγραμμα θα πετύχει και θα βοηθήσει την εληνική κοινωνία να ξεπεράσει την κρίση της».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *