ΕΟΠΥΥ αλά γερμανικά! Τα σχέδια Άδωνι για πολυϊατρεία-προσωπικό και οι αντιδράσεις

γεωργιαδηςΣε πλήρη υιοθέτηση του σχεδίου των Γερμανών ειδικών της Task Force φαίνεται ότι θα προχωρήσει τελικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Μπορεί αρχικά να διέψευδε ότι θα ακολουθήσει τις συμβουλές των ειδικών της Task Force, τελικά όμως όπως φαίνεται ο Άδωνις Γεωργιάδης θα το ακολουθήσει κατά γράμμα. Τι πρότειναν στο πόρισμά τους οι εμπειρογνώμονες της Task Force; Να μετατραπεί ο ΕΟΠΥΥ μόνο σε αγοραστή υπηρεσιών Υγείας και να μη διαθέτει καμία απολύτως μονάδα υγείας ή πολυϊατρείο (πρώην ΙΚΑ). Ήδη άλλωστε ο υπουργός Υγείας προανήγγειλε ότι μελετάται το θέμα ενώ είναι πιθανό να μεταταγούν οι 6000 γιατροί του ΕΟΠΥΥ στο ΕΣΥ (Βήμα).

 

Βέβαια αυτό στην πράξη σημαίνει ότι το υγειονομικό προσωπικό του ΕΟΠΥΥ θα μείνει ουσιαστικά στον αέρα καθώς είναι άγνωστο υπό ποιες εργασιακές σχέσεις θα μπει στο ΕΣΥ.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης χρησιμοποίησε όμως μάλλον τη γνωστή τακτική που ακολουθείται στην πολιτική ζωή όπου διασπείρει κανείς ένα μέτρο και στη συνέχεια το διαψεύδει εφόσον βέβαια έχει μετρήσει τις αντιδράσεις. Και αυτό διότι λίγο αργότερα ο κ.Γεωργιάδης έσπευσε να το διαψεύσει μιλώντας τηλεφωνικά στον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Μιχάλη Βλασταράκο που του τηλεφώνησε ανήσυχος για τα νεότερα δεδομένα.

 

“Κανένας γιατρός δεν πρόκειται να χάσει τη δουλειά του και οι δημόσιες δομές του ΕΟΠΥΥ δεν πρόκειται να διαλυθούν» διαβεβαίωσε τηλεφωνικά τον κ.Βλασταράκο ο υπουργός Υγείας.

Όμως η δήλωση αυτή δεν αποκλείει το γεγονός ότι οι περίπου 6000 γιατροί μπορεί να μεταφερθούν στο ΕΣΥ αλλά με σχέση μερικής απασχόλησης και χωρίς ασφαλιστικά δικαιώματα. Σχέδιο που είχε επεξεργασθεί στο παρελθόν και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

 

Οι αντιδράσεις πάντως ων ιατρικών συνδικαλιστικών οργάνων έπεσαν βροχή.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ Γιώργος Ελευθερίου δήλωσε χαρακτηριστικά: ” δε θα συναινέσουμε σε καμία απόλυση γιατρού του πρώην ΙΚΑ”.

Εναντίον μιας ενέργειας σε βάρος του ιατρικού σώματος τάχθηκε και ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας (ΙΣΑ):” Επ αφορμής δημοσιευμάτων περί μετακίνησης 6.000 γιατρών του ΕΟΠΥΥ στο ΕΣΥ, ο ΙΣΑ δηλώνει ότι ο Ιατρικός Κόσμος δε θα ανεχθεί πλέον τέτοιου είδους αιφνιδιασμούς και διαγγέλματα μέσα από δημοσιογραφικούς κύκλους, χωρίς εμπεριστατωμένη συζήτηση για τους τρόπους και τις ακολουθούμενες πολιτικές στο Εθνικό Σύστημα Υγείας”.

 

Πάντως αύριο 3 Σεπτεμβρίου το μεσημέρι, ο πρόεδρος  του ΠΙΣ με το προεδρείο της Ομοσπονδίας ιατρών του ΕΟΠΥΥ θα συναντηθούν με τον υπουργό Υγείας για να συζητήσουν από κοντά το θέμα.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

http://iatropedia.gr/articles/read/4880

One thought to “ΕΟΠΥΥ αλά γερμανικά! Τα σχέδια Άδωνι για πολυϊατρεία-προσωπικό και οι αντιδράσεις”

  1. Δηλαδη τι περιμενατε ;;;
    Να εκπονησει ολοκληρωμενο σχεδιο για την αναδιαρθρωση του συστηματος υγειας Ο Αδωνις !;!;!;!;!
    Καλα ,δεν σκεφτεστε καθολου ;
    Αφου το ρετιρε ειναι ακατοικητο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *