Ετοιμάζουν μετάταξη 6.000 γιατρών στο ΕΣΥ

ΕΣΥ (2)Τη μετάταξη 6.000 γιατρών του ΕΟΠΥΥ στο Εθνικό Σύστημα Υγείας εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, στην εφημερίδα Το Βήμα της Κυριακής.

Ο υπουργός δήλωσε ότι η πρωτοβουλία αυτή έχει ως στόχο την εξυγίανση του ασφαλιστικού οργανισμού και τη διασφάλιση 6.000 υπαλλήλων από τις 12.500 που απαιτούνται ως το τέλος του χρόνου για να ολοκληρωθεί το δεύτερο κύμα της κινητικότητας.

Σε συνέντευξή του στο Βήμα, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρει ότι «όποιος γιατρός συλληφθεί να έχει κάνει προκλητή ζήτηση» ή να έχει πλουτίσει παράνομα θα απολύεται από τον ΕΟΠΥΥ.

Σε ερώτηση εάν θα δώσει τα ονόματα των γιατρών στη δημοσιότητα, ο υπουργός δηλώνει: «Πολύ θα ήθελα να μπορώ να το κάνω. Φοβάμαι ότι χρειάζονται, εάν θυμάμαι καλά το νόμο, τελεσίδικες αποφάσεις για να δώσεις ονόματα στη δημοσιότητα».

Για τα γενόσημα φάρμακα επισημαίνει ότι το υπουργείο κάνει πανεθνική εκστρατεία. «Καλούμε τους πάντες σε εθνική εκστρατεία για την επίτευξη του εθνικού στόχου του 60% στη διείσδυση της αγοράς φαρμάκου. Αν δεν πιάσουμε αυτόν τον στόχο θα έχουμε αποτύχει ως σύστημα» τονίζει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *