ΑΡΣΙ. Σχετικά με την δίωξη του προέδρου της ΕΙΝΚΥΜ

αρσι (2)…ο κίνδυνος δεν είναι ότι

μπορούμε να ξυπνήσουμε ένα

πρωί και να βρεθούμε

σ’ένα φασιστικό κόσμο

. . .

ο κίνδυνος είναι να πέσαμε

στο κρεβάτι το βράδυ

σ’ένα κόσμο που είχε γίνει

κιόλας φασιστικός χωρίς να το πάρουμε είδηση…

 

Arthur Koestler

 

Με πρόσφατη απόφασή του ο υπουργός Γεωργιάδης έθεσε σε αργία 8 γιατρούς που υπηρετούσαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας για «κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος» για αγορές χειρουργικού υλικού σε ακριβές τιμές.

Η υπόθεση εκκρεμεί εδώ και χρόνια. Είναι φυσικά πολύ σοβαρό το γεγονός ότι τα νοσοκομεία αποδεδειγμένα αγοράζουν υλικό πολύ ακριβότερα από κάθε λογική και αυτό οφείλεται στο άθλιο σύστημα προμηθειών που κάθε «εξυγίανση» το κάνει αθλιότερο, ακριβότερο και πλέον γραφειοκρατικό.

Είναι γνωστό ότι οι γιατροί και το προσωπικό των νοσοκομείων ΔΕΝ αγοράζουν  υλικά. Ειδικότερα οι χαμηλόβαθμοι γιατροί δεν έχουν την οποιαδήποτε ανάμιξη στο σύστημα προμηθειών. Τα ιατρικά υλικά συχνά προτείνονται από τους διευθυντές και καθηγητές και πάντα εγκρίνονται από τις διοικήσεις των νοσοκομείων όπου υπάρχει απόλυτη κυβερνητική πλειοψηφία.

Οι «ημέτεροι» (με το ήτα της ήττας) πάντα βγαίνουν λάδι. (Σιγά μη κυνηγούσε ο Γεωργιάδης τους διορισμένους πασόκους και νεοδημοκράτες των διοικήσεων του ΠΓΝΛ). Οι γιατροί ήταν πιο εύκολος στόχος που εξυπηρετεί και τη συμμόρφωση με τους στόχους των μνημονίων για απολύσεις, αργίες και διαθεσιμότητες.

 

Μεταξύ των γιατρών που διώκονται είναι και ο πρόεδρος ης ΕΙΝΚΥΜ Νίκος Χαυτούρας,νευροχειρουργός, που τώρα εργάζεται στο νοσοκομείο του Βόλου.

Ο Νίκος Χαυτούρας ήταν τότε νεοδιορισμένος Επιμελητής Β΄ και κατηγορείται γιατί σε χειρουργεία χρησιμοποίησε το υλικό που το νοσοκομείο είχε ήδη «στις αποθήκες του».

Έχει ήδη εκδοθεί απαλλακτική απόφαση από Υπηρεσιακό Συμβούλιο για τον συνάδελφο.

Ούτε η απαλλακτική απόφαση, ούτε η απουσία κάθε εμπλοκής με την προμήθεια, ούτε η πλήρης απουσία κάθε σχέσης με τις τιμές των υλικών πτοούν τον υπουργό Γεωργιάδη.Έθεσε τους γιατρούς σε αργία, εν αναμονή ενός πειθαρχικού που κάποτε θα γίνει.

Το κόλπο είναι καλό. Με τον τρόπο αυτό όσοι είναι αθώοι και κατηγορούνται, διαπομπεύονται, τίθενται σε ομηρία, υφίστανται περικοπή αποδοχών, μπαίνουν δηλαδή σε μια περιπέτεια χωρίς να έχουν ευθύνη.

Αντίθετα, αν κάποιοι είναι ένοχοι, με τις απέραντες διαδικασίες που ποτέ δεν τελειώνουν εξασφαλίζουν το ακαταδίωκτο και την δυνατότητα να συνεχίσουν να κάνουν πάρτυ με το δημόσιο χρήμα. Είναι γνωστό, εξ άλλου, ότι τα πραγματικά λαμόγια είναι και οι φανατικότεροι υπερασπιστές της σημερινής κυβέρνησης.

 

Ειδικά στην περίπτωση του Νίκου Χαυτούρα έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια απροκάλυπτη, ξεδιάντροπη και ξεφωνημένη πολιτική δίωξη.

Ο Νίκος Χαυτούρας είχε ήδη εκφράσει αντιρρήσεις για κάθε σύστημα διαπλοκής όταν ήταν στο ΠΓΝΛ και είναι ένα δημόσιο πρόσωπο με ανεξάρτητη φωνή στο Βόλο με την συμμετοχή του στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Κυρίως όμως με την ιδιότητα του προέδρου των νοσοκομειακών γιατρών είχε σημαντική συμβολή στην αντιμετώπιση των αυθαιρεσιών της προηγούμενης μνημονιακής διοίκησης του νοσοκομείου Βόλου και την εν τέλει εκδίωξή της.

Το μήνυμα προς κάθε γιατρό και κάθε εργαζόμενο είναι σαφές:

«Βούλωστο, ό,τι και αν βλέπεις, σκύψε το κεφάλι και βλέπε Μέγκα και Σκάι»

 

Η κυβερνητική προπαγάνδα είναι η απόλυτη αντιστροφή της λογικής:

«Ακοίμητοι φρουροί της ηθικής» αυτοί που αλληλο-χαρακτηρίζονταν αρχιερείς της διαπλοκής…

«Υπερασπιστές του δημοσίου χρήματος» οι ομοτράπεζοι τραπεζιτών, οι dealers χρηματιστών, οι παρακοιμώμενοι της τρόικας, οι κουβικουλάριοι του ευρώ και της Κομισιόν…

Τι και αν στην «δημοκρατία» η απόδοση ευθυνών πρέπει να γίνεται σε ένα σύντομο χρόνο;

–        Δε βαριέσαι όσο πιο πολύ κρατήσει τόσο καλύτερα!

Τι και αν στην «δημοκρατία» υπάρχει αυτό το περιβόητο τεκμήριο αθωότητας:

– Δε βαριέσαι, εμείς χώνουμε τη ρετσινιά και αυτοί ας πάν’ να καθαρίσουν μετά!

Τι και αν κάποιοι απαλλάχθηκαν με απόφαση «υπηρεσιακού»;

– Δε βαριέσαι, οι αποφάσεις ισχύουν μόνο όταν μας συμφέρουν!

 

Ο κυβερνητικός λαϊκισμός, ο φασισμός, η φτώχεια, η καταλήστευση του μόχθου του λαού μας, οι απολύσεις, η ανεργία, η διάλυση της δημόσιας περίθαλψης, η καταστροφή της παιδείας, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, η συκοφαντία, η ψευδολογία… είναι όψεις της ίδιας αναίσχυντης πολιτικής.

Πρέπει ν’ αντισταθούμε τώρα!

 

·       Έχουμε καθήκον να υπερασπιστούμε, με κάθε τρόπο, τον συνάδελφο Χαυτούρα και κάθε άδικα διωκόμενο συνάδελφο.

·       Έχουμε καθήκον να καταγγείλουμε τους πραγματικούς ληστές του δημοσίου χρήματος και της λαϊκής περιουσίας.

·       Έχουμε καθήκον να ανατρέψουμε την κυβερνητική πολιτική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *