Νέα από Αρκαδία. Υπόσχεση για το μέλλον

ARKADIA18-150x1501Πλημύρισαν φωτεινά χαμόγελα και νεανικό ενθουσιασμό   τα προαύλια των λυκείων της πόλης, ευθύς ως ανακοινώθηκαν, χθες, τα αποτελέσματα των εισαγωγικών εξετάσεων. Χαμόγελα αυθόρμητα που εκφράζουν  ικανοποίηση και  δικαίωση  των στόχων τους, που έρχεται ως αποτέλεσμα εντατικής προσπάθειας, μόχθου, μεθοδικής μελέτης και προετοιμασίας στα εξεταζόμενα μαθήματα, δοκιμάζοντας τα όριά τους, τις αντοχές τους, τις δυνάμεις τους, σωματικές και πνευματικές. Και από κοντά οι γονείς, να  βιώνουν τη χαρά της επιτυχίας των παιδιών τους. Να καμαρώνουν, καλύτερα.  Αυτή είναι η σωστή λέξη.

Δυσεύρετο συναίσθημα η χαρά  στη σημερινή Ελλάδα του φόβου, της οργής, της βαθιάς μελαγχολίας και απογοήτευσης, της γεμάτης σκιές επόμενης μέρας. Και όμως. Αυτά τα  παιδιά, αγωνίστηκαν και πέτυχαν. Γι αυτό και λάμπουν.

Έχουμε ανάγκη τα πρόσωπά τους σήμερα περισσότερο παρά ποτέ. Τη χαρά τους, την καθαρότητα του στόχου τους, την αδιαπραγμάτευτη σχέση τους με ό,τι αποκαλούμε επιθυμία. Όχι, δεν πρόκειται να εγκαταστήσουμε τα παιδιά αυτά σε ένα μυθοποιητικό σύμπαν. Η επιτυχία τους είναι δική τους υπόθεση και των καθηγητών, των γονιών τους, του περιβάλλοντός τους.

Ρίχνονται από σήμερα στο στίβο για την κατάκτηση της γνώσης, που θα τους δώσει τα εφόδια εκείνα για να αγωνιστούν στη ζωή τους και να προκόψουν. Και η πρόσβαση στη γνώση είναι πλέον πολύπλευρη και πολυποίκιλη, με το Διαδίκτυο να είναι πολύτιμος βοηθός στην αναζήτηση πληροφοριών και στη δυνατότητα εξάσκησης. Στοιχείο αδιανόητο μερικά χρόνια πριν.

Βέβαια το πανεπιστήμιο δεν είναι το παν. Ειδικά στις μέρες μας, με τα ποσοστά και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ανεργίας στους νέους, να είναι ακόμη και χαμένος χρόνος ή, ακόμη χειρότερα, να εκλαμβάνεται, από ορισμένους εργοδότες, και ως μειονέκτημα. Παρόλα αυτά είναι, ασυζητί,  απαραίτητο. Γι αυτό και παρά την  κρίση και τις αυξημένες οικονομικές απαιτήσεις των καιρών για σπουδές, ο αριθμός των νέων που προσέρχονται στις εισαγωγικές εξετάσεις είναι πολύ μεγάλος.

Και αν η αξιοκρατία ήταν βασικό υλικό στη ραχοκοκαλιά του κράτους και της κοινωνίας, τότε οι άριστοι θα είχαν το προβάδισμα για να διαμορφώσουν την επόμενη μέρα. Όμως κι έτσι προχωράμε. Τα πρόσωπά τους, η μόνη φωτεινή υπόσχεση για το μέλλον.

Συγχαρητήρια επιτυχίας

Τα συγχαρητήριά του σε όλους τους μαθητές που εισήχθησαν στα Ανώτερα και Ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, αλλά και στους γονείς και τους καθηγητές, που με οποιοδήποτε τρόπο στάθηκαν δίπλα τους,  έδωσε δημόσια, χθες,  με συνέντευξή του, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου Πέτρος Μισθός, ευχόμενος καλή σταδιοδρομία.  Παράλληλα αναφέρθηκε και στις μετατάξεις εκπαιδευτικών από τη 2θμια στην 1βάθμια εκπαίδευση και στην σκοπιμότητα που διατρέχει το όλο εγχείρημα από πλευράς υπουργείου Παιδείας και που δεν είναι άλλο από τον ορθολογικό καταμερισμό των οργανικών θέσεων για την καλύτερη λειτουργία των σχολείων.

ΦΟΔΣΑ για απορρίμματα

Τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου στις 19.00, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης στο  2ο όροφο συνεδριάζει η επιτροπή  του Περιφερειακού Συνδέσμου ΦΟΔΣΑ Περιφέρειας Πελοποννήσου,  προκειμένου να συζητηθούν και να παρθούν αποφάσεις για τα εξής θέματα:

1. Προσωρινή διαχείριση στο μεταβατικό στάδιο μέχρι την ανάληψη της διαχείρισης από τον ανάδοχο του διαγωνισμού του έργου «Διαχείριση απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου με Σ.Δ.Ι.Τ.».

2. Προσωρινή και οριστική διαχείριση απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου σύμφωνα με το αποτέλεσμα του διαγωνισμού του έργου «Διαχείριση απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου με  Σ.Δ.Ι.Τ.». Στη συνεδρίαση της Ε.Ε. έχουν κληθεί να συμμετέχουν όλοι οι Δήμαρχοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Φανάρι εμπόδιο

Επί τέλους, ας μπει φραγμός στη είσοδο των οχημάτων από τη Παπαρηγοπούλου στην Τάσου Σεχιώτη, τώρα που πεζοδρομήθηκε η τελευταία. Και ας κλείσει το φανάρι σε αυτή τη διασταύρωση. Δεν προσφέρει καμιά εξυπηρέτηση, μάλλον περιπλέκει τα πράγματα αντί να τα διευκολύνει.

Πορεία στον Πάρνωνα

Την Κυριακή 01-09-2013, ο Ε.Ο.Σ. Τρίπολης θα πραγματοποιήσει ορειβατική διάσχιση στον ορεινό όγκο του Πάρνωνα. Η διάσχιση ξεκινά απο την Ι.Μ. Μαλεβής, κορυφή Μεγάλη Τούρλα και καταλήγει στο χωριό Σίταινα. Η διαδρομή είναι διάρκειας 9-10 ωρών και δυσκολίας Γ΄. Αναχώρηση 6.00 π.μ. από τα γραφεία του συλλόγου Λαγοπάτη 43.
Προμήθεια υλικών

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι η 124 Πτέρυγας Βασικής Εκπαίδευσης πρόκειται να εξετάσει την προμήθεια των κατωτέρω ειδών για την κάλυψη των τριμηνιαίων αναγκών τροφοδοσίας της μονάδας: α. Κατεψυγμένος αρακάς και κατεψυγμένα φασολάκια β. Νωπή αποφλοιωμένη πατάτα τεμαχισμένη γ. Κατεψυγμένο κοτόπουλο δ. Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τμήμα οικονομικού της μονάδας:

Παζάρι σχολικών

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα πραγματοποιήσει παζάρι στην κεντρική πλατεία Μεγαλόπολης το Σάββατο 31 Αυγούστου 2013 και ώρες 7:00 μ.μ.- 12:00 μ.μ. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υποδέχεται τη νέα σχολική χρονιά με μια νέα ευρεία συλλογή από τετράδια με καρφίτσα μονόχρωμα και με εικαστικό του οργανισμού, τετράδια σπιράλ για τα μεγαλύτερα παιδιά, μπλοκ ζωγραφικής, σχολικά ημερολόγια, μολύβια, γόμες, στυλό, μαρκαδόρους, ξυλομπογιές, μολυβοθήκες, και άλλα είδη ελληνικής κατασκευής και εξαιρετικής ποιότητας, φιλικά προς το περιβάλλον και ανακυκλώσιμα.

Ληγμένα τρόφιμα

Κύριε διευθυντά,

Θα φέρουν ειδική σήμανση και θα είναι φθηνότερα από τα άλλα. Αναφέρομαι στα τρόφιμα «περασμένης διατηρησιμότητας» που θα βρίσκονται στα ράφια των σουπερμάρκετ από την 1η Σεπτεμβρίου και που σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Αθανάσιο Σκορδά η διάθεσή τους είναι κάτι τόσο φυσικό όσο και η διάθεση των προϊόντων που δεν έχουν λήξει. Προσπερνώ το πόσο σημαντική είναι κατά τους επιστήμονες η σωστή συντήρηση των τροφίμων για την αποφυγή ασθενειών όπως ο καρκίνος του στομάχου (γεγονός που μάλλον κλονίζει τη θεωρία των εντελώς ακίνδυνων ληγμένων) και στέκομαι σε ένα θέμα που μπορείτε να το χαρακτηρίσετε και προσωπική μου… παραξενιά: από τη στιγμή που εγώ αποφασίζω ότι δεν θέλω να τρώω ληγμένα ποιος με προστατεύει από τον εστιάτορα που αποφασίζει, για οικονομία, να μαγειρεύει με ληγμένα, έστω με «περασμένης διατηρησιμότητας», για να χρησιμοποιήσω τον επίσημο όρο; Βεβαίως, αυτός ο κίνδυνος υπήρχε και πριν, αλλά με τη νέα ρύθμιση καθείς νομιμοποιείται να τα χρησιμοποιήσει κατά το δοκούν και εν αγνοία μου. Μετά απορίας, Πανδώρα Πηγή: tovima.gr

Χαμογελάτε

Φιλοσοφικές … σκέψεις
-Για να ντυθεί μια γυναίκα, γδύνονται δυο ζώα: ένα που δίνει τη γούνα κι ένα που την πληρώνει.
-Γράφω σε ένα χαρτί ό,τι πρέπει να θυμηθώ. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, αντί να ξοδεύω το χρόνο μου προσπαθώντας να θυμηθώ αυτό που έγραψα, τον ξοδεύω ψάχνοντας το χαρτί που έγραψα αυτά που πρέπει να θυμηθώ.

-Είπα στη γυναίκα μου την αλήθεια. Της είπα πως βλέπω ψυχίατρο. Μετά μου είπε την αλήθεια: βλέπει ψυχίατρο, δυο υδραυλικούς και έναν μπάρμαν.
-Οικονομολόγος είναι ένας άνθρωπος που θα ξέρει αύριο γιατί αυτά που προέβλεψε χτες δε συνέβησαν σήμερα.
– Τα αισθήματά μου είναι ανάμεικτα. Είναι σα να βλέπεις την πεθερά σου να πέφτει στο γκρεμό με το αυτοκίνητό σου.

Γ. Παπ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *