Ράντζα και χάος φέρνουν τα λουκέτα στα νοσοκομεία! Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

ραντζαΆρον άρον και χωρίς σχέδιο φαίνεται πως προχώρησε το υπουργείο υγείας στο κλείσιμο νοσοκομείων και κλινικών με αποτέλεσμα να αρχίζουν να διαφαίνονται τα πρώτα σοβαρά προβλήματα. Τραγικά και επικίνδυνα περιστατικά περιγράφουν οι εργαζόμενοι

 
 Τα πασίγνωστα ράντζα που στο παρελθόν ήταν απολύτως συνυφασμένα με τα δημόσια νοσοκομεία επέστρεψαν δριμύτερα. Όχι βέβαια ότι είχαν εξαφανιστεί ποτέ, αλλά το σχέδιο Δικομήδης του Άδωνι Γεωργιάδη τα πολλαπλασίασε.
Είναι ενδεικτικό ότι η τελευταία εφημερία στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Δαφνί πραγματοποιήθηκε με 75 ράντζα!
Και δεν είναι μόνο αυτό. Τα λουκέτα στα μικρά νοσοκομεία μετάφεραν τον όγκο των περιστατικών στα μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα τα οποία ξεσκόνισαν και τα υπόλοιπα ράντζα από τις αποθήκες τους.
Όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) ακόμη και ασθενείς κινδύνεψαν: «Φάνηκε γι άλλη μια φορά η προχειρότητα της κυβέρνησης αφού η υγεία των Ασθενών τέθηκε σε μεγάλο κίνδυνο.
Σταμάτησε η εφημερία των καταργούμενων Νοσοκομείων και κλήθηκε να εφημερεύσει από τις 8.00πμ έως τις 10.00μμ το Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Αγ.Ανάργυροι». Μέχρι την εφαρμογή του Σχεδίου «Δηκομήδης» το συγκεκριμένο νοσοκομείο εφημέρευε ανά τέσσερις ημέρες από 8.00πμ έως 2.30μμ. Δημιουργήθηκε αλαλούμ και κινδύνεψε η ζωή των προσερχόμενων Ασθενών».
Όπως περιγράφουν οι εργαζόμενοι τα επείγοντα περιστατικά της Χειρουργικής Κλινικής αντιμετώπισε Ειδικευόμενος Ορθοπεδικός. Μάλιστα επειδή ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Υπηρεσίας με fax για την μη ασφαλή αντιμετώπιση των περιστατικών, οι ιατροί δέχθηκαν απειλές από τους Διευθυντές, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ.
Το Ογκολογικό νοσοκομείο της Κηφισίας είναι ενδεικτικό ότι αναμένεται να μπει σε πλήρη εφημερία στις 16 Σεπτεμβρίου και τα προβλήματα έχουν ήδη ξεκινήσει…
Η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει εκτός των άλλων: «Νοσηλευτικό και Παραϊατρικό Προσωπικό αναγκάστηκε να εργάζεται συνεχόμενα 16 ώρες με συνέπειες στην ασφάλεια των παρεχόμενων υπηρεσιών. Παραβιάστηκαν θεσμοθετημένα δικαιώματα στα ωράρια εργασίας. Τα υπόλοιπα εφημερεύοντα Νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου δέχτηκαν μεγάλη πίεση αυξάνοντας τα ράντζα.
Παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού Υγείας ότι όλα θα ήταν έτοιμα στην ώρα τους ξεκίνησαν τα «παρατράγουδα».
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
http://iatropedia.gr/articles/read/4865

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *