ΙΣΑ. Η ύψιστη ανθρωπιστική προσφορά των εθελοντών γιατρών του ΙΣΑ στους Ανασφάλιστους και Άπορους Αρρώστους

  • ΙΣΑsmallη Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών μη Αποκλειστικής Απασχόλησης στηρίζει το Ιατρειο Κοινωνικής Αποστολής

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ευχαριστεί όλους τους εθελοντές γιατρούς μέλη του που άοκνα και με συνεχή ζήλο προσφέρουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν στην περίθαλψη των ανασφάλιστων ασθενών. 300 εθελοντές γιατροί κλινικοί και εργαστηριακοί αφιερώνουν άπειρες ώρες στην κλινική εξέταση, στη διάγνωση και τη θεραπεία της πρωτοβάθμιας περίθαλψης των ασθενών του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής αλλά κα παράλληλα στη δωρεάν διεξαγωγή εργαστηριακών εξετάσεων και ιατρικών πράξεων, ακόμη και πολύ υψηλού κόστους.

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής κάνει μια μεγάλη, καθημερινή προσπάθεια να καλύψει όλες τις ανάγκες της πρωτοβάθμιας περίθαλψης των ανασφάλιστων πολιτών της Αττικής αλλά και άλλων περιοχών της χώρας. Οι 25.000 ιατρικές επισκέψεις σε 18 μήνες και τα 3.000 φάρμακα που διατίθενται δωρεάν ημερησίως σε ανασφάλιστους ασθενείς μιλούν από μόνα τους, καταδεικνύοντας, όχι μόνο το μέγεθος του κοινωνικού και ανθρωπιστικού προβλήματος, αλλά και την προσπάθεια του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της «Αποστολής» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών να καλύψει ζωτικές ανάγκες των συμπολιτών μας μέχρι το κράτος να ορθοποδήσει και να μπορέσει να αποκαταστήσει την υγειονομική περίθαλψη των ανασφάλιστων πολιτών.

Η συμμετοχή των εθελοντών γιατρών του ΙΣΑ που διαθέτουν το χρόνο τους, αλλά ταυτόχρονα χρηματοδοτούν και τις εργαστηριακές και κλινικοεργαστηριακές εξετάσεις του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής αποτελεί μια ύψιστη ανθρωπιστική προσφορά προς τον αναξιοπαθούντα συνάνθρωπό μας για τον κάθε γιατρό της γειτονιάς που σήμερα αντιμετωπίζει βιοποριστικό πρόβλημα, αλλά και για κάθε νοσοκομειακό γιατρό που αναλαμβάνει εκτός του ωραρίου του την εξυπηρέτηση των επειγόντων περιστατικών.

Στα πλαίσια αυτά ο ΙΣΑ χαιρετίζει την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών μη Αποκλειστικής Απασχόλησης που κατά τη διάρκεια της διαθεσιμότητας τους προτίθενται να προσφέρουν εθελοντική εργασία στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής ως την περαιτέρω απορρόφησή τους σε άλλες δομές.

Ο εθελοντισμός και η προσφορά προς το Συνάνθρωπο αποτελούν για τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών λειτούργημα ζωής για τη διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας, ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες των Ανασφάλιστων και των Άπορων συμπολιτών μας.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο Πρόεδρος                                    Ο Γεν. Γραμματέας

 

Γ. Πατούλης                                       Στ. Τσούκαλος

2 thoughts to “ΙΣΑ. Η ύψιστη ανθρωπιστική προσφορά των εθελοντών γιατρών του ΙΣΑ στους Ανασφάλιστους και Άπορους Αρρώστους”

  1. Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΔΕΝ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΤΑΙ…..ΟΤΑΝ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΤΑΙ…ΚΑΠΟΙΟΝ ΛΑΚΟ ΕΧΕΙ Η ΦΑΒΑ

  2. Αχ βρε ιατρε ,βρε ιατρε …

    Δεν εχεις μαθει ακομη πως δουλευει το συστημα ;
    Ακου ,λοιπον ,ποια ειναι τα βηματα για να ανελθεις στην ιεραρχια και να πετυχεις (αυτο ισχυει σε ολες τις “μπανανιες” !)

    Εχουμε και λεμε :

    -Προεδρος(καποιου συλλογου)
    -Δημοτικος Συμβουλος
    -Δημαρχος
    -Υποψηφιος Βουλευτης
    -Βουλευτης
    -Υπουργος …

    Ηθελα να’ξερα τι σας μαθαινουν εκει στα Πανεπιστημια ;;;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *