Νέα από Αρκαδία. Καλές ειδήσεις

ARKADIA18-150x1501Και ξαφνικά τον μήνα που μας αποχαιρετά  τον δρόσισαν μελτέμια καλών ειδήσεων για την Τρίπολη. Από τη μια η αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την πόλη, εμφανέστατη  από κάθε άλλη χρονιά, είτε πρόκειται για  ομογενείς του εξωτερικού είτε για Έλληνες του  εσωτερικού, αποτελεί  μια τονωτική ένεση αισιοδοξίας, όσο μικρή κι αν  είναι, ικανή όμως να δώσει αίσθηση στην εύθραυστη ανάπτυξη.

Από την άλλη η  εγκατάσταση του εργολάβου  στην πλατεία Αρεως για την συνέχιση και ολοκλήρωση της πλατείας, που εδώ και δυο χρόνια παραμένει ημιτελής, είναι ένα επί πλέον θετικό σημείο στην μελλοντική πορεία της πόλης.

Τα στοιχεία αυτά περιέχουν ισχυρές δόσεις αισιοδοξίας και επιτρέπουν την εκτίμηση ότι η Τρίπολη, που για χρόνια  έμενε πίσω, καθηλωμένη σε μια εικόνα τριτοκοσμικού μεγαλείου,  αλλάζει επί τα βελτίω.  Αν, μάλιστα, λυθεί το πρόβλημα της διαχείρισης  των σκουπιδιών, και κυρίως, αν  η πόλη καθαρίζεται καλύτερα, αν αστυνομεύεται καλύτερα και αν ο έλεγχος της νομιμότητας των παντός είδους καταστημάτων είναι αμείλικτος προς όλους,  τότε σίγουρα θα μπορούμε να μιλάμε για ουσιαστική αναβάθμισή της.

Στεκόμαστε στα παραπάνω αυτονόητα με τη διάθεση του καλόπιστου κριτή και όχι του άπιστου Θωμά, παρότι είναι εύκολο να μετρήσουμε το κομπολόϊ των επιφυλάξεων. Βέβαια δεν είναι διόλου βέβαιο να πούμε πως η υπαρξιακή κρίση της Τρίπολης τελείωσε και πως από αύριο όλα θα επανέλθουν σε ρυθμούς περασμένης 5ετίας. Το τοπίο στην τοπική οικονομία παραμένει άνυδρο, εξαιρετικά απειλητικό για όλους και η στατιστική της ανεργίας κτυπά υψηλά νούμερα.

Παρόλα αυτά είναι ανάγκη να δοκιμάσουμε να γευτούμε τα θετικά στοιχεία του Αυγούστου, χωρίς τη μίζερη φραγή της δυστυχίας. Καλόπιστα και συναινετικά. Και η αισιοδοξία αυτή θα ενισχυθεί τα μάλα αν ακούσουμε για πρόοδο εργασιών σε καινούργιες μελέτες και έργα  που δεν μένουν στα τωρινά, τα οποία αναμφισβήτητα φέρουν τη σφραγίδα της δημαρχίας Κοτσιάνη,  αλλά προχωρούν κατά πολύ παραπέρα,  σε ορίζοντα επόμενης τετραετίας.

Με αυτήν την πρόκληση έχουμε να αναμετρηθούμε, έτσι κι αλλιώς. Είτε πιστέψουμε τις καλές ειδήσεις του Αυγούστου, είτε όχι, είτε πιστέψουμε ότι πλησιάζει το τέλος της κρίσης, είτε όχι, οι ίδιες προκλήσεις μας περιμένουν.

«Κοινός Λόγος»

Απόψε το βράδυ στο άλσος  του Αγιώργη τo «Θέατρο του Νέου Κόσμου» παρουσιάζει τον «Κοινό Λόγο» της Έλλης Παπαδημητρίου, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου. Πρόκειται για  το συνταρακτικό οδοιπορικό που διατρέχει την κρίσιμη περίοδο από τη Μικρασιατική Καταστροφή μέχρι τον Εμφύλιο. Το ταραχώδες παρελθόν του τόπου μας ιχνηλατείται μέσα από λαϊκές αφηγήσεις, ατομικούς σπαραγμούς και συλλογικές μνήμες αναδεικνύοντας το δραματικό παρόν. Οι γυναικείες μαρτυρίες κωδικοποιούνται θεατρικά, φωτίζοντας διαφορετικά την Ιστορία. Οι αφηγήσεις, η μουσική και τα τραγούδια μας μεταφέρουν ήχους και αισθήματα από έναν κόσμο που θυσιάστηκε στους εθνικισμούς του 20ού αιώνα. Παίζουν οι ηθοποιοί Λυδία Κονιόρδου, Ελένη Κοκκίδου, Μαρία Κατσανδρή, Ελένη Ουζουνίδου, Τάνια Παλαιολόγου.

Καταγγελίες για αδιαφάνεια

Με παρέμβασή της η Αριστερά Πελοποννήσου καταφέρεται κατά του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, για αδιαφάνεια καθώς «έχει αρνηθεί μέχρι σήμερα να απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα που υπέβαλε η Δημοκρατική Αριστερά Πελοποννήσου σε σχέση με στοιχεία για το διαγωνισμό για τη διαχείριση των οικιακών αποβλήτων».  Συνήγορος προς τούτο ο δήμαρχος Καλαμάτας ο οποίος ως Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου δηλώνει ότι «οι Δήμοι της περιφέρειάς μας δεν είχαν καμία ενημέρωση για τη διαγωνιστική διαδικασία, που κράτησε 19 μήνες, δεν κλήθηκαν ποτέ από την Περιφέρεια να εκφράσουν άποψη και δεν γνωρίζουν πόσο και πως θα πληρώσουν για τη διαχείριση των απορριμμάτων!!! Το πυροτέχνημα του κ. Περιφερειάρχη, ότι μετά το διαγωνισμό οι Δήμοι πρέπει να μειώσουν τα τέλη καθαριότητας είναι παντελώς έωλο και αστήρικτο, όσο αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα τα συγκεκριμένα στοιχεία του διαγωνισμού.»

Μας λείπει

Πέρασαν κιόλας δυο χρόνια από την ημέρα που έκλεισε τα μάτια του ο ιστορικός ηγέτης της ανανεωτικής Αριστεράς Λεωνίδας Κύρκος. Ό,τι κι αν πει κανείς για εκείνον θα είναι λίγο. Για το ήθος και το ανάστημά του, για την προσφορά του στη Δημοκρατία, για τους αγώνες του στο πολιτικό και κοινωνικό πεδίο, για τη συμβολή του στην ανανέωση του πολιτικού λόγου. Αλλά και για τα μικρά και μεγάλα λάθη του. Σήμερα που η χώρα έχει φτωχύνει και κοντύνει τόσο, είναι περισσότερο εμφανής η απουσία του. Πηγή: Matrix.gr

Έκθεση Τοπικών Προϊόντων

Ο Δήμος Τρίπολης στο πλαίσιο των προσπαθειών του για την προβολή και προώθηση των τοπικών προϊόντων, αλλά και την τουριστική προβολή της περιοχής, συμμετέχει με δικό του περίπτερο στην «3η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων Αιτωλοακαρνανίας », που θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 29 Αυγούστου έως και την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου στο χώρο του Λιμανιού Μεσολογγίου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν από τον εκπρόσωπο της Πρεσβείας της Ρωσίας κ. SERGEY NIKITIN και τον Πρόεδρο του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Χρήστο Δήμα.
Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά 19:30 – 24:00

Γιορτή της θάλασσας

Τιμώντας ο Τυρός την θαλασσινή του παράδοση διοργανώνει και φέτος, αύριο Παρασκευή 30 Αυγούστου την «γιορτή της Θάλασσας των Ναυτικών και των Ψαράδων», στο λιμάνι της κωμόπολης  με πολλούς ψαρομεζέδες, άφθονο κρασί και ζωντανή λαϊκή μουσική. Κατά τη διάρκεια της γιορτής θα γίνει αναφορά στην ναυτική παράδοση των κατοίκων του Τυρού, επιμνημόσυνη δέηση για τους χαμένους ναυτικούς και αλιείς του Τυρού ενώ θα τιμηθούν και οι απόμαχοι της θάλασσας.

Σχολεία, έτοιμα

Οι απαραίτητες εργασίες πραγματοποιούνται σε σχολικές μονάδες του δήμου  με σκοπό την 11η Σεπτεμβρίου, ημέρα που θα ανοίξουν τα σχολεία,  όλα να είναι έτοιμα. Αυτό ανακοίνωσε Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Τρίπολης, Ζαφείρης Μπισιούλης, διευκρινίζοντας ότι οι εργασίες αφορούν σε βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής, τοποθέτηση  προστατευτικών  κιγκλιδωμάτων  σε κάποιες  αίθουσες του 4ου Λυκείου ώστε να αποτραπεί η ανεπιθύμητη και παράνομη είσοδος εξωσχολικών ή και μαθητών που προβαίνουν σε καταλήψεις και βανδαλισμούς, βελτίωση σκεπής στο λύκειο Τεγέας, παρέμβαση  στα παράθυρα του 2ου Γυμνασίου – Λυκείου  για θερμομόνωση και ηχομόνωση κλπ. Τέλος ανακοίνωσε πως το 4ο Γυμνάσιο, πρώην Πειραματικό, θα λειτουργήσει στο νέο κτίριο που ανεγέρθηκε σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του δήμου . Όλα αυτά στο πνεύμα της σωστής λειτουργίας των σχολείων καθώς  η βελτίωση του σχολικού περιβάλλοντος αναβαθμίζει τη ποιότητα ζωής των μαθητών και των καθηγητών.

Χαμογελάτε

Φιλοσοφικές… σκέψεις
Η σκληρή δουλειά δε σκότωσε ποτέ κανέναν, αλλά γιατί να παίζουμε με την τύχη μας;
Μ’ αρέσει η δουλειά. Μ’ ενθουσιάζει. Μπορώ να κάθομαι επί ώρες και να την κοιτάω.
Ο άνθρωπος που χαμογελά όταν όλα πάνε στραβά έχει σκεφτεί κάποιον για να ρίξει το φταίξιμό του.
Το να κόψεις το τσιγάρο είναι το πιο εύκολο πράγμα. Εγώ το έχω κόψει τουλάχιστον 50 φορές.
Στη δημοκρατία το κάθε κόμμα αφιερώνει το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειάς του να αποδείξει ότι το άλλο δεν είναι ικανό να κυβερνήσει.  Και τα δυο το πετυχαίνουν να πείσουν ότι και  τα δυο έχουν δίκιο.
Λογική είναι η τέχνη να κάνεις λάθος με αυτοπεποίθηση.

One thought to “Νέα από Αρκαδία. Καλές ειδήσεις”

  1. Για ποιους ρυθμους περασμενης πενταετιας γραφει αυτος ο ασχετος ;;;

    Για την πεντ(ηκοντ)αετια που αντι να λυθει το προβλημα με τα σκουπιδια κοιταγανε ποιος θα πρωτοπαρει τη μιζα ;;;
    Για την αλλη πενταετια που ΘΑ ξεκιναγαν τα εργα στην πλ. Αρεως ;;;
    Για την πενταετια που τσιμεντωθηκε η πολη και εγινε το εκτρωμα που αντικρυζουμε σημερα ;;;
    Τωρα που τη καταστρεψατε τη πολη ειναι αργα για δακρυα !
    Το τσιμεντο ,πρασινο δεν γινεται …

    Και τα περι ελεγχου της νομιμοτητας των καταστηματων ειναι πολυ διασκεδαστικα !
    Το αλλο με τον Τοτο το ακουσατε ;;;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *