Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά. Ανοικτή επιστολή. Η εποχή του «λαϊκισμού» έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Πειραιάς,  28-8-2013

ιατρικός σύλλογος πειραιά 25-11-11Α Ν Ο Ι Χ Τ Η    Ε Π Ι Σ Τ Ο Λ Η

 

Για πολλοστή φορά επαναλαμβάνουμε ότι το Ιατρικό Σώμα και κατ΄ επέκταση ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά δεν καλύπτει κανένα ιατρό,  ο οποίος αποδεδειγμένα δεν λειτουργεί βάσει της Ιατρικής Νομοθεσίας-Δεοντολογίας και των κανόνων που διεθνώς διέπουν την άσκηση της Ιατρικής.

 

Το μπαράζ της στοχοποίησης των ιατρών μέσω μεμονωμένων-ανώνυμων-γενικόλογων καταγγελιών για υπερσυνταγογράφηση,  πληθώρα αναγραφής ιατρικών εξετάσεων κ.α.  δεν είμαστε πλέον διατεθειμένοι να το ανεχθούμε και αυτό θα το στηρίξουμε με κάθε νομική οδό.  Ακόμα περιμένουμε τη δημοσίευση των στοιχείων των ιατρών που έχουν παραβεί τους νόμους και τους κανόνες της άσκησης της Ιατρικής για ίδιον όφελος.

 

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι το Ιατρικό Σώμα στοχοποιείται και «χτυπιέται»,  γιατί οι ιατροί αντιστέκονται στη μείωση του πήχη την ασφαλή και ενδεδειγμένη περίθαλψη των πολιτών  (και αυτό θα συνεχίσουμε να το πράττουμε).  Καλούμε δε τις εφημερίδες και τους συντάκτες που χρησιμοποιούν τίτλους όπως  «σάλος για το σκάνδαλο της λευκής μπλούζας»,  «πάρτι διαρκείας στον ΕΟΠΥΥ με τις συνταγές»  και άλλους παρεμφερείς,  να σταματήσουν να τους αναγράφουν,  διότι στοχοποιούν-διαπομπεύουν όλο τον Ιατρικό Κόσμο.  Αν θέλουν να τους αναγράφουν,  θα γράφουν ονόματα ιατρών για  αποδεδειγμένες πράξεις τους.

 

Η τακτική «πετάω λάσπη» για να ακολουθήσει θέσπιση μέτρων δεν γίνεται αποδεκτή.  Και εν ολίγοις,  όταν ένας καθηγητής πιάσει τον μαθητή να αντιγράφει,  δεν το διαλαλεί πρώτα σε όλο το σχολείο και μετά του παίρνει το γραπτό,  αλλά μόνο εφόσον πιστοποιηθεί ότι ο μαθητής αντέγραφε, τότε του μηδενίζει το γραπτό.

 

Ως εκ τούτου πριν διασύρουμε στον Ελληνικό Λαό και στα ΜΜΕ τους ιατρούς ως απατεώνες-επίορκους κλπ.,  ας τους ελέγξουμε πρώτα ανά περίπτωση και μετά να τους αναπέμψουμε στα αρμόδια εκ της Πολιτείας όργανα,  που είναι ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και οι κατά τόπους Ιατρικοί Σύλλογοι,  για την εφαρμογή πειθαρχικών ποινών.

 

  • Εάν υπάρχει πάρτι διαρκείας στον ΕΟΠΥΥ,  το διοργάνωσαν αυτοί που το άφησαν να γίνει διαρκείας
  • που δεν επιβάλουν το κανένα φάρμακο χωρίς ιατρική συνταγή
  • που δεν επιβάλουν το πλαφόν στις εργαστηριακές εξετάσεις 
  • που κατήργησαν τη θεώρηση εξετάσεων κάτω των 150 ευρώ
  • που με τα κενά στο παρόν σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης,  χωρίς την παρουσία του ασθενούς – αρκεί να έχει περάσει 1 φορά ένας ασθενής από έναν φορέα υγείας,  μπορεί να του συνταγογραφηθεί  οποιαδήποτε εξέταση ή φάρμακο

Προς όλους ανακοινώνουμε ότι τα ανωτέρω που μας θίγουν απαιτούμε να ανακληθούν άμεσα και να εφαρμοστούν οι προτάσεις μας,  εάν όντως επιθυμούν να προστατεύσουν τόσο τους πολίτες,  όσο και την οικονομία.

 

Το Ιατρικό Σώμα αρνείται να γίνει η «Ιφιγένεια» για να καλυφθεί ο πραγματικός λόγος,  που είναι η υποβάθμιση της Υγείας των πολιτών.

 

Η εποχή του «λαϊκισμού» έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

 

 

 

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *