Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων 13-9-11

“Ε”: “Απολύσεις αμέσως με 6 κριτήρια”.

Σε εργασιακή εφεδρεία κατά σειρά προτεραιότητας όσοι: Θεμελίωσαν συνταξιοδοτικό δικαίωμα • Βρίσκονται πολύ κοντά στη σύνταξη • Είναι «χαμηλών προσόντων» • Υπάλληλοι γενικών καθηκόντων • Υπάλληλοι διοικητικής μέριμνας • Υπάλληλοι γραμματειακής υποστήριξης

“Με διαδικασίες-εξπρές θα γίνει η επιλογή των περίπου 30.000 εργαζομένων που θα τεθούν σε εργασιακή εφεδρεία (προθάλαμο απόλυσης), ξεκινώντας από 151 φορείς του Δημοσίου. Οι φορείς έχουν διορία μέχρι 26 Σεπτεμβρίου να στείλουν τη λίστα με το πλεονάζον προσωπικό 10%. Δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, είναι σε συντάξιμη ηλικία και είναι υποχρεωτικής ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα δουν πρώτοι την πόρτα εξόδου. Ακολουθούν εργαζόμενοι γενικών διοικητικών καθηκόντων σε τμήματα διοικητικής μέριμνας και γραμματειακής υποστήριξης. Ως τα μέσα Νοεμβρίου θα περάσουν από αξιολόγηση μέσω ΑΣΕΠ και οι εργαζόμενοι των φορέων που θα απομείνουν με πάνω από 100 υπαλλήλους.

Η ΑΥΓΗ: “Ως εδώ!”.

“Ανίκανη, βάναυση, επικίνδυνη η κυβέρνηση, απειλεί να συμπαρασύρει στην κατρακύλα της την κοινωνία. Μόνη λύση: Ανατροπή του Μνημονίου και πολιτική διέξοδος προς τα αριστερά. Πλήθος και πάθος στα συλλαλητήρια που πολιόρκησαν τον πανικόβλητο πρωθυπουργό στη ΔΕΘ”.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Βράζει και το ΠΑΣΟΚ για τα νέα χαράτσια!…”.

“«Σοκ» και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν τα νέα «χαράτσια», που με προχειρότητα κι ελαφρά τη καρδία η κυβέρνηση αποφάσισε κι ανακοίνωσε από τη Θεσσαλονίκη, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να «καλοπιάσει» την Τρόικα για την 6η δόση του δανείου, που εξαιτίας λαθεμένων χειρισμών της βρέθηκε ξαφνικά στον αέρα”.

ΑΥΡΙΑΝΗ: “Προεξοφλούν τη χρεωκοπία της Ελλάδας Γερμανοί, Αμερικανοί και οι αγορές”.

“Την πλήρη υποστήριξή της στη θέση του Γερμανού υπουργού Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ, πως πιθανή ελληνική χρεωκοπία δεν θα έπρεπε να θεωρείται «ταμπού», έδωσε χθες η Ανγκελα Μέρκελ, λέγοντας πως ο υπουργός -και επικεφαλής των συγκυβερνώντων Φιλελευθέρων- εξέφρασε την άποψη του Βερολίνου”.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Ακίνητα ληστεία!”.

“Με αποφάσεις στο… γόνατο ο Βενιζέλος προσπαθεί να μαζέψει 4 δισ. ευρώ! Γκρίζες ζώνες οι κοινόχρηστοι χώροι και τα ξενοίκιαστα διαμερίσματα. Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός έριξε τη βόμβα (από τη Θεσσαλονίκη) για το χαράτσι, αλλά δεν έχει δώσει ακόμα διευκρινίσεις που αφορούν τον κόσμο που θα το πληρώσει”.

ΕΘΝΟΣ: “Μαύρη λίστα με 151 φορείς σε εφεδρεία”.

“Σε 3.500 υπολογίζονται οι απασχολούμενοι σε 151 φορείς του Δημοσίου που τις επόμενες δύο εβδομάδες θα τεθούν σε εργασιακή εφεδρεία. Ακολουθεί δεύτερη φάση για τη διεύρυνση της μαύρης λίστας”.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: “Τι είπε και τι έγραψε… Ο Γέροντας Παΐσιος για το 666 καιτ ον Αντίχριστο!”.

“Ο Γίγαντας του σύγχρονου Ελληνισμού μας προειδοποίησε ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΟ 1987 για: την παγίδα της περιβόητης «κάρτας του πολίτη»!, το «Θηρίο των Βρυξελλών» και πώς θα καταδυναστεύει τους λαούς…, την πλάνη των δήθεν «γνωστικών»!…, τα σατανικά σχέδια του Αντίχριστου!”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Σε εφεδρεία εδώ και τώρα 4.000 δημόσιοι υπάλληλοι”.

“Με εγκύκλιο ο Βενιζέλος καλεί τους διοικητές να επιλέξουν το 10% του προσωπικού ως πλεονάζον στέλνοντάς το στον προθάλαμο της απόλυσης. Οσοι μείνουν θα αξιολογηθούν από ιδιώτες συμβούλους για τη δεύτερη «φουρνιά» της εφεδρείας. Διαδικασία-εξπρές με προεδρικά διατάγματα”.

ΕΣΤΙΑ: “Μας οδηγούν στην χρεωκοπία. Το ΠΑΣΟΚ επιμένει στην ολέθρια πολιτική του”.

“Ακόμη και την υστάτη αυτή ώρα, που δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια και η χρεωκοπία είναι επί θύραις, η Κυβέρνησις συνεχίζει την πολιτική της καταστροφής. Η πολιτική αυτή οδηγεί μαθηματικώς στην χρεωκοπία”.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: “Τακτοποιούν αυθαίρετα και σε προστατευόμενες ζώνες”.

“Με διάταξη που προστέθηκε την τελευταία στιγμή, λίγο πριν ολοκληρωθεί η ψήφιση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος επιτρέπει τη νομιμοποίηση κτισμάτων που έχουν ανεγερθεί παράνομα εντός των ορίων προστατευόμενων περιοχών”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Βήματα προς την εφεδρεία”.

“Υπό την ασφυκτική πίεση της τρόικας η κυβέρνηση προωθεί άμεσα τον θεσμό της εργασιακής εφεδρείας που αποτελεί προθάλαμο αποχώρησης εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα”.

Η ΝΙΚΗ: “Ποιοί εξαιρούνται από το ενιαίο μισθολόγιο”.

“Εκτός ενιαίου μισθολογίου θα βρεθούν οι δικαστικοί, οι εργαζόμενοι στις Ενοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας καθώς και οι γιατροί του ΕΣΥ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης και θα έχουν αυτόνομα μισθολόγια”.

Ο ΛΟΓΟΣ: “Βάζουν λουκέτο και στα οικογενειακά ταμεία”.

“Τα νέα μέτρα που εξαγγέλθηκαν από την κυβέρνηση, τα οποία ως αυτοεκπληρούμενος χρησμός της Κασσάνδρας, δεν πρόκειται να είναι τα τελευταία, είναι εξίσου άδικα, αναποτελεσματικά και αδιέξοδα, θα μεγαλώσουν το οικονομικό τέλμα και θα οδηγήσουν σε νεο-μεγαλύτερο- γύρο λουκέτων»”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Οργανωμένη άρνηση πληρωμής στο νέο φοροχαράτσι”.

“Η κυβέρνηση επιταχύνει τη λεηλασία του λαού με το νέο φοροχαράτσι για να διασφαλιστούν η συνοχή της Ευρωζώνης και τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Είναι ώρα να οργανωθεί μαζική αντίθεση και αντίσταση με κάθε τρόπο, οργανωμένα, μαζικά με τα σωματεία μας να επιστρέψουμε μαζικά τα εντάλματα πληρωμής, απαιτώντας την κατάργησή τους”.

ΤΑ ΝΕΑ: “Η «σφαγή» των εφέδρων στο Δημόσιο”.

“Το γολγοθά της εργασιακής εφεδρείας θα κληθούν να ανεβούν τις αμέσως επόμενες ημέρες τουλάχιστον 3.000 εργαζόμενοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ενώ πολύ σύντομα αρχίζει η ίδια πορεία για άλλους 20.000 υπαλλήλους σε εισηγμένες ΔΕΚΟ”.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: “Τι σχεδιάζουν στο Βερολίνο”.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: “Δύο γραμμές στην Ευρώπη για το ζήτημα της Ελλάδας”.

“Νευρική κρίση επικρατεί στην Ευρώπη για το θέμα της Ελλάδας. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι προσπαθούν να καθησυχάσουν τις αγορές χαιρετίζοντας τα μέτρα της κυβέρνησης -αναμένοντας φυσικά τις εκτιμήσεις της τρόικας-, όμως το Βερολίνο και οι σύμμαχοί του συνεχίζουν να απειλούν για την παροχή της 6ης δόσης και να καλλιεργούν φήμες περί ενδεχόμενης πτώχευσης της Ελλάδας…”.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “Υποπτα παιχνίδια κατά της χώρας. Η φημολογία για χρεοκοπία βυθίζει τις αγορές”.

“Φρένο» στα σενάρια περί ελληνικής χρεοκοπίας (πιθανώς και με έξοδο από το ευρώ), που διακινούν κυβερνητικοί κύκλοι της Γερμανίας (και όχι μόνο) επιχείρησαν χθες να βάλουν η Κομισιόν, το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα”.

ΚΕΡΔΟΣ: “Λεφτά έως τον Οκτώβριο”.

“Σε πραγματικό φιλί ζωής για την ελληνική οικονομία αναδεικνύεται η εκταμίευση της έκτης δόσης, καθώς τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας βρίσκονται σε οριακό σημείο και επαρκούν μόλις μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου”.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Πλήθος γκρίζων σεναρίων σε βαρύ κλίμα δυσπιστίας”.

‘Ενώ εντείνονται οι πιέσεις από την Ευρώπη προς την κυβέρνηση να υλοποιήσει τα μέτρα που έχει υποσχεθεί στην τρόικα προκειμένου να λάβει την 6η δόση, αναπαράγονται παράλληλα και τα σενάρια περί πιθανής πτώχευσης της χώρας, με συνέπεια να προκαλείται μεγάλη αναστάτωση στις εγχώριες και διεθνείς αγορές”.

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=309144

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *