Νέα από Αρκαδία. Ποια Αριστερά;

ARKADIA18-150x1501Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η τοποθέτηση της Αριστεράς και ιδίως του  κ. Λαφαζάνη στην προ ημερών επιχείρηση της αστυνομίας δια της οποίας έληξε μια τρακονταετής κατάληψη χώρων του Πολυτεχνείου. «Δεν ήξερα ότι η αστυνομία μπορεί να λειτουργεί και ως κλέφτης σε αυτή τη χώρα. Να πηγαίνει χαράματα το πρωί και να εισβάλλει στο Πολυτεχνείο», είπε.

Οι παραπάνω θέσεις αποτελούν μια ακόμη ελληνική ιδιαιτερότητα του πώς αντιλαμβάνονται την Αριστερά διάφοροι, που δηλώνουν εκφραστές της ή οπαδοί της στη χώρα μας. Και βολεύει ιδιαίτερα να τη επικαλούνται κάποιοι που μετέχουν στο δημόσιο διάλογο, αλλά αυτά που λένε έχουν ελάχιστη με την Αριστερά.

Γιατί πραγματικά αριστερός είναι ο πολίτης που μάχεται για προτεραιότητα της κοινωνίας των πολιτών, όχι της απρόσωπης οικονομίας της αγοράς. Για κράτος πρόνοιας και κράτος δικαίου. Για να είναι κοινωνικά αγαθά το νερό, ο ηλεκτρισμός, οι συγκοινωνίες, οι επικοινωνίες, η παιδεία, η συνεχιζόμενη εκπαίδευση, η παροχή υπηρεσιών από το κράτος στον πολίτη.
Πραγματικός αριστερός είναι όποιος απαιτεί αξιοκρατία, θεσμούς κριτικού ελέγχου της ποιότητας,. Όποιος μάχεται για να λειτουργούν πειθαρχικά συμβούλια, επιθεωρητές, ελεγκτές, που να προστατεύουν τον φτωχό και αδύναμο από την αυθαιρεσία, τον δεσποτισμό και τη ραστώνη του κρατικού υπαλλήλου. Πραγματικός αριστερός είναι όποιος διεκδικεί σχολεία αριστούχων, δηλαδή ίσες ευκαιρίες κοινωνικής ανάδειξης για φτωχούς και πλούσιους. Όποιος απαιτεί κάθαρση των πανεπιστημίων από την κομματική ευνοιοκρατία.

Η πραγματική Αριστερά δέχεται τον στρατηγικό παρεμβατισμό του κράτους, υπερασπίζεται το δικαίωμα στην εργασία, σέβεται τα δικαιώματα των εργαζομένων, εξασφαλίζει ισονομία, αξιοκρατία και ίσες ευκαιρίες, υπερασπίζεται το κοινωνικό κράτος, φροντίζει για τις ασθενέστερες τάξεις, αλλά δεν αγκαλιάζει κάθε παράλογο αίτημα, ούτε υπόσχεται τα πάντα στους πάντες ανεύθυνα και ανέξοδα

Δυστυχώς,  τίποτε από τα παραπάνω δεν εκφράζει η ελληνική Αριστερά. Η οποία  έγινε στις μέρες μας πρακτική των καταλήψεων, απεργιών, κοινωνικού κόστους, γκαστερικών εκβιασμών, απροκάλυπτης αλαζονικής άρνησης  των κανόνων του κοινοβουλευτισμού. Στα πανεπιστήμια, στα σχολειά σε κάθε έκφανσης οργανωμένου πολιτιστικού βίου και πληροφόρησης η Αριστερά έχει επιβάλλει αδυσώπητη τρομοκρατία των μετριοτήτων που κάνουν καριέρα ως αντάλλαγμα της κομματικής υποταγής.

Που είναι η Αριστερά λοιπόν; Εδώ είναι. Αλλά παπαγαλίζει τις δικές της ευκολίες, θρηνεί ακόμη τον υπαρκτό σοσιαλισμό και δεν έχει καμιά καινούργια πρόταση για τον κόσμο. Δυστυχώς.

 

 

Εις μνήμην

Μια μοναδική μουσική βραδιά έζησαν όσοι παραβρέθηκαν την Κυριακή το βράδυ στην εκδήλωση «τιμής και μνήμης στον πολιτικό μηχανικό και πιανίστα Νικόλα Γιαβρούμη», στο θέατρο του Αγιώργη, με διοργανωτές την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Τρίπολης και το Αττικό Ωδείο Τρίπολης. Στην εκδήλωση περίσσεψαν η συγκίνηση και οι αναμνήσεις, 15 χρόνια μετά την απώλεια του ανθρώπου που οραματίστηκε και προχώρησε από κοινού στη δημιουργία του πετρόκτιστου αυτού θεάτρου   με τον τότε δήμαρχο της πόλης Δημοσθένη Σωτηρόπουλο. Το παρόν έδωσαν  πάμπολλοι φίλοι και μαθητές του ωδείου, που κατέκλυσαν το χώρο του θεάτρου, τελώντας ένα πνευματικό μνημόσυνο και αποτίοντας φόρο τιμής στον άνθρωπο που κατά το Γιώργο Κατραλή  «άφησε εποχή μεταδίδοντας ξεχασμένες αξίες, δίδαξε μακρινές μουσικές, λίκνισε την ψυχή του σ’ ό,τι επέλεξε και ερωτεύθηκε παράφορα τη δύναμη της γνώσης».

Πρωθυπουργικά

Στο Ναύπλιο, πατρίδα της συζύγου του, βρέθηκε ο πρωθυπουργός από την περασμένη Πέμπτη για χαλάρωση και ξεκούραση. Μάλιστα την Παρασκευή το βράδυ, όπως διαβάζουμε στα parapolitioka.gr « η συνέχεια είχε άρωμα Αρκαδίας, αφού μεταξύ άλλων ήπιε ποτό σε γνωστό νεανικό στέκι της πόλης με τον εδώ και χρόνια πολιτικό του φίλο και υποψήφιο στις τελευταίες εκλογές στην Αρκαδία Κώστα Βλάσση. Η παρέα ήταν μεγάλη και όπως μας μετέφερε άνθρωπος του parapolitika.gr , εκτός από τον νεαρό πανεπιστημιακό, υπήρχε έντονο το αρκαδικό χρώμα».

Παλαιοντολογικά ευρήματα

Ο Σύλλογος Ισιωματαίων Καρυών ο «’Αγιος Δημήτριος» διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με  τίτλο «Ζωντανεύοντας τα Παλαιοντολογικά Ευρήματα».

Σκοπός είναι η γνωριμία των παιδιών με τον κόσμο της παλαιοντολογίας και η εξοικείωση με τα απολιθώματα. Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στο Ίσιωμα Καρυών, στον Ενημερωτικό Σταθμό της ερευνητικής Ομάδας του  Πανεπιστημίου Αθηνών, την 31η  Αυγούστου 2013, στις 6.00 μμ.

Μουσική εκδήλωση

Την Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2013, ώρα 21:00 στην κεντρική  πλατεία, του  Αστρους, θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τους Βασίλη Λέκκα και Μαρία Σουλτάτου  δύο κορυφαίους ερμηνευτές  και  υποστηρικτές του ελληνικού τραγουδιού. Στόχος η μετάδοση του οικουμενικού ρόλου του λόγου και της ελληνικής μουσικής, όπως τον διδάχθηκαν μέσα από τις κορυφαίες συνεργασίες τους με συνθέτες και ποιητές που πλάθουν τη νεότερη μυθολογία του τόπου μας…..
Η εκδήλωση πραγματοποιείται από το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου (ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Β.Κ.) και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Μονή Προδρόμου

Την 6η Σεπτεμβρίου 2013 πανηγυρίζει με κάθε μεγαλοπρέπεια το μοναστήρι του Προδρόμου στο Καστρί Κυνουρίας την Ανάμνηση του «εν Χώναις Θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ», κατά το    ακόλουθο        πρόγραμμα: Την Πέμπτη  5η Σεπτεμβρίου 2013, στις 6.30 μ.μ. θα ψαλή Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτη  Μαντινείας      και   Κυνουρίας        κ.  Αλεξάνδρου.  Εν συνεχεία θα τελεσθεί  Ιερά Αγρυπνία.

Δεν εορτάζει

Από την Μητρόπολη Μαντινείας ανακοινώνεται πως την 30ην Αυγούστου, εορτή του Αγίου Αλεξάνδρου κατά την οποία εορτάζει ο Μητροπολίτης κ. Αλέξανδρος , αυτός δεν θα εορτάσει στην Τρίπολη,  λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας. Την παραμονή της εορτής θα τελέσει εσπερινό στον Ιερό ναό του Αγίου Αλεξάνδρου, Κάτω Ασέας και την επομένη θεία λειτουργία στον ενοριακό ναό του χωριού του, στο Πάπαρι Μαντινείας.

Χαμογελάτε

Φιλοσοφικές … σκέψεις

Η διαφορά μεταξύ ιδιοφυΐας και βλακείας είναι ότι η ιδιοφυΐα έχει όρια.

Φυσικά και υπάρχει πολλή γνώση στα πανεπιστήμια. Οι πρωτοετείς φέρνουν λίγη, οι τελειόφοιτοι δεν παίρνουν πολλή κι έτσι η γνώση συσσωρεύεται.
Ο καλύτερος τρόπος για να κρατάς το λόγο σου είναι να μην τον δίνεις.
Μην κρατάς αρνητική στάση λέγοντας: “Δε θα επιτύχω, δε θα επιτύχω..” Προτιμότερη είναι η θετική στάση: “Θα αποτύχω, θα αποτύχω.”
Όσο απλό είναι να περιπλέξεις τα πράγματα, τόσο περίπλοκο είναι να τα απλοποιήσεις.
Αρχιτεκτονική είναι η τέχνη να χαραμίζεις χώρο.
Όταν ένας άντρας ανοίγει την πόρτα του αυτοκινήτου στην σύζυγό του, δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: ή είναι καινούρια σύζυγος ή είναι καινούριο το αυτοκίνητο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *