Γεωργιάδης.«Εγώ εδώ εκπροσωπώ τον ιδιωτικό τομέα». Η αθεράπευτη νόσος της δημόσιας Υγείας.

γεωργιαδης«Ντροπή σας. Επρεπε να σας απολύσουμε για να καταλάβετε τι εστί βερίκοκο» είπε ο υπουργός Υγείας (!) Αδωνις Γεωργιάδης στην αντιπρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων της Πολυκλινικής Αθηνών Χριστίνα Ράπτη σε πρωινή εκπομπή του Mega. Αφορμή της ατάκας που αρμόζει σε συνοικιακό, καφενόβιο τσαμπουκά και όχι σε πολιτικό ήταν η σύγκρουση για την αλλαγή του «χαρακτήρα» του νοσοκομείου – με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται τούτη η ομιχλώδης διατύπωση.

Πέρα από την ευθεία προσβολή και απειλή στους εργαζομένους στον κλάδο της Υγείας, ο κ. Γεωργιάδης εν τη ρύμη του λόγου του ξεστόμισε κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία: «Εγώ εδώ εκπροσωπώ τον ιδιωτικό τομέα». Αυτό, αν και πέρασε ασχολίαστο και ίσως απαρατήρητο, είναι ενδεικτικό της νοσηρής νοοτροπίας μιας μερίδας της πολιτικής τάξης, η οποία δεν αισθάνεται ότι εκπροσωπεί το σύνολο του λαού, αλλά της κοινωνικής τάξης ή της συντεχνίας από την οποία προέρχεται.

 

Επιπλέον, το ναπολεόντειο ύφος του υπουργού είναι κωμικά αταίριαστο με την οικτρή εικόνα που παρουσιάζει σήμερα ο κλάδος της δημόσιας παρεχόμενης υγείας. Σχετικά υπενθυμίζεται το κύριο θέμα της εφημερίδας μας, που τιτλοφορείτο: «Διπλάσια η τιμή των φαρμάκων». Εκεί αναλυόταν πώς ο κ. Γεωργιάδης καταργεί ξαφνικά την κατά 50% συμμετοχή του ΕΟΠΥΥ προς όφελος των γενοσήμων.

 

Οπως σημείωσε η «δημοκρατία», ο άνθρωπος που ορίστηκε από την κυβέρνηση να υπηρετεί το ιερό δικαίωμα των Ελλήνων στην υγεία «βάφτισε την ανάγκη χιλιάδων ασθενών να προμηθεύονται συγκεκριμένα (κατάλληλα για τη θεραπεία τους) φάρμακα “προσωπική επιλογή” που στο εξής θα πρέπει να πληρώνουν».

 

Η πάση θυσία προώθηση των γενοσήμων, οι τραγικές ελλείψεις υλικών, κλινών και προσωπικού στα νοσοκομεία, η δαιμονοποίηση γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού από τους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς που εξυπηρέτησαν την επιβολή των μνημονίων και η συμπεριφορά του υπουργού δημιουργούν ένα ζοφερό κλίμα στην κοινωνία.

 

Η ύπαρξη ενός κράτους δεν βασίζεται στην οικονομική αφαίμαξη των πολιτών του αλλά στην υγεία κι εδώ αυτό το αγαθό τείνει να εκλείψει…

http://www.dimokratianews.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *