Έτοιμες οι λίστες διαθεσιμότητας στο υπ.Υγείας! Πότε φεύγουν οι εργαζόμενοι

black listΌλα είναι έτοιμα στο υπουργείο Υγείας για να δοθεί το πράσινο φως και οι εργαζόμενοι που βρίσκονται στη «μαύρη λίστα» να μπουν σε καθεστώς κινητικότητας. 

Σύμφωνα με το σχεδιασμό μάλιστα σήμερα το ειδικό τριμελές υπηρεσιακό συμβούλιο του υπουργείου Υγείας αναμένεται να προχωρήσει στην έκδοση του τελικού πίνακα διαθεσιμότητας καθώς και στις  ατομικές διαπιστωτικές  πράξεις θέσης. Ωστόσο δεν αποκλείεται να υπάρξουν μικροκαθυστερήσεις για γραφειοκρατικούς λόγους όπως επεσήμανε και ο υπουργός Υγείας.
Πάντως μέχρι το τέλος του μήνα, θα ξεκινήσει η αξιολόγησή των εργαζομένων που θα αναγκαστούν να αλλάξουν συνθήκες εργασίας.  Την αξιολόγηση θα πραγματοποιήσει τριμελές ειδικό υπηρεσιακό Συµβούλιο το οποίο θα αποτελείται από δυο στελέχη του υπουργείου Υγείας και ένα από το ΑΣΕΠ.
Η επιτροπή θα αξιολογήσει έναν προς έναν όλους τους εργαζόμενους με βάση τις σπουδές τους, τα πτυχία που διαθέτουν, τα μεταπτυχιακά, την προϋπηρεσία τους αλλά και την οικογενειακή τους κατάσταση.
Στη συνέχεια με βάση τη μοριοδότηση που θα λάβει ο καθένας ξεχωριστά θα μετακινηθεί και στο αντίστοιχο νοσοκομείο. Βασικό κριτήριο για το νοσοκομείο που θα μεταφερθούν οι περισσότεροι εργαζόμενοι θα είναι οι ελλείψεις προσωπικού καθώς ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει στα χέρια του εδώ και καιρό έναν «υγειονομικό χάρτη» με όλα τα κενά στο ΕΣΥ.
Οι μέχρι τώρα διαβεβαιώσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας ανέφεραν ότι έως τα μέσα Σεπτεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί και η διαδικασία «μετεγκατάστασης» των υπό κινητικότητα εργαζομένων, αλλά όλα δείχνουν ότι τα γραφειοκρατικά προσκόμματα δε θα ξεπεραστούν τόσο εύκολα.
Ταυτόχρονα και οι αντιδράσεις των εργαζομένων φαίνεται ότι προκαλούν πονοκεφάλους στην κυβέρνηση η οποία επιχειρεί με κάθε τρόπο η «επιχείρηση κινητικότητα» να περάσει όσο το δυνατόν πιο ήπια.
Άλλωστε οι αλλαγές που θα υποστεί το επόμενο διάστημα το ΕΣΥ και με τις παροτρύνσεις της τρόικας θα είναι πολύ περισσότερες και πολύ πιο σκληρές τόσο για το προσωπικό όσο και για τους ασθενείς.
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
http://iatropedia.gr/articles/read/4815

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *