4ωρη στάση εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία την Παρασκευή

απεργιαΚλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, αντιδρώντας στο μέτρο της κινητικότητας, κάνοντας λόγο για απολύσεις και κλείσιμο νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας, Άδ. Γεωργιάδης επαναλαμβάνει, σε όλους τους τόνους, ότι δεν πρόκειται να απολυθεί κανένας από τους εργαζόμενους που μπαίνουν σε διαθεσιμότητα.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έχει προκηρύξει, για την Παρασκευή, τετράωρη παναττική στάση εργασίας, από 11πμ. έως 3μμ., και συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι, έξω από το υπουργείο Υγείας.

Την κινητοποίηση των εργαζομένων στηρίζει, με απόφασή της, η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), που κάνει λόγο για πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων στο ΕΣΥ μέσω της κινητικότητας, η οποία, όπως υποστηρίζει, θα οδηγήσει σε χιλιάδες απολύσεις.

«Είναι εγκληματικό να διαλύονται νοσοκομεία και εκατοντάδες κλινικές του ΕΣΥ, όταν η προσέλευση ασθενών στο δημόσιο σύστημα υγείας υπερβαίνει το 40%, όταν είναι κλειστά 170 κρεβάτια ΜΕΘ (Μονάδα Εντατικής Θεραπείας) και κινδυνεύουν κάθε μέρα 40 διασωληνωμένοι ασθενείς που μένουν εκτός Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας, όταν η αναμονή στα επείγοντα ξεπερνά πολλές φορές τις οκτώ ώρες και όταν το ραντεβού σε Τακτικά Ιατρεία του ΕΣΥ ξεπερνά, σε ορισμένες περιπτώσεις και τον ένα χρόνο» δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Δημήτρης Βαρνάβας.

Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, θα συνεδριάσουν τα όργανα της ΠΟΕΔΗΝ και της ΟΕΝΓΕ προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο συνέχισης των κινητοποιήσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *