Νέα από Αρκαδία. Ο νέος διοικητής

ARKADIA18-150x1501Ανακοινώθηκαν προ ημερών, μετά από πολύμηνη κύηση, τα ονόματα των νέων διοικητών των κρατικών νοσοκομείων. Μεταξύ αυτών και του Παναρκαδικού νοσοκομείου. Μια πρώτη αξιολόγηση πιστοποιεί πως δεν πρόκειται, τουλάχιστον, για αποτυχημένους πολιτευτές ή αυλικούς των κυβερνώντων κομμάτων. Μια τακτική που ίσχυε μέχρι πρό τινος και εξαθλίωνε όχι μόνο τη διοίκηση αλλά και διοικούντες και πολίτες. Επρόκειτο, όπως και στο παρελθόν έχουμε αναφέρει για την πιο αισχρή μορφή πελατειακής διαχείρισης κρατικών πόρων και εξουσίας και για τον παρασιτισμό της πολιτικής τάξης επί του κοινωνικού σώματος, ρικνού πλέον, χωρίς σάρκα και χωρίς αίμα. Εν προκειμένω, από ότι φαίνεται έχουμε να κάνουμε με άτομα, γνώστες του αντικειμένου, παρότι τα περισσότερα φέρουν κομματική σφραγίδα, διαθέτουν όμως πείρα και ανάλογα προσόντα, για να μπορέσουν να βάλουν τάξη στα νοσοκομεία, και όχι να «τα βρουν» με τους συνδικαλιστές, πεπατημένη που ακολουθείτο πιστά μέχρι τούδε.

 

Το βιογραφικό του νέου διοικητή του Παναρκαδικού νοσοκομείου κ. Χρόνη, αλλά και η φήμη που τον συνοδεύει, μιλά για Αρκάδα την καταγωγή, με σημαντική πείρα από διαχείριση οικονομικών στα νοσοκομεία, καθώς έχει περάσει από το Απολλώνιο Νοσοκομείο και έχει από οικονομικό πόστο ιδιωτικού θεραπευτηρίου, στοιχεία που τον κάνουν αποδεκτό από την τοπική κοινωνία.

 

Ας έχει, όμως, υπόψη του ο κ. Χρόνης, ότι ο λαός έχει δείξει αξιοθαύμαστη αντοχή κατά την τριετή ύφεση. Και με ανάλογη προσαρμοστικότητα πασχίζει να σταθεί όρθιος στα νέα δυσμενή δεδομένα, κάθε μέρα, κάθε ώρα. Αυτό που περιμένει ο Αρκάς από τον ίδιο, σε αυτή την κρίσιμη οικονομική συγκυρία, είναι ο εξορθολογισμός των οικονομικών του ιδρύματος και η λελογισμένη διαχείριση των όποιων πόρων τούτο διαθέτει. Πάνω από όλα όμως απαιτεί διαφάνεια σε όλα, κάτι που μερικοί προκάτοχοί του, ουδέποτε εφάρμοσαν, με αποτέλεσμα να έχει επιληφθεί ο εισαγγελικός λειτουργός για τα περαιτέρω. Δεν είναι τα λεφτά που δεν υπάρχουν, είναι τουλάχιστον η αξιοπρέπεια. Δηλαδή, αξιοκρατία, δικαιοσύνη, αποτελεσματικότητα, αυτοσεβασμός εντέλει, που αναδεικνύουν έναν άξιο γι αυτό το πόστο.

 

 

 

 

 

 

 

Ολυμπιακή φλόγα

 

Για μια ακόμη φορά η Ολυμπιακή φλόγα, η αφή της οποίας θα γίνει στην Αρχαία Ολυμπία και προορίζεται για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν στο Σότσι της Ρωσίας τον επόμενο χρόνο, θα περάσει από την Τρίπολη την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013. Το γεγονός θα συμπέσει, σύμφωνα με δηλώσεις του αρμόδιου αντιδήμαρχου κ. Κουκάκη, με τις εορταστικές εκδηλώσεις για την Αλωση της Τριπολιτσάς και η ευκαιρία που παρουσιάζεται για την πόλη, λόγω της ευρύτερης δημοσιότητας που θα υπάρξει, είναι σημαντική για την προβολή της.

 

Γυρίσματα ταινίας

 

Έντονες είναι οι φήμες που θέλουν να γυρίζεται και τρίτη ταινία Sex and the City και αυτή τη φορά τα γυρίσματα θα γίνουν στην Ελλάδα, είτε το Σεπτέμβριο του 2014, είτε το Μάιο του 2015 και μάλιστα στο Costa Navarino. Η είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί, ούτε διαψευστεί. Δεν αποκλείεται όμως, εάν τελικά πάρει το πράσινο φως στην ταινία και συμπεριληφθεί το Costa Navarino στις τοποθεσίες γυρισμάτων, να ζητηθεί από τους παραγωγούς και μία συνεργασία-συμπαραγωγή με τη Faliro House Productions, σχετικά με τα γυρίσματα που θα γίνουν στην Ελλάδα. Πηγή: gossip-tv.gr

 

Σκάνδαλο ο ΤΑΙΠΕΔ

 

Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας «το ΤΑΙΠΕΔ αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στη σύγχρονη ιστορία της Ευρώπης. Πρόκειται για ένα εργαλείο της τρόικας, εκτροφείο διαφθοράς και διαπλοκής, που επιχειρεί το μεγαλύτερο ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας που έχει να δει η Ευρώπη από την εποχή της Ανατολικής Γερμανίας. Η υπόθεση Σταυρίδη δεν αποτελεί παρά την πρώτη, καθαρή ομολογία της βρόμικης σχέσης μεταξύ της μνημονιακής κυβέρνησης και επιχειρηματικών συμφερόντων. Είναι ξεκάθαρο ότι οι ευθύνες αυτών που διόρισαν τον κ. Σταυρίδη είναι τεράστιες και δεν σβήνονται από την παραίτησή του».

 

Η μεταρρύθμιση… άρχισε

 

Κύριε διευθυντά,

 

Η είδηση δεν είναι ότι μπήκαν στο καμαρίνι της Αντζελας Δημητρίου ενώ τραγουδούσε και την έκλεψαν, αλλά ότι η πίστα στην οποία εμφανιζόταν η αοιδός ήταν ένα δημοτικό σχολείο κάπου στην Εύβοια! Να υποθέσω ότι η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση άρχισε μεσούντος του Αυγούστου; Ή ότι δεδομένης της απεργίας που έχουν προαναγγείλει οι εκπαιδευτικοί με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, προκειμένου να μη μείνουν άδεια τα σχολεία μετατρέπονται σε… μπουζουκερί;

 

Μετά τιμής, Πανδώρα Πηγή:tovima.gr

 

Κορινθιακή σταφίδα

 

Με επιστολή του στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Λάμπρος Μπούκλης, Περιφερειακός Σύμβουλος και Γραμματέας Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου αναφέρεται στην κορινθιακή σταφίδα και στο ότι αδίκως δεν έχει αποκτήσει την αναγνώριση προϊόντος Π.Ο.Π. (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης) ή Π.Γ.Ε. (Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης) σε αντίθεση με άλλες περιοχές της χώρας μας. Τούτο έχει, αυτονόητα κατά τον κ. Μπούκλη, ζωτική οικονομική (και όχι μόνο), σημασία, για τους αγρότες και την ευρύτερη κοινωνία της Κορινθίας. Γι αυτό και ζητά να εισέλθει το θέμα εντός Ημερήσιας Διάταξης, στην ερχόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και να κληθούν, όλοι οι Φορείς να καταθέσουν σχετικές προτάσεις, για την υλοποίησή του.

 

Αιμοδοσία

 

Ο δήμος Νότιας Κυνουρίας δια του δημάρχου του Ιωάννη Μαρνέρη καλεί τους δημότες και όλους του κατοίκους της ευρύτερης περιοχής να δώσουν το παρόν στην αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Υγείας Λεωνιδίου, σε συνεργασία με το Κέντρο Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Νικαίας την Πέμπτη 29 και την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013. Όπως η ανάγκη σε αίμα αφορά σχεδόν όλους τους ανθρώπους σε κάποια φάση της ζωής τους, τονίζεται στην ανακοίνωση έτσι και η αιμοδοτική προσφορά πρέπει να είναι υποχρέωση όλων.

 

Φοιτητικός οδηγός

 

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Μπουντρούκας καλεί τους επιχειρηματίες της Αρκαδίας επιθυμούν να συμπεριληφθούν στον υπό κατάρτιση «Ηλεκτρονικό Φοιτητικό Οδηγό Εκπτώσεων και Προνομίων ΠΑΠΕΛ» με σκοπό να στηριχτούν αφ ενός οικονομικά οι επιχειρήσεις, οι οποίες βιώνουν περισσότερο από κάθε άλλο κλάδο τη λαίλαπα των κυβερνητικών μέτρων και αφ ετέρου οι φοιτητές να έχουν τη δυνατότητα αγοράς προϊόντων από τα καταστήματα της περιοχής μας με ιδιαίτερη έκπτωση, μέσω προσφορών.

 

Χαμογελάτε

 

Μανώλης Μαυρομμάτης: Και κερδίζουν, κυρίες και κύριοι, ένα κόρνερ σε πολύ πλεονεκτική θέση.

Βαμβακούλας: Πρέπει να συσταθεί μια πενταμελής επιτροπή από τρία άτομα.

Νίκος Χατζηνικολάου: Το πρωτοφανές, αυτό, γεγονός, συμβαίνει για δεύτερη φορά.

Ανδρέας Πογιατζής – ΡΙΚ: Ενώ ο τέταρτος διαιτητής έδειχνε την πινακίδα με τον αριθμό 1 (για λεπτά καθυστερήσεων), λέει: -Και κάτι πρωτοφανές, θα έχουμε αλλαγή τερματοφύλακα.

Δημοσιογράφος του Alpha: -Εγώ δεν ήμουν μπροστά αλλά μου είπαν πώς έγινε, ό,τι λένε όλοι

Μανώλης Μαυρομμάτης: Βγαίνει η σέντρα, ο Μολίνα κάνει την έξοδο και, χωρίς κανένα λόγο, ο Ίβερσεν πετάγεται και βάζει το γκολ.

Ρεπόρτερ του Alpha: Συγκρούστηκαν απεργοσπάστες που απεργούσαν.

Έτρεξε πολλά χιλιόμετρα για να προλάβει τη μπάλα. (Μανώλης Μαυρ… -ε, ο γνωστός πια!)

Ρεπόρτερ MEGA: Όπως έγινε γνωστό, ο δράστης πυροβόλησε το θύμα με περίστροφο των 38 χιλιομέτρων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *