Συναγερμός από τον πρώτο θάνατο από τον ιό του δυτικού Νείλου

κουνουπιΓια πρώτη φορά στην Ελλάδα καταγράφεται θάνατος από τον ιό του Δυτικού Νείλου καθώς έχασε τη τη ζωή του ένας 81χρονος ο οποίος είχε επιβαρυμένο ιστορικό υγείας και που νοσηλευόταν με λοίμωξη του κεντρικού νευρικού συστήματος σε νοσοκομείο της Αττικής.

Σύμφωνα με τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), ο αριθμός των κρουσμάτων με λοίμωξη του ιού του Δυτικού Νείλου ανέρχεται πλέον σε 35 Η πλειονότητα των σοβαρών περιστατικών του ιού του Δυτικού Νείλου εντοπίζεται στην Αττική –περισσότερα από 20 άτομα εμφάνισαν εγκεφαλίτιδα ή μηνιγγίτιδα μετά τη μόλυνση με τον ιό του Δυτικού Νείλου στο λεκανοπέδιο. Τα υπόλοιπα κρούσματα αφορούν στις περιοχές της Καβάλας, της Ξάνθης και της Θεσσαλονίκης.

Στο «κόκκινο» βρίσκονται 12 περιοχές του λεκανοπεδίου σε ό,τι αφορά τους μολυσμένα κουνούπια που απειλούν να μεταδώσουν τον ιό του Δυτικού Νείλου στον πληθυσμό. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι δήμοι υψηλού κινδύνου για τη μετάδοση του ιού είναι οι εξής: Σπάτα- Αρτέμιδα, Παιανία, Παλλήνη, Μαρκόπουλο- Μεσογαίας,Ραφήνα- Πικέρμι, Ηράκλειο, Μαρούσι, Βριλήσσια, Χαλάνδρι, Πεντέλη, Αγία Παρασκευή και Γαλάτσι.

Στην υπόλοιπη χώρα οι επίμαχες περιοχές είναι οι εξής: Μενεμένη- Αμπελόκηποι, Εύοσμος- Κορδελιό, Ωαραιόκαστρο, 1ο Δημοτικό Διαμέρισμα Θεσσαλονίκης, Χαλκηδόνα και Δέλτα (Θεσσαλονίκη). Επίσης, οι δήμοι Τοπείρου, Αβδήρων και Ξάνθης (Ξάνθη), οι δήμοι Αλεξάνδρειας και Βέροιας (Βέροια), ο δήμος Πέλλας και ο δήμος Νέστου (Καβάλας). ΤοΚΕΕΛΠΝΟ υπενθυμίζει στους κατοίκους των επίμαχων περιοχών να λαμβάνουν ατομικά μέτρα προστασίας από τα κουνούπια.

http://www.zougla.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *