Ως τις 26 Σεπτεμβρίου οι πρώτες λίστες εργαζομένων στην «εργασιακή εφεδρεία»

ην εγκύκλιο με την οποία ενεργοποιείται το καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας, απέστειλε σήμερα ο ειδικός γραμματέας ΔΕΚΟ, Γιώργος Κυριακός, στις διοικήσεις 151 ΔΕΚΟ. Το αμέσως προσεχές διάστημα τίθενται σε εργασιακή εφεδρεία τουλάχιστον 3.500 υπάλληλοι. Ως τις 26 Σεπτεμβρίου οι επικεφαλής των ΔΕΚΟ πρέπει να αποστείλουν στην ειδική γραμματεία, καταλόγους με το πλεονάζον προσωπικό, που πρέπει να είναι τουλάχιστον 10% του συνόλου των εργαζομένων ανά ΔΕΚΟ.
Πρώτοι στον κατάλογο είναι όσοι έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, όσοι έχουν φτάσει σε συντάξιμη ηλικία και όσοι έχουν χαμηλά τυπικά προσόντα. Αμέσως μετά στη λίστα του πλεονάζοντος προσωπικού θα βρεθούν εργαζόμενοι γενικών διοικητικών καθηκόντων και υπάλληλοι σε τμήματα διοικητικής μέριμνας, γραμματειακής υποστήριξης κ.λπ.
Σε δεύτερη φάση, εφόσον η ΔΕΚΟ απασχολεί περισσότερους από 100 εργαζομένους, το σύνολο των υπολοίπων υπαλλήλων θα τεθεί σε διαδικασία αξιολόγησης, με την υποστήριξη εξωτερικών συμβούλων, οι οποίοι θα προσληφθούν με ευθύνη του φορέα και θα τελούν υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ. Η πρόσληψη των εξωτερικών συμβούλων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός ενός μηνός και το πόρισμα των εργασιών τους να έχει ολοκληρωθεί εντός δύο μηνών από σήμερα. Με βάση το πόρισμα, θα ενταχθεί συμπληρωματικά στην «εργασιακή εφεδρεία» επιπλέον προσωπικό.

http://www.ert3.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1198:–26——-l-r&catid=47:esoterika&Itemid=110

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *