ΙΣΑ. Διεθνής η Προσπάθεια Στήριξης του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής για τους Ανασφάλιστους Πολίτες

αποστοληΔιεθνής πλέον είναι η αναγνώριση του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής ως πρότυπη Μονάδα Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης για Ανασφάλιστους Πολίτες στην Ελλάδα. Δημόσιοι και Ιδιωτικοί Φορείς σε Ευρώπη και Αμερική δηλώνουν μήνες τώρα έμπρακτα τη στήριξη τους στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με αποστολές φαρμάκων, υγειονομικού υλικού και αναλωσίμων, εμβολίων, και ιατρικών ειδών. Ο Διεθνής Οργανισμός της Αμερικής InternationalOrthodoxChristianCharities, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Salzburg της Αυστρίας, η Πρεσβεία και Ιδιωτικοί Φορείς του Λουξεμβούργου, η Bavariaklinik και ο Σύνδεσμος ProGenerika της Γερμανίας, Κλινικές και Υγειονομικοί Φορείς της Ελβετίας, αλλά και πολλοί άλλοι Οργανισμοί έχουν ταχθεί στη Διεθνή Αλυσίδα Στήριξης και Αλληλεγγύης του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κος Γιώργος Πατούλης επισκέφθηκε στο Salzburg της Αυστρίας το Πανεπιστημιακό Φαρμακείο και τον αυστριακό Οργανισμό Griechenlandshilfe, ένα καθολικό Κίνημα Πολιτών σε όλη την Αυστρία που αγωνίζεται καθημερινά σε ένα σπουδαίο έργο στήριξης προς τη δοκιμαζόμενη Ελλάδα. Κατά την επίσκεψή του ο κος Πατούλης ενημέρωσε τους υπευθύνους για τις ανάγκες των ανασφάλιστων ασθενών και τα υλικά που χρειάζεται το Ιατρείο. Δύο εβδομάδες μετά, ο Οργανισμός Griechenlandshilfe.at σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Salzburgπαρέδωσαν στο Ιατρείο φάρμακα, αναλώσιμα, μηχάνημα κλιβανισμού και αποστείρωσης, καθώς και ιατρικά είδη. Παράλληλα οι ανωτέρω φορείς «υιοθέτησαν» τετράχρονο ασθενή του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής που πάσχει από εγκεφαλική παράλυση και ανέλαβαν τη χορήγηση των καθετήρων, και των συστημάτων εντερικής σίτισης και των λοιπών αναλωσίμων του για ένα χρόνο.

Η επόμενη παράδοση φαρμακευτικού υλικού από τον Οργανισμό Griechenlandshilfe αναμένεται μέσα Σεπτέμβρη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής χορηγούνται καθημερινά 3000 φάρμακα δωρεάν σε ανασφάλιστους και άπορους ασθενείς της Αττικής, ενώ από τα 460.000 φάρμακα που συγκέντρωσε, τα 180.000 φάρμακα παραδόθηκαν σε παραμεθόριες περιοχές και Κοινωνικά Φαρμακεία όλης της Ελλάδας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *