Ελάχιστα επεμβατική ρινοπλαστική

αργυρω κυπραίουΟι μικρές διορθώσεις σε «ελαττώματα» της μύτης, στο ακρορρίνιο (άκρη της μύτης), στα πλαϊνά τοιχώματα ακόμη και στη ράχη της, μπορούν να γίνουν εύκολα, χωρίς ταλαιπωρία, γρήγορα, δεν αφήνουν εμφανή σημάδια και κοστίζουν ελάχιστα. Είναι δηλαδή επεμβάσεις που μπορεί να αποφασιστούν από τον ασθενή εύκολα και γίνονται χωρίς νοσηλεία.

Οι μικρές αυτές διορθώσεις υπάγονται στην ελάχιστα επεμβατική χειρουργική της μύτης και γίνονται για δύο λόγους: για λόγους αισθητικούς και λειτουργικούς.
Η μία αφορά στη ρινοπλαστική και η άλλη στη διεύρυνση της αναπνευστικής οδού.
Και οι δύο γίνονται με πολύ μικρές τομές και με τη χρήση μικρών μοσχευμάτων, ειδικά σχεδιασμένων, που παίρνουμε από τον ίδιο τον οργανισμό του ανθρώπου.
Η ελάχιστα επεμβατική χειρουργική συνήθως διαρκεί γύρω στη μισή ώρα, γίνεται χωρίς ταλαιπωρία με τοπική αναισθησία, χωρίς τη χρήση γαζών ή ταμπόν στο εσωτερικό της μύτης και δεν αφήνει πρήξιμο ή μελανιές.

Η επέμβαση

Στη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης παίρνουμε μικρά τμήματα αυτόνομου χόνδρου, δηλαδή από τον χόνδρο του ίδιου του ασθενή μέσω μιας μικρής τομής είτε από το διάφραγμα είτε από τον χόνδρο του  πτερυγίου του αυτιού.
Τα τμήματα αυτά τα λιώνουμε ώστε να γίνουν πάρα πολύ λεπτά, σαν ένας πολύ απαλός ιστός, και τα προσθέτουμε στα σημεία που απαιτείται.
Με τα μοσχεύματα καλύπτουμε ατέλειες και ασυμμετρίες, προχωρούμε στη γλυπτική της κορυφής, ώστε να δώσουμε μια πιο ωραία κλίση στη μύτη.
Με την ελάχιστα επεμβατική ρινοπλαστική μπορούμε να κάνουμε μικρές αλλαγές και στα ρουθούνια.
Σε αυτήν την περίπτωση μικραίνουμε λίγο το ρουθούνι, στο έσω του τμήμα, για να δείξει ποιο ωραία η μύτη. Αφαιρούμε, δηλαδή, ένα μικρό τμήμα από το ρουθούνι για να το μικρύνουμε και να γίνει ποιο ωραίο το σχήμα του.

Με την ελάχιστα επεμβατική ρινοπλαστική, με μια πρωτοποριακή τεχνική, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη χρήση των ρινικών ταινιών για το άνοιγμα της μύτης και την καλύτερη αναπνοή. 
Για αυτήν την περίπτωση έχουν σχεδιαστεί ειδικά μοσχεύματα, τα οποία τα παίρνουμε κι πάλι από το διάφραγμα του ασθενούς.
Η καλύτερη πηγή μοσχευμάτων -εξαιτίας της ποιότητας του χόνδρου   και του σχήματός του- είναι το ειδικό διάφραγμα.
Γι’ αυτό καλό είναι κάποιος να έχει ακέραιο διάφραγμα, να μην το έχει δηλαδή καταστρέψει σε προηγούμενα χειρουργεία, ώστε να μπορούμε  να το διαπλάσουμε σε ό,τι θέλουμε και απαιτείται.
Εμείς, λοιπόν, αντικαθιστούμε τις ρινικές ταινίες που χρησιμοποιεί ο κόσμος για  να αναπνέει καλύτερα τα βράδια, με μια μικροεπέμβαση.
Ανασηκώνουμε της μύτη στο τρίγωνο μεταξύ του οστέινου και του χόνδρινου τμήματός της, στην περιοχή των ρινικών βαλβίδων κι εκεί,  εσωτερικά, βάζουμε δύο μικρά μοσχεύματα, που παίζουν τον ρόλο δύο μικρών ελατηρίων: ανοίγουν την αναπνευστική οδό στο πλάι των ρινικών οστών.
Με τη διεύρυνση των ρινικών βαλβίδων ο άνθρωπος αναπνέει τέλεια και δεν χρειάζεται πια, τα βράδια του, να χρησιμοποιεί τις ρινικές ταινίες.

 

της ΩΡΛ, πλαστικής χειρουργού προσώπου Αργυρώς Κυπραίου

 on Facebookwww.faceanatomy.gr
Επικοινωνία
Αργυρώ Κυπραίου, Χειρουργός ΩΡΛ, 
Μπουμπουλίνας 31-33, Πειραιάς
Τηλ. 210 45237386932200011
mailargyrokypraiou@gmail.com
Μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *