Δεν γνωρίζουν τον αριθμό των ασφαλισμένων στον ΕΟΠΥΥ

εοπυυΑπογραφή των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ σχεδιάζει για τον Σεπτέμβριο το υπουργείο Υγείας, καθώς μέχρι σήμερα άγνωστος παραμένει ο αριθμός των άμεσων και έμμεσων μελών του Οργανισμού.

Την ερχόμενη εβδομάδα, μάλιστα, θα πραγματοποιηθεί ειδική σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας, υπό τον Αδ. Γεωργιάδη, για τον τρόπο που θα γίνει η απογραφή ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων.

Παράλληλα, λαμβάνονται μέτρα για την αναβάθμιση της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών από τον ΕΟΠΥΥ και τη διασφάλιση της βιωσιμότητάς του. Οπως ανακοίνωσε χθες -μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό- ο υπουργός Υγείας, στόχος είναι η απογραφή να γίνει σε γρήγορο χρόνο, αξιοποιώντας την εμπειρία του ΙΚΑ.

Ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε ότι με την απογραφή, ο ΕΟΠΥΥ θα είναι σε θέση να γνωρίζει τον αριθμό των ασφαλισμένων του και τις δαπάνες.

Ο ασφαλιστικός υπερ-Οργανισμός καταβάλλει εκατοντάδες εκατομμύρια τον μήνα για δαπάνες υγείας, πλην όμως δεν γνωρίζει τον αριθμό των μελών του, συνταξιούχων και εν ενεργεία, άμεσων και έμμεσων ασφαλισμένων. Το θέμα έχει αναδείξει και η τρόικα με την παρατήρηση ότι «η έλλειψη Μητρώου Ασφαλισμένων δεν επιτρέπει τον έλεγχο στις δαπάνες υγείας».

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26510&subid=2&pubid=113094678

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *