Τσεκούρωμα στις υπερωρίες των εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ

εοπυυΜεγάλο ψαλίδι στις  υπερωρίες των εργαζομένων του προσωπικού του ΕΟΠΥΥ καθώς προβλεπόταν το …αστρονομικό ποσό των 21 εκατ. ευρώ, γεγονός που δεν εξηγείται με βάση τον αριθμό των εργαζομένων.

«Η συγκεκριμένη δαπάνη που υπάρχει στον προϋπολογισμό είναι υπερβολική και το ποσό που θα δοθεί θα είναι πολύ μικρότερο στο τέλος του χρόνου» επισημαίνει ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥκ Κοντός  και διαβεβαιώνει: «Δεν υπάρχει περίπτωση να δοθούν αυτά τα χρήματα. Οι υπάλληλοι του ΕΟΠΥΥ λαμβάνουν το ίδιο ποσό για υπερωρίες όπως και στο υπόλοιπο δημόσιο. Και να σκεφτεί κανείς ότι οι γιατροί που αποτελούν το 50% του προσωπικού, δεν έχουν δικαίωμα για υπερωρίες. Άλλωστε οι εργαζόμενοι μπορούν να εγγράψουν μόνο 20 ώρες το μήνα ως υπερωρία».
Σήμερα στον ΕΟΠΥΥ είναι ενταγμένα λιγότερα από 4000 άτομα σε όλη την Ελλάδα, 1373 διοικητικοί υπάλληλοι και 2500 υγειονομικοί υπάλληλοι που προήλθαν από το ΙΚΑ, τον ΟΠΑΔ αλλά και τον ΟΑΕΕ.
Όριο δαπανών θα τεθεί όμως και στις επικοινωνιακές ανάγκες του οργανισμού καθώς κάποιοι είχαν εμπνευστεί στην εποχή του e-mail και της πολυδιαφημισμένης ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, ο ΕΟΠΥΥ να διαθέτει ταχυδρομικά τέλη ύψους 1 εκατ. ευρώ αλλά και 2,5 εκατ. ευρώ για «τηλεφωνικά, τηλεγραφικά και τηλετυπικά τέλη εσωτερικού».
«Οι μετακινήσεις για τον ΕΟΠΥΥ είναι λίγες και οι δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνονται με 38 ευρώ ως ημερήσια αποζημίωση» σημειώνει ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ θεωρώντας ανεξήγητα τα ποσά που προβλέπονται στον προϋπολογισμό.
Άλλωστε για «φωτισμό και κίνηση» υπάρχει η πρόβλεψη για 5,2 εκατ. ευρώ ενώ για τα έξοδα κίνησης υπαλλήλων που μετακινούνται εντός έδρας για εκτέλεση υπηρεσίας απαιτούνται 520.000 ευρώ και ημερήσια αποζημίωση μετακίνησης για εκτέλεση υπηρεσίας στο εσωτερικό υπαλλήλων άλλα 270.000 ευρώ για το 2013.
http://iatropedia.gr/articles/read/4752

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *