Γεωργιάδης: Αναδρομικός έλεγχος τώρα του “Πόθεν έσχες” των διοικητών του ΕΣΥ από το 2000

γεωργιαδηςΤον κατά προτεραιότητα έλεγχο των δηλώσεων “Πόθεν έσχες” όλων των διοικητών και υποδιοικητών οι οποίοι υπηρέτησαν το Εθνικό Σύστημα Υγείας, από το 2000 έως και σήμερα, ζήτησε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Σε επιστολή του προς τον κ. Στουρνάρα, ο υπουργός Υγείας ζητά αναδρομικό έλεγχο των δηλώσεων “Πόθεν έσχες”, “στο πλαίσιο της πλήρους διαφάνειας”.

Αναλυτικά η επιστολή του υπουργού Υγείας προς τον Υπουργό Οικονομικών αναφέρει τα εξής:

“Αξιότιμε κε Υπουργέ,

Στο πλαίσιο της πλήρους διαφάνειας αιτούμαι όπως κατά προτεραιότητα ελεγχθούν αναδρομικά οι δηλώσεις πόθεν έσχες όλων των διατελεσάντων Διοικητών και Υποδιοικητών που υπηρέτησαν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας από το 2000 έως και σήμερα.

Μετά Τιμής

Υπουργός Υγείας

Σπυρίδων – Άδωνις Γεωργιάδης”.

Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι, ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε ότι στον χώρο της Υγείας δεν θα γίνουν απολύσεις, πέραν όσων προέλθουν από υπαλλήλους οι οποίοι έχουν παρουσιάσει πλαστά πτυχία.

Επισήμανε δε, ότι εκτός του ελέγχου από το ΑΣΕΠ, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου του ξεκινούν ενδελεχή έλεγχο και διασταύρωση στοιχείων. Πρόσθεσε ότι σήμερα θα υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση με τα κριτήρια της κινητικότητας για τον χώρο της Υγείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *