Α. Γεωργιάδης: “Μόνο όσοι έχουν πλαστά πτυχία θα απολυθούν – Πλειστηριασμοί με κριτήρια”

γεωργιαδης

Τη βεβαιότητα ότι ο ΕΟΠΥΥ θα σταθεί στα πόδια του και σε λίγο καιρό θα λειτουργεί σαν ελβετικό ρολόι, εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε εξάλλου, ότι θα ζητήσει τον έλεγχο του πόθεν έσχες όλων των διοικητών των νοσοκομείων σε βάθος δεκαετίας, ενώ επανέλαβε ότι στον χώρο της Υγείας δεν θα γίνουν απολύσεις, πέραν όσων προέλθουν από υπαλλήλους οι οποίοι έχουν παρουσιάσει πλαστά πτυχία.

Επισήμανε δε, ότι εκτός του ελέγχου από το ΑΣΕΠ, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου του ξεκινούν ενδελεχή έλεγχο και διασταύρωση στοιχείων. Πρόσθεσε ότι σήμερα θα υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση με τα κριτήρια της κινητικότητας για τον χώρο της Υγείας.

“Οι μεταρρυθμίσεις είναι για το καλό των πολιτών”, τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι η πρώτη φάση της κινητικότητας στην Υγεία με μετακινήσεις υπαλλήλων του υπουργείου από τη μια δομή στην άλλη βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί εντός του χρονοδιαγράμματος.

Περί πλειστηριασμών:

“Όσο διαρκεί η απαγόρευση δεν θα προχωρήσει η οικοδομή στην Ελλάδα. Όσο διαρκεί η ολοσχερή απαγόρευση φουσκώνει η φούσκα των ακινήτων. Σταματώντας τους πλειστηριασμούς φουσκώνει ένα μέγεθος, δεν πληρώνουν γιατί βολεύονται από τον νόμο.

Όσοι δεν έχουν χρήματα θα προστατευτούν. Εάν σκάσει η φούσκα, όσο υπάρχει προστασία από τους πλειστηριασμούς, τόσο οι τράπεζες δεν θα δίνουν στεγαστικά δάνεια. Θα καταρρεύσει η αγορά των ακινήτων. Την καθ’ ολοκληρίαν απαγόρευση όποιος την υπερασπίζεται με πάθος θα αναλάβει την ιστορική ευθύνη”, είπε ο Α. Γεωργιάδης.

Υποστήριξε πως δεν πρέπει να ισχύσει η άρση της απαγόρευσης για τις μικρές ιδιοκτησίες και για όσους δεν έχουν χρήματα. “Να γίνει σε όσους έχουν βίλες, σε όσους έχουν χρήματα. Πρέπει να βρούμε τη μέση οδό. Θα προστατεύσουμε τους φτωχούς και τους αδυνάτους”, σημείωσε.

Υπενθυμίζεται ότι Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την οποία θα τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας περίπου 1.600 εργαζόμενοι στον κλάδο της Υγείας θα υπογράψουν σήμερα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι θα τοποθετηθούν σε άλλες μονάδες υγείας και δεν θα υπάρξει καμία απόλυση, καθώς στον χώρο της Υγείας υπάρχει έλλειμμα θέσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, πρόκειται κυρίως για διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και για γιατρούς του ΙΚΑ, ενώ, όπως διευκρίνισε οι μετακινήσεις θα γίνουν εντός της Αττικής.

(Πηγή: Πρωινό Mega, ΑΜΠΕ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *