Γκριζαρισμένα μαλλιά τόσο νωρίς! Πως έγινε αυτό;

γκριζα μαλιαΜπορεί  η ταυτότητα σας να  υποδηλώνει το νεαρό της ηλικίας σας αλλά τα μαλλιά σας άλλα δείχνουν. Οι πρώτες άσπρες τρίχες έκαναν θριαμβευτικά την εμφάνιση τους και  η ψυχολογία σας έχει πέσει .Όσο όμως και αν γκρινιάζετε για το κακό που σας έχει συμβεί τόσο αυτές πολλαπλασιάζονται.

Σύμφωνα με μια έρευνα, οι παράγοντες που ενοχοποιούνται στο γκριζάρισμα των μαλλιών  δεν είναι άλλος από τα παντοδύναμα γονίδια.
Σε έρευνα, που πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή επιστημόνων από τη Βρετανία, τη Δανία, την Ολλανδία και τη Γερμανία και που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «PloSONE» ανακαλύφθηκε, πως ο βασικότερος λόγος για το γκριζάρισμα των μαλλιών, δεν είναι άλλος από τα γονίδια.
Αναλυτικότερα οι ερευνητές, μελέτησαν πάνω από 250 ζευγάρια δίδυμων αδερφών (μονοζυγωτικών και πολυζυγωτικών), ηλικίας από 45 έως 81 ετών και εντόπισαν μικρές διαφορές στα, όσον αφορά στο γκριζάρισμα, γονίδια των όμοιων εμφανισιακά διδύμων και μεγάλες διαφορές στα γονίδια των ανόμοιων διδύμων.

Αξιοσημείωτο είναι  το γεγονός πως  μέχρι σήμερα, δεν υπήρχαν σαφείς επιστημονικές αποδείξεις, για τους λόγους, που προκαλούν το γκριζάρισμα των μαλλιών. Αλλά  η παραπάνω έρευνα, αποδεικνύει περίτρανα, πως οι γενετικές αιτίες είναι πολύ πιο σημαντικές για το βαθμό με τον οποίο θα γκριζάρουν τα μαλλιά ενός ανθρώπου από διάφορες άλλες περιβαλλοντικές αιτίες.
Αντικείμενο πολύχρονων ερευνών επίσης, ήταν όχι μόνο ο λόγος, για τον οποίο γκριζάρουν τα μαλλιά ενός ανθρώπου αλλά και η ταχύτητα με την οποία τα μαλλιά χάνουν το αρχικό τους χρώμα και γίνονται σταδιακά γκρίζα και κατόπιν λευκά. Και σε αυτό το ερώτημα, φαίνεται, πως τα γονίδια ήταν ο βασικός ρυθμιστής,  στην εμφάνιση τους
http://iatropedia.gr/articles/read/4706

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *