Συμφώνησαν συνεργασία των δύο υπουργείων Αβραμόπουλος-Γεωργιάδης

AVRAMOPOULOS_GEORGIADHS-630x419Με τη συνεισφορά ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού θα εκπονηθεί το πρόγραμμα εφημεριών για τις επόμενες 15 ημέρες στα νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, όπως συμφώνησαν την Πέμπτη οι υπουργοί Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, και Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Εμείς ως Υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με το ΕΚΕΠΥ, φτιάχνουμε ένα πλήρες σχέδιο, ώστε να λειτουργήσουν οι εφημερίες αυτές τις 15 μέρες, κατά την διάρκεια των οποίων θα υπάρχει κινητικότητα στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη, και να μην υπάρχει η παραμικρή ανησυχία στους πολίτες για τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας. Στο πλαίσιο αυτό η βοήθειαERGAZOMENI NOS. του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης είναι καθοριστική και τους ευχαριστούμε για αυτό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ Γεωργιάδης.

Παράλληλα οι δυο υπουργοί υπέγραψαν πρωτόκολλο συνεργασίας για την υγειονομική πρωτοβάθμια περίθαλψη των κατοίκων στα ακριτικά Μικρονήσια του Ανατολικού Αιγαίου. Το σχέδιο προβλέπει από την πλευρά του ΥΠΕΘΑ τη διάθεση οπλιτών και στρατιωτικών ιατρών σε  εβδομαδιαία βάση και ανάλογα με τις ανάγκες των σχηματισμών της ΑΣΔΕΝ και από την πλευρά του υπουργείου Υγείας τη διάθεση των φαρμάκων και των χώρων εξέτασης.

Στην ίδια λογική συνεργασίας εντάσσεται και οι επισκέψεις μέσα στον Αύγουστο, όπως ανακοίνωσε ο κ. Αβραμόπουλος, της διακλαδικής ομάδας υγειονομικού προσωπικού, που αποτελείται από τρεις έως τέσσερις εξειδικευμένους ιατρούς με τον απαραίτητο ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό σε Άγιο Ευστράτιο και Ψαρά, ενώ τους υπόλοιπους μήνες του έτους θα ακολουθήσει η Κάσος, η Κάρπαθος, οι Λειψοί, οι Φούρνοι, η Αστυπάλαια, η Χάλκη και το Καστελόριζο.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *