Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας. Δύο σύγχρονα συστήματα υπερήχων αποκτά το νοσοκομείο

IMG_0417 Καλαμάτα  08/08/2

Δύο σύγχρονα συστήματα υπερήχων συνολικού προϋπολογισμού 70.000 € παρέλαβε σήμερα το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας στο πλαίσιο του νέου Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού που αποκτά αξιοποιώντας την μοναδική χρηματοδοτική ευκαιρία των κοινοτικών κονδυλίων  του ΕΣΠΑ.

Πρόκειται για δύο (2)  υπερήχους που έρχονται να καλύψουν τα ανάγκες της Ουρολογικής και Γυναικολογικής Κλινικής παρέχοντας καλύτερες υπηρεσίες  υγείας διευκολύνοντας το έργο του Ιατρικού προσωπικού.

 

Με αφορμή  την παραλαβή των ανωτέρω Ιατρικών μηχανημάτων o Διευθυντής της Ουρολογικής  κ. Κωνσταντίνος Σκρεπέτης δήλωσε:

 

« Στα πλαίσια της ανανέωσης του Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού της Ουρολογικής Κλινικής πIMG_0413αρελήφθει ο καινούργιος υπερηχοτομογράφος.

Παρέχει τη δυνατότητα εκτέλεσης, εκτός της υπερηχοτομογραφικής διαγνωστικής διερεύνησης των οργάνων  του ουροποιητικού συστήματος, διαδερμικών ουρολογικών παρεμβάσεων και επεμβάσεων στο νεφρό και διορθικού  υπερηχοτομογραφήματος για διερεύνηση των παθήσεων του προστάτου και επίσης ταυτόχρονης  λήψης βιοψιών από τον προστατικό αδένα.»

 

Όσον αφορά την Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική η Διευθύντρια  κ. Μένια Νταγκλή τόνισε τα εξής:

 

 «Η ενδοκολπική κεφαλή προσφέρει  πλήρη διαγνωστική αξία στα ενδοκολπικά υπέρηχα, παρέχει ευκρινέστερη εικόνα για την διάγνωση γυναικολογικών  παθήσεων (κύστεις ινομυώματα) συμβάλλοντας έτσι στην ακριβέστερη διάγνωση  και ανάλογη θεραπευτική αντιμετώπιση.

Επίσης  έχει ειδικά Μαιευτικά προγράμματα που προσφέρουν ακριβείς μετρήσεις στην ηλικία κύησης, την εκτίμηση του βάρους του εμβρύου, παρακολούθηση κύησης υψηλού κινδύνου  και διάγνωση πιθανών   ανωμαλιών συμβάλλοντας έτσι στην αντιμετώπιση δύσκολων μαιευτικών περιστατικών»

 

Ταυτόχρονα ο Διοικητής  του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας κ. Γεώργιος Μπέζος είπε τα εξής:

«Έχουμε δηλώσει  αρκετές φορές, ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάνουμε ούτε μία μέρα. Κάθε μέρα και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ προσπαθούμε να προσθέτουμε και από ένα λιθαράκι στην αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας που προσφέρει το Νοσοκομείο μας.

Έχουμε πει από τις αρχές του χρόνου, ότι το 2013 και το 2014 είναι χρονιές κρίσιμες και σημαντικές για το Νοσοκομείο μας, με την  έννοια ότι πολλά έργα και δράσεις βρίσκονται σε εξέλιξη  και για να ολοκληρωθούν απαιτούν δουλειά, ταχύτητα και μεθοδικότητα. Οι χρόνοι είναι  πιεστικοί προκειμένου να απορροφηθούν τα χρήματα για έργα τα οποία έχουμε καταφέρει να εντάξουμε. Η πορεία υλοποίησης  δείχνει  ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Έχουμε  όμως πολύ δουλειά ακόμη μπροστά μας.  Κάθε εφησυχασμός  ή χαλαρότητα είναι εγκληματική και αδικαιολόγητη.  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα καταφέρουμε ώστε να μην χαθεί ούτε  ένα Ευρώ από τα 12.000.000 που κοστολογούνται όλες οι ενταγμένες πράξεις μας σε κοινοτικά προγράμματα και αφορούν το Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *