ΕΝΙΜΑΑ. Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Μη Αποκλειστικής Απασχόλησης. Δελτίο τύπου

Η ΕΝΙΜΑΑ (Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Μη Αποκλειστικής Απασχόλησης) αντιπροσωπεύει τους 450 ιατρούς που υπηρετούσαν στα Θεραπευτήρια του ΙΚΑ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι οποίοι από το 2011, με το νόμο Λοβέρδου, εντάχθηκαν στο ΕΣΥ με την ίδια εργασιακή σχέση.

Η πρώτη προσπάθεια να «αποβληθούμε» από το ΕΣΥ έγινε από την ΕΙΝΑΠ, η οποία με τη συνδρομή της  ΟΕΝΓΕ, προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να ακυρωθεί ο νόμος ένταξης μας στο ΕΣΥ (σε αντίθεση με την  Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Θεσσαλονίκης που ενέταξε τους συναδέλφους μας της Θεσσαλονίκης στο δυναμικό της).

Όσοι ιατροί συνάδελφοι μας εντάχθηκαν ως ιατροί ΕΣΥ μη πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης συμβάλουν αποφασιστικά στην εύρυθμη λειτουργία των Νοσοκομείων λαμβάνοντας μικρότερο μισθό ενώ δεν θα πάρουν ποτέ δεύτερη σύνταξη και εφάπαξ, όπως οι ιατροί ΕΣΥ πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Διατηρούν όμως το δικαίωμα ιδιωτικού ιατρείου το απόγευμα πληρώνοντας φόρους και απασχολώντας προσωπικό.

 

Τώρα που  οι ιατροί αυτοί πρόκειται να μπουν σε διαθεσιμότητα (με την υπόσχεση του Υπουργείου για σύντομη επαναπρόσληψη σε κενές θέσεις του ΕΣΥ) να αναμένουν άραγε τη δημόσια και μαχητική υποστήριξη της ΕΙΝΑΠ, της και της ΟΕΝΓΕ που τους κυνήγησαν τόσα χρόνια;

 

Ή μήπως ο φόβος μεταρρύθμισης του απαρχαιωμένου ΕΣΥ και η εισαγωγή σύγχρονων εργασιακών σχέσεων τρομάζει τόσο πολύ τους κατά τα άλλα «ευαίσθητους» συνδικαλιστές που προτιμούν την απαξίωση και πιθανά την απόλυση των συναδέλφων τους;

 

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΜΠΙΛΙΡΑΚΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΕΝΙΜΑΑ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *