Θύματα ξυλοδαρμού οι γιατροί του ΕΣΥ από συνοδούς ασθενών.Αποκαλυπτική έρευνα

giatros-xylodarmos2Λεκτική αλλά και σωματική βία υφίστανται οι γιατροί του ΕΣΥ αφού πάνω τους ξεσπούν οι συγγενείς  των ασθενών κάθε φορά που νομίζουν ότι  δεν εξυπηρετούνται.

Ειδικότερα, οκτώ στους δέκα γιατρούς του ΕΣΥ υφίστανται βία λεκτική στον εργασιακό τους χώρο ενώ ποσοστό 22% δήλωσε ότι έχει υποστεί και σωματική βία, από σπρώξιμο μέχρι γρονθοκόπημα. Επίσης, ένας στους πέντε εργαζόμενους, ιδίως γυναίκες, αναφέρει και βία με χαρακτηριστικά σεξουαλικής παρενόχλησης.
Ο  χώρος που πέφτει το άγριο ξύλο είναι τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών καθώς εκεί τα πνεύματα είναι οξυμένα κυρίως από συνοδούς ασθενών (80%), από τους ίδιους τους ασθενείς (52%) αλλά ακόμη και από εργαζόμενους του νοσοκομείου (31%).
Όσον αφορά στο τι προκαλεί τα περιστατικά βίας, οι εργαζόμενοι του υγειονομικού χώρου εντόπισαν τις αιτίες κυρίως στο μεγάλο χρόνο αναμονής  στα Επείγοντα (83%), στο αυξημένο στρες συνοδών και ασθενών (69%) και  στην έλλειψη επαρκούς προσωπικού (62%).
«Απειλείται όχι μόνο η ποιότητα ζωής και η ποιότητα της εργασίας ολόκληρου του υγειονομικού προσωπικού (γιατρών, νοσηλευτών, διοικητικών υπαλλήλων) αλλά και η ποιότητα στην περίθαλψη των πολιτών» διαπιστώνουν οι συντάκτες της μελέτης  του  Τμήματος Γενικής Ιατρικής της Δυτικής Ελλάδας –και η οποία μάλιστα έλαβε το πρώτο βραβείο στο Παγκόσμιο Συνέδριο Γενικής και Οικογενειακής Ιατρικής τον περασμένο μήνα στην Πράγα.
http://iatropedia.gr/articles/read/4695

One thought to “Θύματα ξυλοδαρμού οι γιατροί του ΕΣΥ από συνοδούς ασθενών.Αποκαλυπτική έρευνα”

  1. Μ’αρεσει που εγινε και ερευνα για να αναδειξει τις αιτιες των ξυλοδαρμων !!!
    Και επεσε διανα !
    Το 83% οφειλεται στον αυξημενο χρονο αναμονης ,το 69% στο στρες το 52% στο ταδε και αλλα τετοια επιστημονικα …
    Κανεις ,βεβαιως δεν αναφερθηκε στο 100% του ελλειματος πολιτισμου !!!
    Αλλα δεν θα εβγαιναν τα νουμερα ,υστερα …

    Στην Αγγλια ( και φανταζομαι και σε αλλες πολιτισμενες κοινωνιες-δεν υπαρχει χωρα που ο καθε πολιτης να εχει και ενα ιατρο διπλα του 24/7 !!! ) ,που παραπονιουνται καθημερινα για τις ουρες αναμονης στα επειγοντα ,οπου ολοι ,ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ,γκρινιαζουν για το επιπεδο των παρεχομενων υπηρεσιων δεν διανοειται κανεις να στραφει προς το ιατρο ή το λοιπο προσωπικο και να προβει σε τετοιες πραξεις !
    Με απλα λογια ,δεν δερνονται επειδη καθυστερησαν !!!!!!!!!!

    Αυτο που ξεχασε να συμπεριλαβει η ερευνα ειναι το πολιτιστικο υποβαθρο αυτου του λαου ,του Ελληνικου .
    Ενος λαου που νομιζει οτι αποτελει τη συνεχεια εκεινων που εδωσαν τα φωτα του πολιτισμου στον υπολοιπο κοσμο αλλα που ,στην ουσια ,δεν ειναι ικανος ουτε το σπαρματσετο να κρατησει !!!
    Ενος λαου που ισοπεδωσε καθε εννοια αξιοκρατιας ,τιμιοτητας ,αξιοπρεπειας και που νομιζει οτι ολοι ειναι ισοι και ομοιοι του …
    Ενος λαου που δεν σεβεται και δεν εκτιμα κανεναν και τιποτα !
    Ενος λαου που γεννιεται ,ανδριωνεται και πεθαινει με το : ” ξερεις ποιος ειμαι ‘γω ,ρε ; ” στα χειλη και στο μυαλο !
    Πανηγυριτζηδες και ελαφρομυαλοι !

    Δεν παει καιρος που ακουσα απο εναν δασκαλο του γιου μου το εξης συνταρακτικο :

    “να δεχεστε την κριτικη ,να μην λετε ,ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ, εγω τα ξερω ολα .Απο τη στιγμη που θα το πειτε αυτο ειναι σαν να σηκωνετε ενα τειχος γυρω σας και να αποκλειετε την καινουρια γνωση να σας πλησιασει …”

    Αυτο ακριβως συνεβει σ’ αυτο το λαο .Πιστευει οτι ειναι ο καλυτερος λαος που ζει στην καλυτερη χωρα του κοσμου με το καλυτερο φαγητο και λοιπες αηδιες και απεκλεισε τον εαυτο του απο την καινουρια γνωση και εξελιξη …

    Επιβεβαιωνεται ,ετσι ,μια καποια σχεση με τους αρχαιους προγονους μας.Την εντυπωση που ειχαν για τους αρχαιους και που την εκμνυστηρευτηκαν στον Σωκρατη καποιοι Αιγυπτιοι ιερεις : “Εσεις οι Ελληνες ειστε μονιμως παιδια …Γιατι δεν εχετε μνημη .Ξεχνατε αυτα που συνεβησαν σαν να μην υπηρξαν … !!!

    Αυτο που αναρρωτιεμαι εγω ειναι το εξης .
    Αν οντως εχουμε καποια σχεση με τα μεγαθηρια της αρχαιοτητας πως στα κομματια κληρονομησαμε μονο οτι στραβο κι’ αναποδο ειχαν ( τη φαγωμαρα ,την υποκρισια ,την απατεωνια ) και δεν κρατησαμε τιποτε απο το μεγαλειο τους !;!

    Οπως ,καλη ωρα ,τον πολιτισμο του : ” παταξον μεν ,ακουσον δε … ” !;!;!;!;!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *